Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į „Eurovizijos“ kovą stojo paskutiniai dalyviai: komisiją papirko Monika Marija ir „Saulės kliošas“

LRT Didžiojoje studijoje nufilmuota paskutinė atrankinė nacionalinės „Eurovizijos“ laida. Trečiadienį į sceną lipo dar 12 dainininkų, viso per keturias laidas studijoje pasirodė beveik 50 atlikėjų. Nors filmavimai televizijoje kelioms savaitėms sustojo, konkurso gerbėjai dar nematė dviejų laidų, jos eterį išvys per du ateinančius savaitgalius.
grupė „Saulės kliošas“ ir Monika Marija
grupė „Saulės kliošas“ ir Monika Marija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ant eurovizinės scenos trečiadienio vakarą susigrūmė 12 dalyvių – tarp jų ir scenos vilkai, ir nauji, žiūrovams mažiau pažįstami vardai.

Į sceną žengė ankstesnių metų atrankų dalyvės Valerija Iljinaitė, Elizabeth Olshey „X Faktoriaus“ dalyviai Indrė Juodeikienė, Alen Chicco, Gabrielė Rybko, grupės „Queens of Roses“, „Saulės kliošas“, „Lietuvos Balso“ dalyvė Živilė Gedvilaitė, Soliaris&ForeignSouls, Henry &Tommy Modric, į atranką sugrįžo jos senbuvis Sasha Song, antrąją dainą pristatė Monika Marija.

Po visų pasirodymų dalyvius komisijos nariai įvertino ir išrikiavo taip:

1. Monika Marija – 12 balų

2. „Saulės kliošas“ – 10 balų

3. Henry &Tommy Modric – 8 balai

4. „Queens of Roses“ – 7 balai

5. Živilė Gedvilaitė – 7 balai

6. Soliaris&ForeignSouls – 7 balai

7. Alen Chicco – 4 balai

8. Gabrielė Rybko – 3 balai

9. Valerija Iljinaitė – 2 balai

10. Indrė Juodeikienė 1 balas

11. Elizabeth Olshey – 0 balų

Atrankos dalyvius vertino muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA tarybos narys Vilius Alesius ir dainininkė Jurga Šeduikytė.

Lygiai 10 metų – tiek laiko praėjo nuo to akimirkos, kai Lietuvai „Eurovizijoje“ su daina „Pasiklydęs žmogus" atstovavo Sasha Song.

Tačiau dešimtmečio sėkmės Sashai Songui šiemet pakartoti nepavyks atrankos filmavimo išvakarėse jis nusprendė iš konkurso pasitraukti savavališkai.

Tai ne tik sujaukė konkurso rengėjų planus, bet gali atsiliepti ir pačiam Sashai pagal nacionalinės atrankos taisykles, atlikėjui gresia tūkstantinė piniginė bauda.

„Jeigu Atlikėjas nurodytu laiku neatvyksta į konkurso atrankinių turų ir finalo koncertų repeticijas, įrašus ar transliaciją ir nepateikia svarbią priežastį (ligą, artimojo netektį ar pan.) įrodančių dokumentų, LRT turi teisę pašalinti atlikėją iš konkurso ir skirti 2000 eurų baudą“, – skelbiama „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos taisyklėse.

Dar prieš išbandant laimę šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, dainą gerbėjams pristatė grupė „Queens of Roses“.

Apie „Eurovizijos“ atrankas merginos pradėjo svarstyti jau turėdamos kūrinį: „Pirmiausia išgirdome ir patikėjome daina, o tik tuomet pradėjome galvoti apie ją „Eurovizijos“ kontekste.

Neieškojome, kas gi tiktų „Eurovizijai“ – ieškojome dainos, kuri tiktų ir patiktų mums bei paliestų mūsų klausytoją. Buvome tikros, kad šiemet atrankose dalyvausime tik tuo atveju, jeigu turėsime stiprų kūrinį. Panašu, kad būtent taip ir nutiko“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Queens of Roses“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Queens of Roses“

Merginos pripažino, kad „Eurovizijos“ atrankoje ši daina skambės dar galingiau: „Scenoje tikrai netrūks moteriškos jėgos. Juk ši daina apie kovotojas, žinančias, kas yra nelaiminga meilė, išdavystė, bet nepaisant to, turinčias didelių tikslų, svajonių ir vidinės stiprybės niekada nepasiduoti“.

VIDEO: Queens of Roses - Runaway

Kūrinį prieš atranką pristatė ir Valerija Iljinaitė, ne pirmą kartą atrankoje dalyvaujanti mergina pristatė ne tik kūrinį, bet ir vaizdo klipą.

„Dainos „Scars are beautiful“ klipo idėja kilo iš mano pačios asmeninių patirčių, emocijų ir išgyvenimų. Klipe kalbėsime apie jauno žmogaus potyrius, kuomet matai iškreiptą realybę, gyveni savo vidiniame pasaulyje, kuris tampa savotišku kalėjimu“, – teigė V.Iljinaitė.

Dainininkė neslėpė, jog šį kartą ant eurovizinės scenos jaučiasi kaip niekad stipri – už jos nugaros stovi stipri profesionalų komanda, o pati daina įkvėpta asmeninių išgyvenimų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valerija Iljinaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valerija Iljinaitė

„Tikiu šia daina dėl to, kad dainuoju apie save, apie savo potyrius ir išgyventas emocijas. Be abejonės, ši paraiška „Eurovizijos“ konkursui man bus iki šiol pati rimčiausia ir svarbiausia, nes į šį muzikos ir vaizdo kūrinį sudėjau visą širdį“, – sakė V.Iljinaitė

VIDEO: Valerija - Scars Are Beautiful (Eurovision 2019)

Antrąją dainą pasipuošusi vestuvine suknele pristatė ir Monika Marija, ji pasakojo, kad su abiem kūriniais jaučiasi užtikrintai. Pasak jos, nors ir skirtingi, tačiau abu turi stiprias žinutes, primena apie pačios išgyvenimus, tad išjausti abu šiuos kūrinius ant scenos ir perteikti jų emociją Monikai Marijai nėra sunku.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Marija Paulauskaitė

„Abi dainos man vienodai brangios, nes už muzikos slypi stiprios istorijos, pakeitusios mano gyvenimą. Esminiai šių kūrinių skirtumai yra jų stilistikoje, žanre. Taip pat vienos dainos istorija yra apie tai, kas atsitiko man pačiai, o kitos dainos – apie tai, ką aš padariau kitam žmogui“,– teigė atlikėja.

Monika Marija sako, jog prognozuoti, kuri daina susilauks didesnio žmonių palaikymo, labai sunku, tačiau yra užtikrinta, kad būtent pasirodymai „Eurovizijos“ atrankos scenoje žiūrovams padės aiškiau matyti bendrą dainos išpildymą.

„Panašu, kad mano klausytojai dabar pasiskirstė į dvi stovyklas, todėl pati labai laukiu filmavimų, įdomu sužinoti, kaip dainas priims žiūrovai po pasirodymų, ne vien išgirdę įrašą“,– sakė Monika Marija.

VIDEO: Monika Marija - Light on

Ketvirtąją nacionalinės atrankos laidą televizijos žiūrovai išvys vasario 2-ąją. Po jos seks du pusfinaliai ir finalas – vasario 23 dieną, LRT Didžiojoje studijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius