Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo vestuvių scenos – į „Euroviziją“: kudakuojanti Izraelio atstovė su 15min prakalbo lietuviškai

Vienareikšmiškai, Izraelio atstovė Netta Barzilai – viena ryškiausių šių metų „Eurovizijos“ dalyvių. Itin žaisminga, užsidegusi ir... kudakuojanti scenoje dainininkė, vos išrinkta važiuoti į konkursą, užsitikrino vietą tarp favoritų. Su 15min bendraudama 25-erių atlikėja atvirai papasakojo apie kelią, kokį turėjo nueiti iki pripažinimo. Savo daina ji nori įkvėpti visus, iš kurių kada nors buvo tyčiojamasi, kurie buvo žeminami, kuriems buvo sakoma, kad jie yra per prasti: „Jei aš noriu būti popžvaigžde, kodėl negaliu ja būti?“
Izraelio atstovė „Eurovizijoje“ Netta Barzilai
Izraelio atstovė „Eurovizijoje“ Netta Barzilai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Netta Barzilai, kaip ir Lietuvos atstovė, dalyvavo pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje antradienio vakarą. Abi jos pateko ir į finalą. O Netta šeštadienio vėlyvą vakarą tapo 2018-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtoja.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ nugalėtoja – kudakuojanti Izraelio atstovė, I.Zasimauskaitė užėmė 12 vietą

Izraelio atlikėjos asmenybė ne tik išore, bet ir vidumi labai spalvinga. Dainininkė gimė ir augo Izraelyje. Būdama dar maža, su savo gruziniška šeima persikėlė gyventi į Nigeriją, o po 4-erių metų grįžo vėl į Izraelį. Prieš privalomąją karinę tarnybą, metus laiko ji savanoriavo „Nahal“ karių programoje ir dalyvavo Izraelio karinio orkestro veikloje.

15min su atlikėja susitiko Lisabonoje trečiadienį – po sėkmingo pirmo pusfinalio, artėjant finalui, kuriame šeštadienį ji nugalėjo.

Išskirtinio interviu metu Netta Barzilai prisipažino, kad nors ir čia, „Eurovizijoje“, ji visa spindinti ir yra laiminga, dar iki konkurso jos gyvenimas atrodė visai kitaip.

Žiūrėkite interviu, kuriame Netta „beatbox'ina“, dainuoja Ievos dainą ir kalba lietuviškai:

VIDEO: 15min interviu su Izraelio atstove „Eurovizijoje“: apie patirtas patyčias ir kudakavimą nuo vaikystės

„Iš tiesų aš buvau vestuvių dainininkė. Dainuodavau dar ir klubuose. Bet vienu metu situacija tapo labai sunki, trūko darbo. Todėl nusprendžiau nueiti į „Eurovizijos“ atranką, galvodama, kad dėl to padaugės užsakymų. Tikėjausi sudainuoti tik pirmuosiuose etapuose, bet... laimėjau. Tai buvo staigmena, nes aš nesu įprasta dainininkė. Aš taip savimi netikėjau. Aš nedrįsau turėti tokių didelių svajonių“, – 15min šypsodamasi pasakojo Netta Barzilai.

Pasak pačios atlikėjos, pirmą kartą išgirdusi eurovizinę dainą „Toy“, ji išsigando. „Iškart supratau, kad tai bus hitas. Bet aš bijojau būti populiari. Iki tol juk dainuodavau klubuose daugiausiai 40–50 žmonių...“

Tačiau kūrinio idėja jai – labai artima. Nettos Barzilai dainos kūrėjas sako, kad jį įkvėpė judėjimas #MeToo, čia kalbama apie moterų galios ir socialinio teisingumo pabudimą.

„Man labai gera, kad pagaliau moterys vis garsiau ima kalbėti, bet manau, kad ši daina turėtų pabudinti ne tik jas, o visus. Tuos, kuriuos užgavo viršininkas, iš kurių tyčiojosi vaikai mokykloje. Tuos, kuriems buvo sakoma, kad nesi pakankamai protingas, lieknas, gražus, dainuoji nepakankamai gerai. Bet aš manau, kad turi daryti tai, kas tau patinka, kuo tiki.

Ši daina yra apie mane. Ir aš dainuoja ją visiems, kurie man sakė, kad aš to daryti negaliu. Man sakė dainuok kaip Adele, Aretha Franklin – apkūnios atlikėjos. Sakė – renkis juodai, atverk rankas ir parodyk savo sielą. Ne! Aš noriu būti popžvaigžde, tad kodėl ja negaliu būti? Aš darau, ką noriu, leidžiu sau rodyti kuo beprotiškesnes veido minas ir žmonės man siunčia laiškus dėkodami, kad tai rodau visai Europai... Aš esu savimi. Manyje yra maža mergaitė, kuri mėgsta Beyonce. Tad kodėl negaliu ja būti?“ – kalbėjo ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Izraelio atstovė Netta Barzilai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Izraelio atstovė Netta Barzilai

Klausantis merginos eurovizinio kūrinio, dėmesį kaipmat atkreipia ne tik jos ryški išvaizda, charizmatiškos veido mimikos, bet ir išskirtiniai garsai – ji čia kudakuoja ir juda kaip viščiukas. Tai daro tikrai ne tik dėl to, kad nustebintų žiūrovus, bet taip siunčia signalą visiems kritikams. Paklausta, kaip išmoko taip profesionaliai kudakuoti, ši sako net nepamenanti, nes tai daro nuo vaikystės.

„Aš nuolat imituodavau gyvūnų balsus, „beatbox'inau“, žaidžiau su savo „looper'iu“. Žinot, patyčios prasideda tada, kai tavęs dėl ko nors bijo, kai bijo, kad užimsi jo vietą, bijoma apskritai kitokių idėjų. Todėl sumaniau, kad kudakavimas yra baimės garsas“, – sakė ji.

Paklausykite Nettos eurovizinės dainos:

VIDEO: Netta - Toy - Israel - LIVE - First Semi-Final - Eurovision 2018

Netta yra girdėjusi ir Ievos Zasimauskaitės pasirodymą – ji teigė, kad momentas, kai Ievos vyras Marius Kiltinavičius užlipa pas ją į sceną, yra labai mielas: „Bet aš neturiu antrosios pusės, todėl man sunku suprasti tą jausmą. Tačiau daina labai graži“, – 15min šypsodamasi sakė N.Barzilai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius