-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis „Euroviziją“ užsimojo suorganizuoti pats: steigia prizą, įsitraukė ir kitos šalys

Nors su didžiąja „Eurovizija“ šiais metais teko atsisveikinti, jos gerbėjai taip lengvai konkurso paleisti neketina. Štai renginių vedėjas Karolis Ugintas, surinkęs profesionalų komandą, žada konkursą surengti nuotoliniu būdu. Negana to, vyras aktyviai bendrauja su kitomis šalimis, iš kurių jau didelė dalis įsitraukė į vyksiantį konkursą. Dalyvius motyvuoja ir pažadėtas nemažas piniginis prizas.
Eurovizija, Karolis Ugintas
Eurovizija, Karolis Ugintas / eurovision.tv ir asmeninio albumo nuotr.

„Norisi padaryti tai, ką Nyderlandai galėjo, iš tiesų ir turėjo, padaryti, bet nepadarė“, – pokalbį apie jo organizuojamą dainų konkursą su 15min pradeda K.Ugintas. Vyrui atrodo neteisinga, jog 41-a būtent „Eurovizijai“ sukurta daina šiemet tiesiog išsitrins iš konkurso istorijos puslapių. Žinoma, kartu jis neslepia, jog didžiausia motyvacija pačiam griebti jautį už ragų – šiemet gerai paruoštas lietuvių pasirodymas.

„Negaliu slėpti – jeigu mūsų šiųmečiai šansai nebūtų tokie geri, turbūt to nedaryčiau. Bet labai norisi išsiaiškinti, ar buvo „On fire“ geriausia, ar ne“, – sako renginių vedėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Karolis Ugintas
Asmeninio albumo nuotr./Karolis Ugintas

Žada piniginį prizą ir ieško rėmėjų

Kaip pasakoja K.Ugintas, kol kas visa iniciatyvos našta guli ant jo paties ir jo surinktos komandos pečių. „Viskas, ką darome, yra iš mūsų pinigų. Prie šito projekto yra susirinkę ir savo srities profesionalai, ir įvairiausių portalų, programėlių kūrėjai, operatoriai, netgi vedėjai – pavyzdžiui, Evaldas Venskutonis sutiko visą šitą reikalą pravesti. Tiesiog darome iš to, ką turime“, – sako vyras.

Taip pat pamažu atsiranda ir naujojo konkurso rėmėjų tam, kad prizas būtų kuo didesnis. Kaip šiuo metu mano K.Ugintas, šis turėtų siekti 10 tūkst. eurų. „Dalyviai tokiu atveju bus žymiai labiau suinteresuoti viskuo dalytis ir pan. Norime surinkti kuo didesnę auditoriją tam, kad būtų kuo daugiau pinigėlių jiems patiems“, – kalba jis.

Anot renginių vedėjo, gerbėjų „Eurovizija“ turėtų būti visiškai tokio paties formato kaip ir originalioji. Net ir balsavimo laikui esą bus kuriamas atskiras įdomus turinys – bus transliuojami vaizdo įrašai su geriausiais „Eurovizijos“ pasirodymais. Europai balsuojant, bus rodomi 30–40 sekundžių trukmės kiekvienos daugiausia taškų surinkusios šalies įrašai metams bėgant.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“

Visgi skirtumą bus galima justi iš planuojamos pagrindinės konkurso dalies – pasirodymų, mat čia bus tiesiog transliuojami dainų Vaido įrašai. Jie gali būti bet kokie – laukiami ir gyvi pasirodymai nacionalinėse atrankose, ir oficialūs atlikėjo vaizdo klipai.

„Kiekvienam dalyviui mes patys nusiuntėme prašymą, kad jie atsiųstų savo vaizdo įrašą, kurį norėtų transliuoti. Buvo tokių, kurie atsiuntė, buvo tokių, kurie neatsiuntė – tiesiog parašė: išrinkite patį geriausią. Tai mes patį geriausią ir išrinksime“, – pasakoja jis.

Neatsiuntusios vaizdo įrašų ar į kreipimusis neatsakiusios šalys vienaip ar kitaip taip pat dalyvaus konkurse – jų dainos nebus eliminuojamos.

„Tuo atveju mes išrinksime patį pačiausią vaizdo įrašą, kur galvojame, kad galime rodyti. Vis tiek konkursas vyks ir jį galės pamatyti visas pasaulis“, – teigia K.Ugintas.

Paklaustas, kokios šalys jau sutiko dalyvauti, vyras pradeda vardyti nemažą jų sąrašą – tai ir Portugalija, ir Slovėnija, Prancūzija, Makedonija, Kroatija bei daugelis kitų. Vis dėlto asmenys, su kuriais buvo susisiekta, nėra oficialiosios „Eurovizijos“ atstovai – tai yra tik dalyviai ar konkurso entuziastai.

„Jie yra su „Eurovizija“ susiję asmenys, bet tik tuo, kad kažkada kažkur prie kažko pridėjo ranką, – juokiasi K.Ugintas. – Su transliuotojais tai yra visiškai nesusijęs dalykas, tai skirta gerbėjams. Mūsų ir puslapis vadinasi taip – „Eurovision 2020 fans“.“

Eurovision.tv/2020 metų „Eurovizijos“ logotipas
Eurovision.tv/2020 metų „Eurovizijos“ logotipas

EBU nesudomino, bet tikisi 10 mln. žiūrovų

Tiesa, su oficialiais konkurso organizatoriais naujosios „Eurovizijos“ iniciatoriai bandę susisiekti anksčiau, tačiau jų pastangos buvo bevaisės. Kaip sako renginių vedėjas, jų laiškas buvo praignoruotas.

„Gavome vienintelį atsakymą, kad tokių laiškų, kaip mūsų, jie gavo gal 10 tūkstančių“, – juokiasi K.Ugintas ir priduria tikintis, jog iš tų gausybės norinčių konkursą organizuoti savaip jų pačių variantas yra kol kas tobuliausias.

„Pažiūrėjus į tai, kaip organizuoja kiti, nors ir nesinori jų nuvertinti, bet mūsų idėja ir įgyvendinimas yra dar tobulesnis. Iš jų niekas nekuria programėlių, niekas nedaro jokių puslapių transliacijoms, niekas nesamdo vedėjų ir pan. Kitų konkursas yra sausas“, – lygina vyras.

Renginių vedėjas išlieka optimistiškas ir sėkmės atveju tikisi 10 mln. žiūrovų. Būtent dėl to jo komanda transliacijai pasirinko originalios „Eurovizijos“ datas – pusfinaliai bus transliuojami gegužės 12 ir 14 dienomis.

Eurovision.tv / Thomas Hanses nuotr. /„Eurovizijos“ dainų konkurso trofėjus
Eurovision.tv / Thomas Hanses nuotr. /„Eurovizijos“ dainų konkurso trofėjus

Tiesa, finalo data minimaliai kinta – ji planuojama ne gegužės 16, o 15 dieną. „Vien dėl to, kad BBC televizija organizuoja visų šių metų „Eurovizijos“ dalyvių pagerbimą 16 dieną, kad nesimaišytume jiems ir surinktume didesnę auditoriją, finalą organizuojame diena anksčiau“, – tokį sprendimą paaiškina „Eurovizijos“ entuziastas.

Tam, kad konkursas būtų suorganizuotas kaip įmanoma profesionaliau, K.Ugintas per mėnesį tikisi pritraukti kuo daugiau partnerių ir rėmėjų, o šiems žada reklamos eterio laiką. Vis dėl to tuo, kad ši transliacija įvyks, jis jau dabar nė kiek neabejoja, netgi kritiniu atveju siūlosi konkursą organizuoti ir kitais metais.

„Jeigu, neduok Dieve, [karantinas] užsitęstų dar ilgesniam laikui, mes tą „Euroviziją“ darysime tol, kol reikės“, – pokalbį užbaigia pašnekovas.

Gerbėjų „Eurovizijos“ transliaciją bus galima stebėti dar kuriamame puslapyje www.fancontest.eu. Kol kas konkurso aistruoliai renkasi feisbuko puslapyje „Eurovision 2020 fans“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius