-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 10 /23:38

Paramos koncerte Andriaus Pojavio pasirodymui „Eurovizijoje“ surinkta per 30 tūkstančių litų

Sekmadienio vakarą LRT žiūrovams dovanojo kokybišką muziką: kartu su LRT grupe scenon stojo ir gyvo garso koncertą gerbėjams skyrė Lietuvos atstovas „Eurovizijos“ konkurse Andrius Pojavis. „Būkime kartu“ pavadinto koncerto metu žiūrovai galėjo aukoti dainininko pasirodymui konkurse, scenoje jam talkino žinomi Lietuvos dainininkai.
Andrius Pojavis
Andrius Pojavis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aukoti A.Pojavio pasirodymui „Eurovizijos“ konkurse skambindami trumpaisiais numeriais gerbėjai galėjo visą savaitę, dainininkui skirti galima pasirinktą sumą – 5 arba 10 litų vienu skambučiu. Iki koncerto A.Pojaviui jau buvo paaukota 2600 lt.

Didysis aukojimo maratonas skelbtas koncerto metu, po koncerto visi norintys aukoti gali tą daryti pervesdami pinigus į specialią sąskaitą.

Savo ruožtu Lietuvos delegacijos konkurse vadovas Audrius Giržadas aukoti atlikėjui skatina tik tuos, kurie iš tiesų gali. „Jei norite už šią sumą pamaitinti alkstantį vaiką ar padėti vienišam senukui – nepretenduojam į jūsų pinigus, tačiau gal pasvarstysite, jei planuojate dešimt litų šį vakarą skirti dviem bokalams alaus – gal geriau tegu jie atitenka Andriui, kad geriau pasirengtų pasirodymui Švedijoje“, – svarsto jis.

Pagalbon suskubo muzikantai

Dar prieš koncertą A.Pojavis tikino, jog jaučiasi gerai ir  sceną rengiasi lipti nusiteikęs ramiai. Vyras noriai bendravo su koncerto laukusiais gerbėjais ir krėtė pokštus. Žiūrovams jis pasirodė įkūnijęs romantišką rokerį – apsivilkęs odinę striukę, paprastus baltus marškinėlius ir džinsus.

Į sceną atsinešęs gitarą A.Pojavis atliko kūrinius iš savo debiutinio albumo „Aštuoni“, taip pat kūrinius iš jau greit naujai pasirodysiančio albumo bei, žinoma, pergalę atrankoje jam atnešusią „Something“.

Savo dainomis žiūrovus džiugino ne tik pats A.Pojavis, bet ir šių metų nacionalinėje „Eurovizijoje“ atrankoje jėgas mėginę atlikėjai – „Saulės Broliai“, Monika Linkytė bei Gerai Gerai & Miss Sheep. Nepamirštas liko ir pernai puikiai konkurse pasirodęs Donatas Montvydas: koncerto pradžioje jis atliko visus pakerėjusį kūrinį „Love is Blind“. Tiesa, be suktuko. Scenon užlipo ir šalies garbę konkurse Maskvoje gynęs Sasha Song, taip pat „Pikaso“ ir „4FUN“.

Koncerto metu taip pat išpildyta ir A.Pojavio vaikystės svajonė – sudainuoti duetu su Veronika Povilioniene. Vyras pabrėžė, kad jam ši moteris – „gražiausia Lietuvos močiutė“.

Tikra vakaro vinimi tapo A.Pojavio tėčio Petro Pojavio pasirodymas scenoje – čia jis uždainavo drauge su savo kolektyvu.

Nori 50 tūkstančių

Toks paramos Lietuvos atstovui „Eurovizijoje“ koncertas nėra beprecedentis – lėšas pasirodymui tokiu būdu yra rinkęs ir Maskvoje pasirodęs Sasha Song, iš gerbėjų surinkęs per 83 tūkst. lt., ir Azerbaidžane šalies garbę gynęs Donatas Montvydas – pernai jis surinko per 80 tūkst. litų.

Anot su „Eurovizijos“ delegacija šįmet vėl dirbančio Martyno Tylos, būtų gerai, kad A.Pojavis surinktų apie 50 tūkst. lt. Pats A.Pojavis užkulisiuose tikino, kad nuo scenos nenulips tol, kol nesurinks milijono.

Vis dėlto ne visi žiūrovų paaukoti pinigai keliauja į „Eurovizijos“ atstovo kišenę – dalį jų reikia nuskaičiuoti mokesčiams telekomunikacijų kompanijoms. „Jei surinksime 50 tūkst. lt, mums teks kokie 25 tūkstančiai. Būtų labai gerai“, – sakė M.Tyla. Jau vasario 18 dieną vyras ruošiasi kreiptis į Kultūros ministeriją prašydamas ilgalaikės šios paramos konkurso dalyviams.

Paremti A.Pojavį šįmet panoro ir Klaipėdos keltų kompanija „DFDS“ – jos atstovas dainininkui įteikė 10 tūkst. lt čekį.

Nei daug, nei mažai

Vis dėlto sustabdžius telefoninį aukojimą paaiškėjo, kad nei M.Tylos, nei A.Pojavio lūkesčiai neliko patenkinti – nesurinktas nei milijonas, nei 50 tūkst. lt. Viso telefonu koncerto metu žiūrovai paaukojo per 30 tūkstančių litų, maždaug pusė šios sumos bus nuskaičiuota kaip mokesčiai.

Sužinojęs, kiek pinigų pavyko surinkti, M.Tyla sakė, jog suma yra nei didelė, nei maža – svarbu, kad išvis paaukojo. „50 tūkstančių būtų buvę labai gerai, dabar yra mažiau. Bet vistiek gerai – svarbiausia, kad kažkiek suaukojome. Pernai mums reikėjo apie 140 tūkst. visam pasirodymui, o pinigų niekada nebus per daug – mes tiesiog prisitaikome prie esančios sumos, o rasti, kur panaudoti lėšas, visada galima“, – patikino jis.

15min.lt primena skaitytojams, kad aukoti A.Pojavio pasirodymui galite ir toliau, tam tereikia pervesti norimą pinigų sumą į banko sąskaitą: LT50 7044 0600 0773 0001. Aukodami pinigus nepamirškite parašyti, kad pinigus aukojate „Eurovizija“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius