-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Izraelį palaikyti Lietuvos atstovo atvykęs R.Širvinskas-Makalius: „Jurijus užkariaus klausytojų širdis“

Palaikyti antrajame pusfinalyje dėl vietos finale kovojančio Lietuvos atstovo atvyko ir žinomas keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius. Jis gyvai stebėjo tiek antrąjį pusfinalį, tiek stebės finalą.
Ryški fanų minia plūdo į antrąjį „Eurovizijos“ pusfinalį
Ryški fanų minia plūdo į antrąjį „Eurovizijos“ pusfinalį / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kol Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko skaičiavo paskutines valandas iki savo pasirodymo antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, minia žmonių rinkosi prie Tel Avivo arenos. Tūkstančiai spalvingų sirgalių savo šalių atstovus palaikė šūksniais ir dainomis, linkėjimai skrido ir mūsų atlikėjui.

Ketvirtadienį Tel Avive nusileidę lietuviai buvo įsitikinę, kad Jurijų tikrai išvysime finale. Tarp jų – ir Rimvydas Širvinskas-Makalius, į Izraelį atvykęs su didele draugų grupe.

Tel Avive Makalius vieši antrąkart. Tačiau šįkart jis atkeliavo su tikslu – gyvai pamatyti „Euroviziją“. Tai, anot Makaliaus, buvo sena jo svajonė, kuri pagaliau išsipildė.

„Kiekvienais metais po finalo pasakydavau, kad kitais metais būtinai vyksiu. Tada prasidėdavo bilietų pardavimai, į kuriuos aš, aišku, nespėdavau, ir taip man būtų nutikę šį kartą, jeigu nebūčiau atsistojęs į bilietų pardavimo pradžios eilę“, – išsipildžiusia svajone džiaugėsi Makalius.

Kalbėdamas su 15min Makalius atskleidė, kad „Eurovizija“ – ne pigus malonumas. Paties pigiausio bilieto į antrąjį pusfinalį kaina siekia 320 eurų, o į finalą – 340 eurų.

„Mano nusistatytas biudžetas buvo šiek tiek kitoks ir jis tikrai viršijo mano lūkesčius. Bilietas yra ne tik į „Euroviziją“, tačiau taip pat ir skrydis, kuris yra neįtikėtinai brangus, kainuoja kelis kartus daugiau nei įprastai skrendant į Izraelį, taip pat viešbutis, kuris šiuo periodu bent dvigubai ar trigubai brangesnis“, – pasakojo Makalius.

Jis pridūrė, kad tie, kurie nespėja įsigyti pigiausių bilietų, vėliau turi pakloti kur kas įspūdingesnę sumą – bilietai yra parduodami ir po tūkstantį, ir po pusantro tūkstančio eurų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ryški fanų minia plūdo į antrąjį „Eurovizijos“ pusfinalį
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ryški fanų minia plūdo į antrąjį „Eurovizijos“ pusfinalį

Nors Makalius laiko save tam tikru „Eurovizijos“ gerbėju, kol kas jis yra girdėjęs tik kelias antrojo pusfinalio metu skambėsiančias dainas. „Vieną dainą – Nyderlandų atstovo – išgirdau priverstinai, nes visi socialiniuose tinkluose pradėjo dalintis kaip būsimo neva nugalėtojo daina. Aš ją girdėjau, man ji labai patiko“, – sakė Makalius.

Vis dėlto Makalius pripažįsta, kad šis pusfinalis – kur kas stipresnis negu pirmasis.

VIDEO: Jurijų Veklenko į Tel Avivą palaikyti atvykę klaipėdiečiai: „Labai jaudinamės, bet viskas bus gerai“

„Žiūrėjau pirmąjį pusfinalį užsidengęs ausis ir akis kai kuriose vietose ir galvojau – negi visa šių metų „Eurovizija“ tokia prasta? Ir kai prasitariau kolegoms, kad skrendu, jie sakė, kad visiškai neįdomu, neverta važiuosi. Bet žinau, kad šis pusfinalis – neįtikėtinai geras, ir jeigu būtume patekę į pirmąjį, būtume garantuotai finale. Bet tai nereiškia, kad mes neturime galimybių dabar“, – mintimis dalijosi Makalius.

Makalius vylėsi, kad nepaisant stiprių konkurentų, Jurijui visgi pavyks patekti į finalą. Jis neslepė simpatijų Lietuvos atstovo pasirodymui.

„Už Jurijų sirgau ir Lietuvos atrankos finalu metu. Man patiko jo daina, nuoširdus dainos atlikimas ir paprastumas. Mačiau repeticijas ir pamačiau, kad tai bus paprastas dainos atlikimas, kuris, manau, turėtų užkariauti klausytojų širdis“, – 15min sakė Makalius.

Makalius gyvai stebės ir „Eurovizijos“ finalą. O penktadienį, dieną prieš finalą, Makalius pasakojo praleisiantis ilsėdamasis.

„Labai seniai turėjau atostogų dieną, o kadangi gyvenu viešbutyje ant jūros kranto, nusprendžiau, kad tai turėtų būti paplūdimio diena. Žinoma, vakare išeisiu pasižmonėti, galbūt pavyks patekti ir į „Euro klubą“ – ten pasirodo ir praėjusių, ir užpraeitų metų atlikėjai, būna labai smagus vakarėlis“, – kalbėjo Makalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius