-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konfliktas Izraelyje atbaidė dalį „Eurovizijos“ gerbėjų: išlieka tikimybė, kad konkursas neįvyks

Pastarosiomis dienomis paaštrėjęs Izraelio ir palestiniečių konfliktas, panašu, turės įtakos ir „Eurovizijai“. Nors dar nė viena delegacija dėl neramumų nepareiškė atsisakanti dalyvavimo, įtampa regione atbaidė dalį konkurso gerbėjų. Organizatoriai praneša, kad vietoje tikėtų 10 tūkst. turistų į Tel Avivą konkurso metu atvyks vos 5 tūkst.
Tarptautinio Palestinos maratono metu „Euroviziją“ boikotuoti dėl Izraelio veiksmų Vakarų Krante raginantys protestuotojai ir 2019 m. „Eurovizijos“ scena
Tarptautinio Palestinos maratono metu „Euroviziją“ boikotuoti dėl Izraelio veiksmų Vakarų Krante raginantys protestuotojai ir 2019 m. „Eurovizijos“ scena / „Scanpix“ ir „eurovision.tv“ nuotr.

Praėjusį savaitgalį pietų Izraelyje vykę apšaudymai nepakeitė pasiruošimo ir prasidėjusių repeticijų dienotvarkės. Konkurse dalyvaujančių šalių delegacijos toliau įtemptai rengiasi „Eurovizijai“ ir pernelyg nekreipia dėmesio į paaštrėjusią saugumo situaciją regione.

Jokia šalies delegacija iki šios dienos dar nėra atšaukusi savo dalyvavimo. Tačiau tikimybė, kad konkursas Izraelyje taip ir neįvyks – išlieka. Apšaudymai Tel Avive ir tolesnė konflikto eskalacija organizatorius priverstų „Euroviziją“ atšaukti, skelbia „Haaretz“.

15min primena, kad šeštadienį prasidėjusi įtampa vėl supurtė trapias paliaubas. Gazos Ruožo pareigūnai pranešė, jog per Izraelio smūgius žuvo keturi palestiniečiai. Dėl raketos, paleistos į Aškelono miestą Izraelyje netoli Gazos Ruožo sienos, žuvo 58 metų izraelietis.

Izraelis pranešė, kad nuo šeštadienio iš šio palestiniečių anklavo buvo paleista 450 raketų, kurių daugelį perėmė oro gynybos sistemos.

„eurovision.tv“ nuotr./2019 m. „Eurovizijos“ scena
„eurovision.tv“ nuotr./2019 m. „Eurovizijos“ scena

Savaitgalį situaciją apie saugumą žurnalistai prašė pakomentuoti ir Belgijos bei Gruzijos „Eurovizijos“ atstovų. Prieš belgams atsakant į klausimą, konferencijos vedėjas Sivanas Avrahami išsakė nuomonę, kad Izraelis yra atsakingas ne tik už „Eurovizijos“ rengimą, bet ir už jame esančių žmonių saugumą. Ir pridūrė, kad viskas yra griežtai vykdoma pagal saugumo reikalavimus.

Belgijos delegacijos vadovė Leslie Cabel į klausimą, ar jaučiasi saugūs Izraelyje, atsakė diplomatiškai: „Šių metų konkursas yra puikus, o mūsų daina kaip tik ir kalba apie draugystę, vertybes.“

Tačiau panašu, kad kalbos apie konfliktą ir kaip niekad didelės apgyvendinimo bei bilietų kainos dalį gerbėjų atbaidė atvykti į Tel Avivą. Organizatoriai paskelbė, kad jų šiemet turėtų būti apie 5 tūkstančius, o tai yra beveik perpus mažiau nei ankstesniais metais.

„eurovision.tv“ nuotr./2019 m. „Eurovizijos“ scena
„eurovision.tv“ nuotr./2019 m. „Eurovizijos“ scena

Dėl mažo atvykstančių gerbėjų skaičiaus organizatoriai privalėjo sumažinti ir rekordinėmis laikomas bilietų kainas. Taip pat nuspręsta pusfinalių metu atsisakyti bilietų į „žaliąjį kambarį“, kuriame kartu su dalyviais žiūrovai būtų galėję stebėti konkursą.

Taip nuspręsta, nes kelis šimtus eurų kainavę bilietai tiesiog nebuvo išpirkti. Tiesa, finalo metu „žaliajame kambaryje“ visos vietos bus užpildytos. Artėjant konkursui dėl nepasiteisinusių lūkesčių viešbučiai taip pat buvo priversti sumažinti kainas.

15min primena, kad Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko su delegacija į Tel Avivą išskrido ankstų sekmadienio rytą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jurijus Veklenko su gausia komanda išskrido į Tel Avivą: lagamine – ir mamos dovanotas talismanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius