Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Eurovizijos“ – žinomų žmonių vertinimai: gyrė už seksualinę laisvę, peikė už kaimynių balsavimą

Šeštadienį vykusio „Eurovizijos“ konkurso finalo rezultatus dabar aptarinėja visi – socialiniuose tinkluose gausu įvairių internautų nuomonių. Šių metų „Eurovizijos“ laimėtojo Nyderlandų atstovo Duncano Laurence'o daina „Arcade“ ir pasirodymas patiko ne visiems.
Romas Zabarauskas, Gerūta Griniūtė, Paulius Ambrazevičius, Tadas Rimgaila
Romas Zabarauskas, Gerūta Griniūtė, Paulius Ambrazevičius, Tadas Rimgaila / 15min nuotr.

Žinoma sporto žurnalistė Laima Janušonytė socialiniame tinkle neslėpė nusivylimo balsavimo rezultatais. Pasak jos, šiais metais „Eurovizijoje“ dar kartą išryškėjo kaimynų santykiais pagrįstas balsavimas. Ji nekritikuoja Nyderlandų atstovo pasirodymo, tačiau nemano, kad jis buvo verčiausias pergalės.

L.Janušonytė sako, kad jai labiausiai skauda dėl to, kaip balsavo žiūrovai. Vokietijoje gyvenanti žurnalistė liejo apmaudą, kad šios šalies atstovės „S!sters“ nesulaukė nė vieno televizijos žiūrovo balo.

Žurnalistė taip pat sukritikavo taip ilgai lauktą ir paslapčių gaubtą Madonnos pasirodymą. Ji retoriškai klausė, ar popmuzikos karalienei buvo verta vykti į Izraelį tam, kad nusidainuotų prieš visą pasaulį. Dėl šio pasirinkimo ji išsakė kritiką ir konkurso organizatoriams.

„Tai? Ir.... „Eurovizija“, pagaliau, pasibaigė... nes visada naktį, gal.. kad niekas nematytų tos gėdos. Visada gi laimi ne geriausias, ne gražiausią ir stipriausią balsą turintis, bet... Nu? Aišku, kaimynas. Man kažkaip pasidarė gėda dėl mūsų visų balsavimų.. Ir kad Olandija laimėjo.. gerai, buvo ne pati blogiausia, bet ir ne geriausia...

Aš gyvenu dabar Vokietijoje, ir žinot, kas man buvo skaudžiausia? Vokiečiai iš visos Europos balsų surinko kiek? 0! Bet „Sisters“ merginos buvo ne pačios blogiausios.. tikrai ne. O, aš slepiuosi po pernykščiais lapais, o dangau!

Ir dar vienas pastebėjimas.... „Eurovizija“ pakvietė Madonną... Wow! Visi laukė ir tikėjosi... nu dabar parodys ką ji gali! Ir?

Mmmm. Geriau būtų neatskridusi į Izraelį! Kodėl? Nusidainavo visai, su savim atsivežė, (lėktuvai atskraidino) 136 šokėjus, visa tai kainavo 1 milijoną 100 tūkstančių baksų... ir kiek dar daugiau? Neradau internete kol kas, bet žymiai daugiau... Buvo verta? Nusidainuoti? Ar taip su viena akimi pasirodyti? Ach, „Eurovizija“! Tu tokia, kainuoji milijonus ir parodai tik vieną akį. Manai verta? Dėl babkių, ko gero, taip...“, – socialiniame tinkle rašė L.Janušonytė.

Ryte Madonnos pasirodymą dar kartą prisiminė ir verslininkė Daina Bosas. Ji pasidalijo vaizdo įrašu, kurio antraštė skelbia, kad Madonna savo nepavykusiu pasirodymu baigia karjerą.

„O kas vakar Eurovizijoje dainavo Madonos dainą? Patičios!“, – retoriškai klausė verslininkė Daina Bosas.

Savo mintimis apie šeštadienį vykusį finalą dalijosi ir šių metų nacionalinės atrankos dalyvis Audrius Petrauskas. Jis džiaugėsi, kad laimėjo pagrindinis jo favoritas – Nyderlandų atstovas. Audrius pastebėjo, kad savo kūrinį olandas atliko daug geriau ir laisviau jau turėdamas krištolinę statulėlę rankose. Pasirodymo metu, pasak A.Petrausko, jis nesijautė taip užtikrintai.

VIDEO: „Eurovizijoje“ šiemet nugalėjo Nyderlandų atstovo daina

Dainininkas džiaugėsi, kad Švedijos ir Danijos atstovai pateko į dešimtuką. Jam buvo gaila Čekijos vaikinų grupės, kuri gavo tik 7 balus iš žiūrovų. Geriausiu vakaro momentu Audrius įvardijo akimirką, kai buvo skelbiami Kipro komisijos balai. Nujausdami eilę metų besitęsiantį kaimyninį balsavimą salėje susirinkę žiūrovai laukdami 12-os Kipro balų skandavo „Graikija!“.

„Keli pamąstymai apie „Euroviziją“:

Esu patenkintas, kad nugalėjo mano pagrindinis favoritas. Įdomiausia tai, kad atlikdamas dainą po pergalės padainavo ją geriau nei finalo metu, ką duoda žmonėms atsipalaidavimas.

Gaila Čekijos, kad gavo tik 7 televote taškus.

Džiaugiuosi už Švediją ir Daniją, kad užėmė vietas pirmoje lentelės pusėje.

Dar truputį paliūdėsiu dėl Latvijos nebūvimo finale.

Nesuprantu komisijos susižavėjimo Makedonija.

Iiiiiir, geriausias momentas buvo, kai Kipras skelbė, kam atitenka dvylika komisijos balų ir žmonės salėje pradėjo šaukti „Greece!“

Humoristą Paulių Ambrazevičių šeštadienio vakarą labiausiai nustebino Estijos panaudotas trimatis vaizdo efektas, kuris imitavo audrą. „Mes gyvenam 2019, Estija gyvena 3019“, – juokėsi jis.

Režisierius Romas Zabarauskas socialiniame tinkle džiaugėsi, kad „Eurovizija“ ir toliau išlieka platforma, kurioje atspindimos žmonių laisvės. Jis atkreipė dėmesį, kad šiemet konkurse buvo nemažai LGBT bendruomenei atstovaujančių atlikėjų. „Eurovizija“ šiemet priminė dėl ko visad tikėjau Europa“, – šių metų konkursu džiaugėsi R.Zabarauskas.

„Eurovizija“ visada buvo pamaiviška (camp), bet šiemet suspindėjo tiesiog penkiasdešimt LGBT+ bendruomenės atspalvių: nuo už Palestiną prasmingai protestuojančių Islandijos sadomazochistų iki biseksualaus lyriškojo nugalėtojo Duncano Laurence'o; nuo griežtas tapatybes dekonstruojančio italo Mahmood iki šou vedėjo, nuolat juokaujančio apie savo vyrą; nuo Jeano Paulo Gaultiero, įkvėpusio trečdalį visų pasirodymų įvaizdžių ir jo puoštos ikonos Madonnos... O kur dar Dana International, Conchita Wurst, Prancūzijos „karalius“, žiūrovų vaikinų porų bučiniai...

Kokias išvadas pasidaryti Lietuvai? Jokių, gal nebent atsipalaiduoti ir pagalvoti, o kokią mes istoriją norim papasakoti, kuo įkvėpti ir kokiomis priemonėmis to sieksim.

„Eurovizija“ šiemet priminė dėl ko visad tikėjau Europa“, – tokį įrašą po konkurso finalo socialiniame tinkle paskelbė R.Zabarauskas.

Televizijos laidų vedėjas ir šokėjas Tadas Rimgaila stebėjosi, kodėl tiek mažai žiūrovų balsų gavo Švedijos atstovas Johnas Lundvikas.

„Nu, kad Švedija tik tiek tegavo žiūrovų balsų, netikėta“, – stebėjosi jis.

Socialiniame tinkle savo mylimiausius atlikėjus sveikino ir televizijos bei radijo laidų vedėja, šių metų Lietuvos „Eurovizijos“ komisijos narė Gerūta Griniūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius