-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 16 /23:11

Į kitą „Eurovizijos“ etapą keliauja pirmieji dalyviai: tarp jų – Milita ir Voldemars Petersons

Šeštadienio vakarą prasidėjo ilgai lauktos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos, kurių metu bus išsiaiškinta, kas šalį atstovaus Roterdame. Į sceną pirmosios laidos metu lipo 10 muzikos grupių ir atlikėjų, bandžiusių įrodyti, kad jų pasirodymai verti ne tik Lietuvos, bet ir Europos auditorijos.
„Eurovizijos 2021“ atrankų dalyviai
„Eurovizijos 2021“ atrankų dalyviai / D.Umbraso / LRT nuotr.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad po pirmosios „Eurovizijos“ atrankos kelionę konkurse toliau tęs Voldemars Petersons, Milita Daikerytė, Titas ir Benas, grupė „Be U“, Martyna Jezepčikaitė.

Kaip ir praeitais, taip ir šiais metais „Eurovizijos“ atrankose pokyčių netrūksta – šįkart 21 grupė ir atlikėjai varžysis tik 4 laidose. Iš pradžių savo jėgas išbandys dviejose atrankinėse laidose, iš kurių po 5 dalyvius keliaus į pusfinalį.

Galiausiai trečioje laidoje dalyviai varžysis dėl finalo, o pasiekus finalą – dėl kelialapio į Roterdamą. Deja, bet su puse dalyvių, kurie surinks mažiausią žiūrovų ir komisijos įvertinimą, teks atsisveikinti.

Pirmoje laidoje savo jėgas išbandė 10 grupių ir atlikėjų: grupė „Black Spikes“ su Indre Launikonyte, Thomukas 1, grupė „Be U“, Titas ir Benas, Martyna Jezepčikaitė, Donata Virbilaitė, grupė „Twosome“, Milita Daikerytė, Aldegunda, Voldemaras Petersonas.

15min kvietė savo mylimiausius atlikėjus palaikyti ne tik per televizijos ekranus, bet ir savo nuomonę išreikšti apklausoje:

Visgi tenka pripažinti, kad po sugriautos „The Roop“ vilties, šių metų „Eurovizija“ kiek kitokia – dalyviai nesulauks palaikančių šūksnių, kiekvienas pasirodymas vyks be auditorijos. Panašu, kad žiūrovų palaikymas dabar ypatingai svarbus.

Šiais metais visas atrankines „Pabandom iš naujo!“ laidas veda seniai matyti televizijos veidai – Ieva Stasiulevičiūtė, Vytautas Rumšas jaunesnysis ir Vaidas Baumila.

Pirmosios „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos filmavimo akimirkos – galerijoje:

Dalyvių pasirodymus kiekvieną laidą vertins 5 besikeičiantys komisijos nariai. Pirmoje laidoje dalyviai komentarų sulaukė iš LRT populiariosios muzikos vyriausiojo redaktoriaus Ramūno Zilnio, kompozitoriaus, aranžuotojo, trombonininko, daugybės muzikos projektų bendraautorio Jievaro Jasinskio, dainų autoriaus, kompozitoriaus Vytauto Bikaus, atlikėjos, dainų kūrėjos Ievos Narkutės ir dainininkės Aistės Smilgevičiūtės.

Pirmosios į kovą stojo ir „Eurovizijos“ atranką atidarė grupės „Black Spikes“ narės su atlikėja Indre Launikonyte. Rokerišką įvaizdį pademonstravusios merginos atliko „Don‘t tell me“ dainą, kuriai netrūko trankios muzikos skambesių. Galima pastebėti, kad merginų kūrinys šiek tiek primena suomių grupės „Lordi“ pasirodymą.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /„Black Spikes“
D.Umbrasas / LRT nuotr. /„Black Spikes“

Antrasis į sceną žengė dainos „Wish“ atlikėjas Thomukas 1. Tik šįkart atlikėjas pasirodė ne su įspūdingu kostiumu, o su paprastumu. Tačiau pačio pasirodymo tokiu tikrai nepavadintume – atlikėjas ir buvo atsistojęs, o galiausiai ir atsigulęs.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Thomukas 1
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Thomukas 1

Trečias „Eurovizijos“ pasirodymas prasidėjo uždengtomis akimis – taip grupės „BE U“ atlikėja pradėjo kūrinį „Love Yourself“. Pasirodymas galėjo sužavėti kiekvieną, juk mergina ir instrumentai sukūrė jausmingą atmosferą.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Grupė „BE U“
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Grupė „BE U“

Po pasirodymų komisijos nariai aptarė pirmuosius tris kūrinius. Buvo išgirsta įvairiausių nuomonių, o pirmoji merginų roko grupė šokiravo ne vieną.

„Tai buvo gera šoko terapija. Nesitikėjau, kad atranka prasidės tokiu numeriu“, – apie pirmąjį pasirodymą kalbėjo A.Smilgevičiūtė.

„Tai visiškai ne mano žanras. Laukiau cinkelio, netikėtumo. Bet turbūt visada bus šito žanro gerbėjų. Ta agresija, juodi nagai. Bijočiau sutikti šias merginas LRT koridoriuose. O po jų sekęs Thomukas 1 taip ir atrodo kaip Thomukas 1.

O trečias pasirodymas atrodė kaip jauni žmonės, kurie mėgavosi, ką daro scenoje. Tai skambėjo šviežiai, gaiviai. Skambėjo kaip bridžas. Buvo smagu klausyti. Tokia laisvė. Užmaskuoja netikslumus“, – apie „BE U“ kalbėjo I.Narkutė.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Ieva Narkutė
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Ieva Narkutė

Ketvirtieji pasirodė „X faktoriuje“ dalyvavę Titas ir Benas, kurie žiūrovams pristatė kūrinį „No“. Nuo pat pirmų sekundžių atlikėjai žiūrovus galėjo sužavėti lyrinės muzikos skambesiais, o fone grojantis pianinas scenoje sukūrė išskirtinę atmosferą.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Titas ir Benas
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Titas ir Benas

Daugiau magijos scenoje sukūrė Martyna Jozepčikaitė, kuri į ją žengė su Agnės Kuzmickaitės drugeliais dekoruotu kostiumu. Negana to, merginos kūrinį „Thank You Very Much“ sukūrė autoriai iš Danijos ir Švedijos. Tad šįkart buvo galima išgirsti ne lyrines dainas, o žaismingus popmuzikos skambesius.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Martyna Jezepčikaitė
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Martyna Jezepčikaitė

Šeštoji „Eurovizijos“ scenoje pasirodė raudonu lūpdažiu bei klasikiniu kostiumu kūrinį „The Way I Am“ atlikusi Donata Virbilaitė. Klasikinis buvo ne tik moters įvaizdis, bet ir kūrinys – lėtas tempas bei pritariančios atlikėjos parodė stipriąją dainos pusę.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Donata Virbilaitė
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Donata Virbilaitė

Į sceną žengę „Twosome“ atlikėjai sakė, kad nenori niūros nuotaikos, tad su daina „I Love My Bear“ užkūrė tikrą vakarėlį. Prie jų prisijungė ir meška su vienaragiu, kurie žiūrovams parodė specialius šokių žingsnelius.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Grupė „Twosome“
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Grupė „Twosome“

Praėjus dar keliems pasirodymams daugiausiai komisijos simpatijų sulaukė Martyna ir Donata Virbilaitė. Visgi „Twosome“ vaikinai sulaukė kiek kitokių komentarų – dalis komisijos jų humoro paprasčiausiai nesuprato.

„Nenorėdamas įžeisti jų fanų nei jų pačių. Man „Twosome“ primena dėdę, kuris gyvena užsienyje, vyksta giminės balius ir atvažiavęs jis pasakoja tuos pačius anekdotus. Jei pirmus metus juokiasi, tai trečius, ketvirtus linkčioja iš mandagumo.

Aš už humorą, bet norėtųsi, kad būtų viskas padaryta skoningiau. Tas priedainis iš esmės geras, bet juos galima pataisyti. Humoras yra subjektyvu, bet manau, kad jie tai daro ne tik dėl savęs, bet yra žmonių, kurie jų kūrybą mėgsta. Gražūs jauni veidai, bet gal galima vieną kitą šypsnį išspausti“, – komentavo V.Bikus.

Galiausiai pačią Martyną komisijos narys sulygino su žymia užsienio atlikėja, o kūrinys išties sužavėjo: „Tas siluetas kaip Ariana Grande. Viskas tvarkoje. Tai jau yra gera pradžia. Sunku pasakyti, kiek Martynai metų, bet, matyt, priedainyje jaudulys šiek tiek pakišo koją. Visur kitur ji dainuoja gerai.“

Tą patį apie merginos pasirodymą kalbėjo ir J.Jasinskis, tačiau į „Twosome“ pusę skriejo kiek kitokie komentarai.

„Pakankamai aiškiai taikyta į Eurovizijos konkursą. Apart priedainio, tai man viskas buvo gerai. Truputį priedainis priminė, kad toks stilius. Donata man labai gerai prašviežino tą ritmą į tris dalis. Kiek prisimenu, tai šitoje dainoje viskas vokaliai buvo gerai. Norisi kartais pagirti. O apie „Twosome“ komediją sunku komentuoti“, – J.Jasinskis.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Jievaras Jasinskis
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Jievaras Jasinskis

Po komisijos vertinimų savo pasirodymą pradėjo neseniai į sceną grįžusi Milita Daikerytė su kūriniu „Shadows“. Ir mergina neprašovė – pademonstravo įspūdingus vokalinius sugebėjimus.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Milita Daikerytė
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Milita Daikerytė

Devintoji pasirodė nuoširdumu dvelkianti Aldegunda, papasakojusi ne tik apie savo vaikystę, bet ir apie kūrinį. Todėl netrukus scenoje pasirodžiusi mergina sudainavo dainą „Sit Down“. Tiesa, nors pavadinimas angliškas, tačiau pati daina lietuviška.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Aldegunda
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Aldegunda

Paskutinis pasirodė ne vienoje atrankoje jau anksčiau dalyvavęs Voldemars Petersons, kuris atliko kūrinį „Never Fall For You Again“. Lengvai skambanti daina ir įsimintinas priedainis sužavėjo ne vieną komisijos narį.

D.Umbrasas / LRT nuotr. /Voldemars Petersons
D.Umbrasas / LRT nuotr. /Voldemars Petersons

„Man pasirodė, kad priedainio labai daug buvo. Gal tik taip. Visai tikrai patiko, bet visi žinom tą priedainį ir užtenka. Toks mažas įspūdėlis“, – savo nuomonę išreiškė J.Jasinskis

Gerus žodžius Voldemaro kūriniui skyrė ir Aistė Smilgevičiūtė. Moterį sužavėjo ne tik jis, bet ir Militos dainos atlikimas.

„Neabejoju, kad tai užvedantis kūrinys. Galvojau, kad bus baladė, bet smagiai susiklausė ir susidainavo. O Militą pavadinau tikra „eurovizine diva“. Ji tokia gyvybinga, viena ant scenos viską atlaikė. Buvo malonu žiūrėti. Sudainavo puikiai“, – komentavo A.Smilgevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius