Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Antrasis „Eurovizijos“ finalo ketvertas: lyderis – Jurijus, Monika Marija pasirodys su dviem dainomis

Šešias savaites vykstanti viena ilgiausių nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų Europoje tuoj baigsis – liko vos savaitė, kai Lietuva žinos, kas jai atstovaus didžiausiame televiziniame šou visame pasaulyje – „Eurovizijoje“. Šeštadienį LRT Didžiojoje studijoje vyko antrasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalis. Čia kovėsi 12 atlikėjų ir grupių – jie kovojo dėl keturių kelialapių į vasario pabaigoje vyksiantį atrankos finalą.
Jurijus Veklenko, Antikvariniai Kaspirovskio dantys, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, Monika Marija
Jurijus Veklenko, Antikvariniai Kaspirovskio dantys, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, Monika Marija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Antrajame pusfinalyje pasirodė ir dėl komisijos bei žiūrovų simpatijų kovojo: grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Original copy“, Šarūnas Mačiulis, Aldegunda, Soliaris & Foreign Souls, Allen Chicco, Jurgis DID & Erica Jennings, Jurijus, Monika Marija, Živilė Gedvilaitė, Paola Hart ir „MaNNazz“.

Antrojo „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio dalyvius vertino penki komisijos nariai: Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA narys, kompozitorius Vytautas Bikus, LATGA narys, kompozitorius Deivydas Zvonkus, dainininkė Ieva Narkutė, operos solistė Sigutė Stonytė ir muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Susumavus komisijos ir žiūrovų rezultatus paaiškėjo, kad iš pirmojo pusfinalio į finalą keliaus: Monika Marija („Criminal“), Jurijus, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir Jurgis DID & Erica Jennings. Šį kartą komisijos ir žiūrovų nuomonės dėl lyderių buvo panašios.

Po visų pasirodymų dalyvius komisijos nariai įvertino ir išrikiavo taip:

  1. Jurijus – 12 balų
  2. Monika Marija – 10 balų
  3. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – 10 balų
  4. Jurgis DID & Erica Jennings – 7 balai
  5. Allen Chicco – 6 balai
  6. „MaNNazz“ – 5 balai
  7. Soliaris & Foreign Souls – 4 balai
  8. „Original copy“ – 3 balai
  9. Paola Hart – 2 balai
  10. Aldegunda – 1 balas
  11. Živilė Gedvilaitė – 0 balų
  12. Šarūnas Mačiulis – 0 balų

Po visų pasirodymų žiūrovai dalyvius įvertino taip:

  1. Jurijus – 12 balų
  2. Jurgis DID & Erica Jennings – 10 balų
  3. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – 8 balai
  4. Monika Marija – 7 balai
  5. Alen Chicoo – 6 balai
  6. Šarūnas Mačiulis – 5 balai
  7. Aldegunda – 4 balai
  8. „MaNNazz“ – 3 balai
  9. Soliaris & Foreign Souls – 2 balai
  10. „Original copy – 1 balas
  11. Paola Hart – 0 balų
  12. Živilė Gedvilaitė – 0 balų

Bendra lentelė atrodo taip:

  1. Jurijus – 12 balų
  2. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – 10 balų
  3. Monika Marija – 8 balai
  4. Jurgis DID&Erica Jennings – 7 balai
  5. Alen Chicoo – 6 balai
  6. „MaNNazz“ – 5 balai
  7. Soliaris&ForeignSouls -4 balai
  8. Aldegunda – 3 balai
  9. Šarūnas Mačiulis – 2 balai
  10. „Original copy“ – 1 balas
  11. Paola Hart – 0 balų
  12. Živilė Gedvilaitė – 0 balų

Antrąjį „Eurovizijos“ atrankos pusfinalį pradėjo 2015 metais „Eurovizijoje“ Lietuvai su Monika Linkyte atstovavęs Vaidas Baumila. Seniai su žaviąja Monika kartu dainavęs Vaidas ir šį kartą į sceną žengė ne su ja. Pusfinalyje atlikėjas pasirodė su aktoriumi Jokūbu Bareikiu – jie pristatė kūrinį „Laukite mūsų“ iš miuziklo „Lituanica“.

Pirmieji konkursinę pusfinalio programą pradėjo grupė „Original Copy“. Atlikėjai po pirmojo pasirodymo atrankoje gerokai atnaujino savo stilių – klasikinius kostiumus pakeitė juodos spalvos lateksiniai kostiumai. Grupės nariai scenoje jautėsi gerokai laisvesni, nei pirmą kartą. „Power of Sounds“ – toks grupės dainos pavadinimas.

„Labai patiko šitas kolektyvas, labai aukšto lygio pasirodymas. Puikiai skambėjote, anglų kalbos tartis labai puiki, keliaukite toliau”, – sakė S.Stonytė.

„Visada džiugu, kai koncertą atidaro toks judrus kūrinys. Kartais nepasakome visos tiesios, kas liečia atlikėjo intonavimą, bet šį kartą esu ramus, skambate kaip kokioje studijoje“, – džiaugėsi V.Bikus.

„Šansai papulti į finalą, priklauso nuo to, kaip blogai pasirodys kiti“, – komentavo D.Zvonkus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Original copy“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Original copy“

Antroji pasirodė Živilė Gedvilaitė, ji atliko stiprioms moterims skirtą kūrinį „Learn from your Love“. Atlikėja pusfinalyje atsisakė suknelės – ją iškeitė į raudoną aptemptą kostiumą.

„Sunkiai supratau jūsų anglų kalbą. Taip pat nesupratau jūsų ir šokėjo santykio. Daina tarsi turi tuos ingridientus, kurių reikėtų, bet tuo pačiu metu atrodo, kad tokią dainą girdėjome ne vieną kartą. Man trūksta slapto ingrediento“, – komentavo I.Narkutė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Živilė Gedvilaitė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Živilė Gedvilaitė

Trečiasis antrajame pusfinalyje pasirodė skandalisto etiketę jau pelnęs grupės „Poliarizuoti stiklai“ lyderis Šarūnas Mačiulis. Po jo pasirodymo atrankinėje „Eurovizijos“ laidoje kilo šurmulys: ne vienas žiūrovas suglumo ir negalėjo patikėti savo ausimis – Š.Mačiulio dainoje „Traukinys“ aiškiai išgirdo necenzūrinius žodžius, tiksliau, rusiškus keiksmus. Tačiau panašu, kad žodžių linksnius roko legenda pakeitė, bet tai ne vienintelis pokytis jo pasirodyme. Keitėsi ir Šarūno apranga. Kalbėdamas su komisija atlikėjas atskleidė, kad jam stilių kūrė dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

„Didžiausią įspūdį paliko, kad buvo šiek tiek pakeisti žodžiai. Bet pakeitus skambesį, galite prarasti žiūrovų balsų“, – pastebėjo D.Zvonkus.

„Šita daina – pradžiamokslis visiems jauniems dainų kūrėjams, kaip parašyti dainą. Ji labai gerai parašyta, ją klausant, žinome, kaip atrodo hitas. Jūs pakeitėte ir aprangą, puikiai atrodote“, – sakė V.Bikus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Mačiulis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Mačiulis

Muzikinių projektų dalyvė, šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Paola Hart ketvirtuoju numeriu pristatė kūrinį „I'll Be Alright“. Tipiško, švediško eurovizinio kūrinio metu atlikėja daug judėjo. Pusfinaliui Paola pasirinko baltos spalvos, laisvai scenoje plazdančius drabužius.

„Jau pirmasis intervalas buvo nešvarus. Pasirodymas kažkoks kratinys. Man labiausiai įstrigo tai, kad buvo labai nešvaru, vienas kitas intervalas švarus. Gal jūs sergate, ar esate neformoje“, – Paolos pasirodymą tiesioginio eterio metu komentavo S.Stonytė.

„Pirmame etape jūs sudainavote dainą geriau. Gal tai buvo jaudulys, gal peršalimas, jūsų graži balso spalva, bet klausantis mums pasirodė, kad nesusitvarkote su kūriniu. Man gaila, nes daina tikrai graži“, – komentavo R.Zilnys.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Paola Hart
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Paola Hart

Penktasis į sceną žengė savo pasirodymą kardinaliai pakeitęs Tomas Alenčikas-Alen Chicco. Jis konkurse dalyvauja su daina „Cure“. Atlikėjas išsiskyrė scenine stilistika, kostiumu. Tačiau Alen Chicco traukė dėmesį ne tik savo išvaizda, scenoje jis demonstravo užkrečiančius šokio žingsnelius, taip pat puikų vokalą. Pirmajame etape atlikėjas savo pasirodyme naudojo neįgaliojo vežimėlį, tačiau pusfinalyje jo atsisakė. Nebeliko ir juodaodžio šokėjo, kurį pakeitė mergina. Keitėsi ir Tomo įvaizdis – atsisakyta peruko, atsirado ryškiai raudonos spalvos batai.

„Labai laukiau šio pasirodymo, norėjau pamatyti kaip jį pakeitėte. Labai džiaugiuosi, kad pokyčiai įvyko, viskas dabar daug geriau. Labai gražu ir smagu matyti, kaip dega jūsų akys, kai dainuojate“, – sakė I.Narkutė.

„Komplimentai atlikėjui ir dainos kūrėjui, bendras įvaizdis labai geras. Komisijos lentelė viską parodys“, – komentavo D.Zvonkus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Allen Chicco
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Allen Chicco

Šeštoji pasirodė Aldegunda – iš JAV į Lietuvą gyventi visai neseniai persikėlusi dainininkė. Pusfinalyje atlikėja pakeitė įvaizdį, tapo dar labiau koketiška. Scenoje taip pat netrūko dekoracijų, jos kūrė pasirodymo charakterį.

„Dėkoju už energingą pozityvumą. Gražus balas, linkėčiau eiti drąsiau į viršutinį registrą, taip pat siūlyčiau patobulinti anglų kalbą“, – sakė S.Stonytė.

„Pasirodymas puikus, gal daina šiek tiek senamadiška, bet jų daug „Eurovizijoje“. Jei išsiųstume tokią dainą, gautume daug balsų iš Rytų Europos“, – komentavo D.Zvonkus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aldegunda
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aldegunda

Septintasis pasirodymo numeris atiteko Soliaris & Foreign Souls. Pirmajame etape grupė sulaukė daug kritikos dėl pasirodymo neišbaigtumo, įvaizdžio. Šeštadienį į sceną Soliaris su grupe lipo visiškai pakeitęs įvaizdį – grupė atsisakė senų kostiumų, Soliario veidą papuošė akiniai. Pasirodyme atsirado ir daugiau judesių, šoko ne tik pritariantieji vokalistai, bet ir pats Soliaris. Šou vainikavo reperio salto.

„Man labai patiko salto ir reperis. Repo šiame pasirodyme reikėtų daugiau. Nežinau, ar pakankamai ryšku, bet man patiko“, – D.Zvonkus.

„Labai gražiai dera pagrindinis solistas ir grupė. Buvo malonu klausyti, jautėsi labai geras balansas“, – sakė I.Narkutė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Soliaris & Foreign Souls
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Soliaris & Foreign Souls

Monika Marija antrajame pusfinalyje pristatė antrąjį savo kūrinį „Criminal“. Aštuntuoju numeriu pasirodžiusi atlikėja atsisakė atrankos sceninio įvaizdžio. Raudonos spalvos suknelę su voratinklio imitacija ant pečių Monika pakeitė į juoduos spalvos suknelę iš plunksnų. Praėjusią savaitę atlikėja pranešė kiek netikėtą ir iki galo neaiškią žinią – paprašė, kad gerbėjai ir komisija už dainą „Criminal“ nebalsuotų.

„Klausiausi su labai dideliu džiaugsmu, Nuostabus balsas susilieja su kūrinio dramaturgija. Man labai gaila, kad už jį negalima balsuoti šį vakarą“, – komentavo S.Stonytė.

„Prieš kelis metus atranką Vokietijoje laimėjęs vaikinas nusprendė, kad nevažiuos. Panaši istorija nutiko ir Lietuvoje. Monika Marija nenori, kad finale jai reikėtų rungtis pačiai su savimi, kad dalyvautų su dviem kūriniais. Situacija – absurdiška, bet komisija balsuoja kaip ji nori, niekas nieko nedraudžia. Jūs palietėte net ir mano sušalusią, randuotą širdį“, – balsuoti už Mariją ragino R.Zilnys.

„Myliu šią dainą, bet vis dėlto – nusiperki du gražius batelius ir tik su vienais gali išeiti į lauką. Dabar viskas priklauso nuo komisijos ir žiūrovų“, – į komisijos komentarus bandė atsakyti Monika Marija.

„Labai skeptiškai vertinu dalyvavimą su dviem dainomis. Čia šiek tiek sukčiavimas, aš manau, kad turi atsispindėti nuoširdumas dainoje. Norint atstovauti Lietuvai, reikia turėti vieną dainą ir su ja ateiti į atranką“, – griežto žodžio nevengė V.Bikus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Marija
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Marija

Devintieji – energingieji „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Tiesiogine to žodžio prasme, užvaldė sceną. Auksinės grandinės, rytietiški ritmai ir kiek neįprasti šiai grupei šokiai – taip atrodo eurovizinis dainos „Mažulė“ pasirodymas.

„Aš visada galvojau, kad ta „mažulė“ – tai aš. Man labai patiko“, – energingąją grupę gyrė I.Narkutė.

„Choreografija – dešimt balų, daina – dešimt balų. Ši daina turi eiti toliau, jei ne į didžiąją „Eurovizija“, tai į finalą, ar kokią humoro laidą, tikrai“, – kalbėjo D.Zvonkus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

Jausmingą baladę „Run With The Lions“ Jurijus Veklenko, atliko dešimtas. Jis – daugkartinis atrankos dalyvis, tiesa, visada dalyvaudavo kaip pritariantysis vokalistas. Jurijaus pasirodymas beveik nepakito nuo atrankinio varianto, tik keitėsi Jurijaus apranga. Panašu, kad atlikėjas gėdos sau nepadarė ir toliau išlieka vienu iš atrankos lyderių.

„Jurijus viską turėdamas, vis tiek buvo tarsi tokioje saugioje zonoje. Labai matėsi, kai laižėtės savo lūpas, tai neturėtų matytis. Atlikėjas pasirodyme turi būti 150 procentų, jūs buvote 90 procentų“, – Jurijų kritikavo S.Stonytė.

„Jurijaus daina galėtų važiuoti į „Euroviziją“, tik ne taip, kaip buvo atlikta šį vakarą. Turite įtikinti publiką, kad norite bėgti su tais liūtais. Reikia didesnio sprogimo, tada Izraelyje žmonės patikėtų“, – komentavo V.Bikus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurijus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurijus

Priešpaskutiniai – vienuolikti scenon žengė grupė „MaNNazz“, jie atliko kūrinį „Blind Bird“, apimantį įvairius muzikos stilius. Duetą sudaro Bogdanas ir jo žmona Kamilė. Vaizdas scenoje nuo atrankos pasirodymo nepakito.

„Daina yra visiškai kitokia, nei visos šio vakaro dainos, tai tokia alternatyva. Mane nuvylė scenos vaizdas, reikėtų pasirodymo šiek tiek daugiau išieškoti“, – sakė D.Zvonkus.

„Man patinka kitoniškumas, toks jausmas, kad pasirodymas už ribos, nežinau ar toks pliūpsnis atlaikomas“, – komentavo I.Narkutė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ „MaNNazz“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./ „MaNNazz“

Paskutinieji į sceną žengė Lietuvos pramogų pasaulio porų – Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings. Jie savo dainą kvietė dainuoti visus salės žiūrovus. Iš tiesų, dainos priedainis labai paprastas, skanduotė „Sing“. Atlikėjai vieninteliai iš visų vakaro dalyvių panaudojo pirotechniką – salėje snigo konfeti.

„Melodija labai svarbi, tekstas taip pat, bet pagrindinis dalykas – emocija. Žmogus turi apsiverkti, juoktis, džiaugtis arba šokti. Ši daina turi tą energiją, jie kviečia į vakarėlį ir aš į jį tikrai norėčiau ateiti“, – pasirodymą gyrė V.Bikus.

„Kojos trypė, bet dainuoti nedrįsau. Man patiko kontekstas dainos, tokia inteligencija, švara, romantinis požiūris – man tikrai labai patiko. Tai nėra eklektika, mane sužavėjo jūsų kontrastas“, – komentavo S.Stonytė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurgis DID & Erica Jennings
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jurgis DID & Erica Jennings

Tačiau vakaras šiuo pasirodymu nesibaigė – dėl techninių nesklandumų savo numerį kartojo atlikėja Paola.

Lietuvos nacionalinės atrankos finalas – vasario 23-ąją. 64-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks gegužės 14–18 dienomis Izraelyje, Tel Avive.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius