Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LRT atsiprašė dėl nepadoraus gesto sukritikuotos Migloko: A.Giržadas gavo įspėjimą dėl nederamo tono

„Eurovizijos“ pusfinalio metu į viršų du vidurinius pirštus iškėlusi Migloko sulaukė LRT vadovų dėmesio. Atlikėjos buvo atsiprašyta už delegacijos pirmininko Audriaus Giržado netinkamai parinktus kritiškus žodžius, tačiau pridūrė, jog taip pasielgdama tiesioginiame eteryje Migloko pažeidė įstatymą.
Miglė Vilčiauskaitė-Migloko ir Audrius Giržadas
Miglė Vilčiauskaitė-Migloko ir Audrius Giržadas / Stop kadras ir 15min nuotr.

Vasario 9 d. nacionalinės „Eurovizijos“ pusfinalio tiesioginėje transliacijoje atlikėja Migloko iškėlė du vidurinius pirštus. Tai yra žmogaus orumą žeminti skatinantis elgesys, draudžiamas žiniasklaidai pagal Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo, todėl negalėjo būti toleruojamas visuomeninio transliuotojo eteryje.

Vis dėlto kritika turėjo būti išsakyta pagarbiu tonu ir nesirenkant žmogų menkinančių žodžių. Taip „Eurovizijos“ prodiuserio Audriaus Giržado pasisakymą žiniasklaidoje komentavo LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas. Savo atsiprašymą dėl netinkamai parinktų žodžių savo asmeninėje feisbuko paskyroje paskelbė ir Audrius Giržadas.

„LRT vardu atsiprašome atlikėjos Migloko ir visų kitų už komentarą, suformuluotą nepagarbiu tonu. Netgi tuomet, kai komentaras yra skirtas kritikuoti, jis turi būti išsakytas atsakingai renkant žodžius ir nemenkinant žmogaus orumo“, – sakė G. Oganauskas.

Prodiuseris buvo įspėtas dėl visuomeninio transliuotojo atstovui nederamo tono.

15min primena, kad praėjusį šeštadienį vykusio pusfinalio metu „Eurovizijos“ dalyvė Migloko parodė nepadorų gestą – iškėlė du vidurinius pirštus į viršų.

Lietuvos delegacijos pirmininkas Audrius Giržadas tokiu atlikėjos gestu itin pasipiktino. 15min jis teigė, kad į šią situaciją ateityje tikrai bus atsižvelgta.

„Nacionalinis transliuotojas pasidarys savo išvadas. Kai ji kitą kartą teiks paraišką ar išreikš norą dalyvauti kokioje nors programoje, mes prisiminsime šitą situaciją ir pasakysime „viso gero“. Galės dabar mergaitė toliau klubuose groti. Tokiu poelgiu mes jaučiamės „pakišti“, – 15min sakė A.Giržadas.

Šis jo pasisakymas įžeidė pačią Migloko. Atlikėja stebėjosi, kaip Audrius Giržadas galėjo ją pavadinti „mergaite“, teigė, kad tai – diskriminacija.

„Žodžiu „mergaitė“ vadinti suaugusią moterį, mamą? Tai galiu suprasti tik kaip mėginimą pažeminti, parodyti moteriai jos vietą – gašliai judinti klubais ir imituoti frikcijas nulenkus galvą yra „OK“, o būti drąsiai ir ekpresyviai judėti taip, kaip moteriai nepriimtina, jau nebegalima?

Kodėl? Jei jau kalbame apie žinutę, kurią siunčia judesys, tai jaunai merginai demonstruoti nuolankų seksualumą ir lytinio akto judesius galima, o išsitiesti ir „pasiųsti“ įsivaizduojamą lyrinį herojų – nusikaltimas? Tai rodo, kad principai ir moralė yra apsimestinė, suvaidinta ir sumeluota. Neįtikėtina, kad Nacionalinio transliuotojo atstovas leidžia sau tokį diskriminuojantį seksistinį ir mizoginišką elgesį. FAKE FAKE, išeik, Giržadai!“, – feisbuke rašė atlikėja.

VIDEO: Migloko – „Rožės“ - Nacionalinė Eurovizijos atranka | Pusfinalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius