Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš „Eurovizijos“ atrankos netikėtai pasitraukė Sasha Song, gresia tūkstantinė bauda

LRT Didžiojoje studijoje trečiadienį nufilmuota paskutinė atrankinė nacionalinės „Eurovizijos“ laida. Jos metu į sceną turėjo lipti 12 dainininkų, tačiau paskutinę minutę paaiškėjo, jog pasirodys tik 11. Į filmavimus neatvyko dainininkas Sasha Song. Panašu, kad čia jo kelionė į didžiąją „Euroviziją“ Izraelyje ir baigėsi.
Dima Šavrovas-Sasha Song
Dima Šavrovas-Sasha Song / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Lygiai 10 metų – tiek laiko praėjo nuo to akimirkos, kai Lietuvai „Eurovizijoje“ su daina „Pasiklydęs žmogus“ atstovavo Sasha Song. Tą kartą konkurso finale Maskvoje užimta 23 vieta. Atlikėjas po to ne kartą bandė laimę eurovizinėje kovoje. Skelbėsi, kad dalyvaus atrankoje ir šiemet.

Deja, bet Sashos Song Lietuvos žiūrovai šiais metais neišvys – jis paskutinę minutę nusprendė iš konkurso pasitraukti. Tai ne tik praradimas konkurso gerbėjams. Toks netikėtas atlikėjo posūkis gali tapti finansine našta ir pačiam Sashai Song – atlikėjui gresia piniginė bauda.

„Jeigu Atlikėjas nurodytu laiku neatvyksta į konkurso atrankinių turų ir finalo koncertų repeticijas, įrašus ar transliaciją ir nepateikia svarbią priežastį (ligą, artimojo netektį ar pan.) įrodančių dokumentų, LRT turi teisę pašalinti atlikėją iš konkurso ir skirti 2000 eurų baudą“, – skelbiama „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinės atrankos taisyklėse.

Kaip 15min pranešė konkurso organizatoriai, prieš pat filmavimus Sasha Song juos informavo, kad nespėjo sutvarkyti dainos fonogramos.

15min susisiekė ir su pačiu Sasha Song.

„Išties gaila, tačiau turėjau pasitraukti dėl ne nuo manęs priklausančių priežasčių – sutartu laiku iš prodiuserio negavau tinkamos aranžuotės, ji nebuvo atlikta iki galo. Be to, muziką gavau tik su balsu, o pagal „Eurovizijos“ taisykles dainuoti su įrašytu balsu negalima. Tokiame svarbiame renginyje, kaip „Eurovizija“, troškau dalyvauti ne tik sukurdamas šou, kuriam stipriai ruošiausi, bet taip pat norėdamas pateikti klausytojui aukščiausios kokybės muziką. Dalyvauti pateikiant tik vidutinį rezultatą, deja, nenoriu. Todėl teko pasitraukti“, – 15min situaciją komentavo atlikėjas.

Dalyvauti pateikiant tik vidutinį rezultatą, deja, nenoriu. Todėl teko pasitraukti, – komentavo atlikėjas.

A.Giržadas: „Jei tai būtų klausimas man – aš baudą skirčiau“

„Taisyklėse yra numatyta bauda – mes dabar turime precendentą, konkretų atvejį. Sasha apie pasitraukimą mūsų iš anksto neįspėjo, šiandien (filmavimo dieną – red.) iš viso neatsakinėjo į skambučius. Jis prašė mūsų laiko apsispręsti dėl dalyvavimo, sutikome palaukti – todėl mes kurį laiką visų dalyvių galutinio sąrašo ir neskelbėme. Ir še tau, kaip jis su mumis pasielgė“, – 15min sakė delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

Sprendimą dėl baudos organizatoriai žada pranešti artimiausiomis dienomis, tačiau A.Giržadas žodžių į vatą nevynioja: „Gana žaisti žaidimus. Jei tai būtų klausimas man – aš baudą skirčiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius