-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Liu – apie piktus komentarus ir į Turiną skrisiančius 3 lėktuvus su draugais

„Vis dar jaučiuosi kaip sapne, bet suprantu didelę atsakomybę“, – praėjus porai dienų po pergalės „Eurovizijos“ atrankoje teigė Monika Liu. Apsilankiusi 15min studijoje, dainininkė prisipažino šiųmetėje atrankoje pasigedusi daugiau ryškių veidų, atskleidė, su kokiomis mintimis važiuoja į Turiną, ir pasakojo pastebėjusi daug teigiamų reakcijų iš užsienio, kurios nusveria piktus komentarus.

15min studijoje pirmadienį viešėjusi Monika Liu teigė šią dieną skirianti bendravimui su žiniasklaida ir gerbėjais. O jau po to visos mintys ims suktis vien apie pasiruošimą didžiajai „Eurovizijai“.

„Jaučiuosi labai rimtai nusiteikusi, nes dabar reikia intensyviai ruoštis, jokių atostogų nebus. Šiąnakt tikiuosi gerai išsimiegoti ir nuo rytojaus mes jau tikrai labai rimtai dirbsime, nes yra itin daug niuansų. Man ir pačiai įdomu, tai dabar tris mėnesius atsiduodu tik „Eurovizijai“, – sakė Monika.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Liu
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Liu

Šeštadienį vykusio atrankos finalo metu pirmą vietą jai skyrė tiek komisija, tiek žiūrovai. Todėl dainininkė džiaugiasi, kad laimėjo ne tik komisijos narių dėka.

„Labai noriu padėkoti visiems, kurie balsavo, nes nesijausčiau gerai, jei komisija, kurią tikrai gerbiu ir vertinu, būtų man davusi pirmą vietą, o žiūrovai – ne“, – su 15min mintimis dalijosi Monika Liu.

Ji pasakojo, kad idėja su daina „Sentimentai“ dalyvauti „Eurovizijoje“ kilo gana spontaniškai – Londone įrašinėjant būsimą albumą. Ir ne iš noro varžytis, o tiesiog iš meilės muzikai bei minties parodyti Europai lietuvių kalbą. Tiesa, atrankos ji tikėjosi kiek kitokios.

„Maniau, kad šiemet dalyvaus daug įvairių legendinių mūsų atlikėjų, nes panašu, kad požiūris į „Euroviziją“ pasikeitęs. Tačiau pasigedau Donato Montvydo, Justino Jaručio“, – 15min transliacijos metu prisipažino pašnekovė.

Šiųmetė Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ išskirtinė dar ir tuo, kad po daugiau nei dviejų dešimtmečių konkurse vėl skambės lietuvių kalba. Monika Liu įsitikinusi, kad tai gali būti didelis privalumas. Tiesa, ar Europą sužavės ši idėja, spėlioti nedrįsta, nes mano, kad daug ką lems bendras konkurso vaizdas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Liu
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Liu

„Dėl dainos lietuvių kalba jaučiuosi rami, tikiu savimi, nes man nepatinka kompleksas, kurį mes turime. Aš daug metų gyvenau užsienyje, ten dirbau su muzikos industrija, bet neturiu to komplekso. Nežinau, kaip įvertins, koks bus kontekstas, nuo konteksto labai daug kas priklauso, bet lietuvių kalba yra graži ir ji gražiai suskambės.

Nenoriu kažkokių specialių detalių, kad būtų pompastiška. Man to nereikia, nes „Eurovizijoje“ ir taip daug to yra, tai arba turi šauti fejerverkus, kad Turino arenos stogą nuneštų, arba, nežinau, padegti save. Aš dainuosiu lietuviškai ir tai jau bus įdomu. Visą laiką sakau – paverskime savo minusą pliusu.

Be to, norint pasiekti rezultatą, kurio dar nepasiekei, reikia pabandyti daryti kitaip, negu darei. Man pačiai įdomu, kaip priims. Gali priimti, gali visiškai nepriimti, nežino niekas, bet pabandykime, nuo to bus tik įdomiau. O jeigu ką, kitais metais vėl galim siųsti anglišką dainą“, – optimizmo nestokoja Monika.

Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ neslepia – po savo pergalės sulaukė ne tik teigiamų, bet ir neigiamų komentarų. Tačiau prašo pastarųjų nesiųsti, nes vis tiek nesiruošia skaityti.

„Pikčiausi komentarai yra iš lietuvaičių, kas šiaip labai liūdna. Manau, žmonės tiesiog pavargę po šitų sunkių metų ir jeigu atsiranda proga, nori išsilieti. Nesuprantu, kodėl taip yra, bet žmonės nori būti pikti. Tebūnie. Aš asmeniškai to tikrai nepriimu, nieko blogo niekam nepadariau, darau tai, ką dariau paskutinius 20 metų, ir darysiu toliau, nepaisant nieko“, – 15min transliacijoje kalbėjo Monika Liu.

Pati Monika patikino anksčiau palaikydavusi kiekvieną Lietuvos atstovą „Eurovizijoje“, nepaisant jo sėkmės ar nesėkmės. Todėl jai apmaudu, kad pastarosios atveju atsiranda daug pamokslaujančių.

„Kaip ir su krepšiniu. Jei nepasiseka – visi ekspertai teisia, o jei laimi – džiaugiasi. Manau čia bus panašu – gali būti, kad aš kentėsiu skaudžiai, degsiu, o gali būti, kad džiaugsimės kartu“, – šyptelėjo dainininkė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Liu
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Liu

Vis dėlto ji džiaugiasi, kad piktus pasisakymus nusveria didelis palaikymo žinučių kiekis ir iš užsienio skriejantys komplimentai – jų dainininkė teigė pastebėjusi išties daug.

„Iš užsienio yra labai gerų vertinimų, ir žodis, kuris dažniausiai figūruoja kalbant apie mano pasirodymą, yra „classy“ – klasiška. Vadinasi, man nereikia jokių fejerverkų. Džiugu už gerus atsiliepimus, o kaip bus ateity, nieks nežino, ir prašau nevaražinkit čia, lietuviai“, – į kritikus kreipėsi ir nusijuokė Monika Liu.

O smagiausia Monikai tai, kad į Italiją jos palaikyti skris gausus būrys artimųjų ir bičiulių: „Jau kokie trys lėktuvai draugų yra išsipirkę bilietus, tai tuo metu Turine tikrai labai daug lietuvių blaškysis gatvėmis, ir tas bus labai smagu.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Liu
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Liu

Daugeliui rūpimas klausimas – kaip atrodys šiųmetės mūsų Lietuvos atstovės „Eurovizijoje“ pasirodymas Turine? Galutinio atsakymo į jį kol kas neturi ir pati Monika, nes, kaip atskleidė, sprendimai priklausys nuo bendro konteksto.

„Negalime naudoti to, ką naudojome mūsų atrankoje, nes ten bus visai kitokia sistema. Bet tikrai nepasikeisiu stipriai. Prieš tai užsiminiau, kad gal norėčiau keisti šukuoseną, bet žmonės labai skausmingai reaguoja, tai gal nekeisiu“, – nusišypsojo dainininkė.

Galiausiai Monika Liu palinkėjo visiems atsipalaiduoti ir pasimėgauti. „Italijoje tas lengvumas labai tiks. Tokią žinutę ir noriu nuvežti, bet mano pagrindinis tikslas – kad suskambėtų lietuvių kalba.“

Žiūrėkite visą pokalbį su Monika:

VIDEO: 15min studijoje – Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Monika Liu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius