-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš ispanų atstovo „Eurovizijoje“ pasišaipę Norvegijos TV vedėjai sulaukė kritikos

„Eurovizijos“ padangėje – dar vienas skandalas. Šįkart kritikos sulaukė Norvegijos televizijos laidos „Adresse Rotterdam“ vedėjai, pasišaipę iš Blaso Canto. Negražiai atsiliepta ne tik apie atlikėjo dainą „Voy A Quedarme“, bet pasijuokta ir iš Ispanijos atstovo velionei močiutei skirto jautraus pagerbimo.
Ispanijos atstovas Blasas Cantó
Ispanijos atstovas Blasas Cantó / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „The News 24“, iš pradžių laidos vedėjai išreiškė apgailestavimą, kad Ispanija priklauso taip vadinamam „Eurovizijos“ didžiajam penketui. Jį sudaro šalys, kurioms dėl vietos finale pusfinaliuose varžytis nereikia. Šis privalumas joms suteiktas dėl to, kad Ispanija, Jungtinė Karalystė, Italija, Vokietija ir Prancūzija yra vienos daugiausiai finansiškai dainų konkursą remiančios šalys.

„Tai skandalas, jokia šalis negali patekti tiesiai į finalą. Manau, kad galiausiai patingima, nebesi alkanas pademonstruoti visko, ką gali“, – apie dainą „Voy a quedarme“ (angl. „I’ll Stay“) sakė vienas skandinavų televizijos analitikas.

Netrukus sukritikuota ir daina bei klipo idėja. „Negražu taip negatyviai atsiliepti apie Blasą, bet tapo per daug nuobodu. Galvoji, „šitas pateks į finalą tikriausiai kokios nors Albanijos sąskaita“. Manau, šis pasirodymas pervertintas. Prisikelia močiutė ir jis su ja šoka. Tarsi „skečas“, – sakė kitas ekspertas.

Ilgai laukti nereikėjo, kad minėtos laidos ištrauka atsidurtų socialiniuose tinkluose ir pasiektų „Eurovizijos“ žiūrovus iš Ispanijos, o šie vaizdo įrašu pasidalintų su pačiu atstovu.

„Scanpix“ nuotr./Ispanijos atstovas Blasas Cantó
„Scanpix“ nuotr./Ispanijos atstovas Blasas Cantó

„Matydamas tokius dalykus, savo sielos neatstatysiu. Niekas nežino, ką patiriu ir kaip turiu stengtis, kad likčiau gyvas. Jų nekaltinu, akivaizdu, kad jiems viskas gerai. Kaip visada, dalijuosi visa savo meile“, – tviteryje rašė atlikėjas,

Šiųmetis Ispanijos atstovas neteko ne tik nuo koronaviruso mirusios močiutės, kuri ir įkvėpė parašyti eurovizinį kūrinį, bet tais pačiais 2020-aisiais metais atsisveikino ir su tėvu – šis mirė kaip tik tuo metu, kai Blasas kūrė „Voy A Quedarme“.

Blasas Canto sulaukė „Eurovizijos“ gerbėjų iš viso pasaulio ir buvusių Ispanijos atstovių šiame dainų konkurse Ruth Lorenzo bei Pastora Soler palaikymo.

„Negalime kaltinti tų, kurių sielose trūksta empatijos. Deja, pasaulyje egzistuoja dvi pusės: tie, kurie myli, ir tie, kurie nemato toliau savo nosies ir nejaučia kitų skausmo. Myliu tave, Blasai“, – prasminga žinute pasidalijo Ruth Lorenzo.

Blaso Canto eurovizinė daina:

VIDEO: Blas Cantó - Voy A Quedarme - Spain

Apkalbėtas Ispanijoje, skandalas sulaukė atgarsio ir Norvegijoje. Valstybinis šalies transliuotojas per Norvegijos muzikos konkurso „Melodi Grand Prix“ paskyrą tviteryje atkreipė dėmesį į laidoje nuskambėjusias replikas ir atsiprašė Blaso, patikino nepritariantis laidoje dalyvavusių ekspertų žodžiams.

„Taip pat žinome, kad TIX (Norvegijos atstovas „Eurovizijoje“ – red. past.) apie ispaną atlikėją ir jo dainą Roterdame atsiliepė tik gražiai. Šeštadienį Ispanijai linkime sėkmės“, – tęsiama žinutėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius