Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš „Eurovizijos“ atrankos iškritusi I.Launikonytė nesusilaikė: „pasiuntė“ komisijos narę I.Narkutę

Prabėgo pirmoji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida, kurioje buvo išrinkti penki dalyviai, keliausiantys į kitą etapą. Vis dėlto į šį penketuką nepatekusi, kartu su grupe „Black Spikes“ pasirodžiusi Indrė Launikonytė, panašu, nelabai susitaikė su pralaimėjimu, o savo neapykantos strėles nukreipė į komisijos narę Ievą Narkutę. Iškart po transliacijos atlikėja socialiniame tinkle pasidalijo Ievą įžeidžiančiu komentaru – „pasiuntė“ ją ant trijų raidžių.
Indrė Launikonytė, Ieva Narkutė
Indrė Launikonytė, Ieva Narkutė / D.Umbraso / LRT nuotr.

Šeštadienio vakarą nugriaudėjusi pirmoji „Eurovizijos“ atrankų laida neapsėjo be įvairiausių dainų – ant scenos buvo ir lyriškų baladžių, ir roku bei humoru persmelktų pasirodymų. Vis dėlto kai kurie jų komisijos narių liko nesuprasti.

Karčių komentarų neišvengė ir grupės „Black Spikes“ narės su Indre Launikonyte priešaky. Merginos į sceną žengė pasiruošusios nustebinti rokerišku įvaizdžiu, tačiau trankus kūrinys ne vieną komisijos narį šokiravo. Apie pasirodymą pasisakė ir Ieva Narkutė, kuri iškart neslėpė – ji nėra šio žanro gerbėja.

„Tai visiškai ne mano žanras. Laukiau cinkelio, netikėtumo. Bet turbūt visada bus šito žanro gerbėjų. Ta agresija, juodi nagai... Bijočiau sutikti šias merginas LRT koridoriuose“, – po pasirodymo savo nuomonę išreiškė I.Narkutė.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /„Black Spikes“
D.Umbrasas / LRT nuotr. /„Black Spikes“

Į šiuos komisijos narės žodžius jau po transliacijos suskubo sureaguoti grupės atlikėja I.Launikonytė. Po to, kai nepavyko patekti į kitą etapą, ji savo instagramo paskyroje paviešino emocingą komentarą su keiksmažodžiu, nukreiptu į minėtą komisijos narę.

„Ačiū visiems už tokį palaikymą! Plačiau – postas rytoj! O tu, Narkute, eik n*“, – skambiu pareiškimu pasidalijo Indrė.

Tiesa, gali būti, kad netrukus I.Launikonytė susiprato, jog tokio įrašo verčiau nereikėjo publikuoti, mat praėjus vos kelioms minutėms jis buvo ištrintas.

Tačiau tų kelių minučių užteko, kad tiesmukas Indrės pasisakymas apskrietų socialinius tinklus – juo imta dalintis tiek įvairiuose puslapiuose, tiek „Eurovizijos“ grupėse feisbuke. Komentatoriai negailėjo kritikos I.Launikonytės reakcijai – rašė, kad atlikėja turėtų išmokti priimti kritiką, o tokie vieši pasisakymai garbės tikrai nedaro.

Socialinių tinklų nuotr./Indrės Launikonytės kreipimasis į Ievą Narkutę
Socialinių tinklų nuotr./Indrės Launikonytės kreipimasis į Ievą Narkutę

Ieva Narkutė situacijos nesureikšmina: „Tebūnie“

Dėl necenzūrinio kreipinio 15min susisiekė su pačia I.Narkute, į kurią jis ir buvo nukreiptas. Tiesa, iki žurnalistės skambučio apie jai skirtą komentarą Ieva dar nebuvo girdėjusi.

„Pati dabar neturiu nuomonės, nes mane netikėtai pagavote. Tačiau manau, kad tie pasakymai, kurie jiems pasirodė įdomūs, pasiekė savo auditoriją“, – svarstė Ieva.

Pasiteiravus, ar tokį emocingą komentarą galėjo lemti neteisingas grupės įvertinimas, I.Narkutė sako atrankos metu išreiškusi paprasčiausią nuomonę – ji nepretenduoja į objektyvios tiesos skelbimą.

„Matot, čia yra nuomonės dalykas. Manau, kad visi, kurie sėdi komisijoje, sėdi ne dėl objektyvios tiesos. Ir nė vienas nepretenduoja į objektyvios tiesos skelbimą. Tad teisingo ar neteisingo atsakymo apskritai nėra. Tuo ir įdomi, žavinga ta veikla.

Manau, kad tų vertinimų iki įvairiausių spektrų gauname visi, lipantys ant scenos. Visi esame tai patyrę.

O reaguoti irgi yra mūsų teisė. Arba toliau „pasiųsti“, ar arčiau... Man atrodo, kad tai žmogiška, natūralu, normalu. Tebūnie“, – I.Launikonytės nelinkusi smerkti I.Narkutė.

Netikėto pareiškimo sulaukusi Ieva sako, kad buvimas komisijos nare jai apskritai primena žaidimą. Tad nieko žeisti ar menkinti, kaip sako pati, ji tikrai neketina. O tokie pasirodymai, kaip šiuo atveju „Black Spikes“, tik praplečia akiratį.

„Aš net savo komentarą pradėjau pripažindama, kad jų daina visiškai nėra mano žanras, tai leiskite man turėti savo mėgstamus žanrus. Kaip manęs klausia, taip aš ir atsakau. Be to, manau, kad čia yra tokie vaidmenys, žaidimai. Vieną kartą aš gaunu mikrofoną pasisakyti, kitą kartą kitas gauna mikrofoną apie mane pasisakyti.

Antra vertus, faina matyti žmones, kurie lipa į sceną. Ypač, kai žinai, kiek drąsos kainuoja nešti savo kūrybą. Tai smagu, praplečia akiratį ir parodo, kiek įvairovės yra, kurios gal ir nepastebėtum komisijoje. Taip ir nepasiektų tavęs ta įvairovė. Tai va dabar pasiekė“, – pabrėžia Ieva.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Ieva Narkutė
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Ieva Narkutė

Kitą dieną – padėka komisijai už pastabas

15min bandė susisiekti ir su I.Launikonyte, tačiau nesėkmingai – sekmadienį į skambučius ji neatsiliepė, o pirmadienį išvis išsijungė telefoną.

Vis dėlto sekmadienį feisbuke pasidalijo įrašu, kuriame neslėpė, kad pastarosios dienos jai buvo labai sunkios. Indrei, likus kelioms dienoms iki pasirodymo scenoje, buvo atlikta gerklės operacija, teko gerti nuskausminamuosius vaistus.

Įrašo pabaigoje moteris padėkojo ne tik jas palaikiusiems žmonėms, bet ir komisijos nariams už pastabas.

„Šokiravome? Džiaugiamės!“ – kreipdamasi į komisiją savo įrašą baigė Indrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius