Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji „Eurovizijos“ atranka: iškrito 7 dalyviai, lyderė – I.Zasimauskaitė

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ gerbėjams pasirodė pirmieji 13 pretendentų, norinčių atstovauti Lietuvai konkurse. Paruošę išskirtinius pasirodymus, jie scenoje kovojo dėl komisijos ir žiūrovų simpatijų. Laidos pabaigoje paaiškėjo, kurie 6 dalyviai toliau tęsią kelionę konkurse.
Milda Rasilavičiūtė, Lukas Norkūnas, Ieva Zasimauskaitė, Goda Sasnauskaitė
Milda Rasilavičiūtė, Lukas Norkūnas, Ieva Zasimauskaitė, Goda Sasnauskaitė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šių metų gegužę didysis „Eurovizijos“ konkursas vyks Portugalijos sostinėje Lisabonoje. Dėl teisės pasirodyti 63-ojoje dainų šventėje įnirtingą kovą pradeda ir Lietuvos atlikėjai. Ją veda naujas sceninis duetas – Ugnė Skonsmanaitė ir Mantas Stonkus.

Prisistatydami pirmieji scenoje savo pasirodymus surengė: „Justin 3“, Monee, Germantė, Goda Sasnauskaitė, Lukas Norkūnas, Meda Meškauskaitė, Benas Malakauskas, Milda Rasilavičiūtė, Dangė, Natalja Chareckaja, Aušra Difartė, Evaldas Vaikasas, Ieva Zasimauskaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Aistės Pilvelytės staigmena: „Kokia „Eurovizija“ be manęs?“

Pasirodžius visiems dalyviams, ssudėjus visus komisijos ir žiūrovų balus paaiškėjo, kad kovą toliau tęsia: Ieva Zasimauskaitė, Godo, Milda Rasilavičiūtė, Lukas Norkevičius, Germantė Kinderytė ir Benas Makalauskas.

Šio etapo lydere tapo Ieva Zasimauskaitė – tiek komisija, tiek žiūrovai jai davė maksimalų balų skaičių.

Pirmieji į sceną žengė grupė „Justin 3“ su kūriniu „Born to be wild one“. Scenoje buvo ir pianistas, ir būgnininkas, ir pritariančioji vokalistė, o dainininkas – su elektrine gitara. Akį iškart patraukė būgnininkas savo keistu grojimu – su lazdelėmis mušė ne į šalia stovinčius būgnus, o šalia, tiesiog į orą.

„Man šita daina buvo kaip amerikietiški kalniukai – lėtai pradėjote, pakilote, vėl nusileidot, vėl pakilote ir vėl žemyn... Mane išbalansavo, keistai skambėjo. Siūlyčiau pakeisti aranžuotę, jei pateksite toliau. Kaip bebūtų, daina su pliuso ženklu“, – sakė Darius Užkuraitis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Justin 3“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Justin 3“

Antroji žengė atlikėja Monee su daina „Standing here“, priminusi tipinę eurovizinę baladę, dėvint ryškią suknelę.

„Toje šalyje, į kurią visi bando nuvažiuoti, labai daug autentikos, išskirtinumo. Negaliu Monee prikišti nieko dėl dainavimo, bet ko man labai pritrūko, tai to autentiškumo, kurio kupina yra Portugalija. Šįvakar būsiu negailestinga ir į savo mylimiausią miestą, Lisaboną, neišleisiu bet ko“, – sakė Dovile Filmanavičiūtė.

„Sveikinu tokius žmones, kurie eina į sceną, nevaikšto laukais, o dainuoja. Kulminacinė nata pasirodė tokia „į nosį“. Tokių drabužių irgi nesirinkčiau, nes turite puikų kūną. Pačioje pradžioje aš neišgirdau žodžių. O šiaip, tai buvo graži, lyrinė daina, sveikinu, kad drąsiai atėjote padainuoti čia“, – kalbėjo Aistė Pilvelytė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Monee“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Monee“

Kita savo pasirodymą surengė 16-metė Germantė su daina „Turn it up“. Islandai, australai ir suomiai – tokia didelė užsieniečių komanda jai kūrė dainą.

„Labai jaučiasi, kad esate jauna. Gal jūs ir nesat užtikrinta šia daina, nesupratau, ar ji tikrai jums patinka – atrodo, kad šokėjos geriau jautėsi scenoje. Bet man gražu žiūrėti, kai 16-os metų žmogus ir yra 16-metis, o ne kaip Greta Zazza ir Paula praėjusiais metais rodė perdėtą seksualumą. Aš nesu prieš seksualumo konceptą, bet viskam savas laikas“, – savo nuomonę reiškė Dovilė Filmanavičiūtė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Germantė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Germantė

Tuomet scenoje pasirodė Goda Sasnauskaitė-Godo su daina „Fire Fountain“. Mergina išsiskyrė savo numeriu – visiškai viena pasinėrė į šokį ir itin įdomiai judėjo. Apranga traukė akį taip pat – rankas papuošė permatomos rankovės.

„Jei reiktų rinktis, ką siųsti į Lisaboną iš keturių skambėjusių dainų, net nedvejodamas siųsčiau Godą, – tikino Darius Užkuraitis. – Puiki daina, man svarbiausia, kad būtų įdomu, o tik po to – patinka ar ne. Buvo įdomu, ką tu darai, geras, įdomus tembras. Įdomi dainos struktūra. Originalumo dažnai pasigendame, o tavo buvo būtent tokia.“

„Šiek tiek priminė konkurso nugalėtoją Loreen, bet mes visada į kažką esam panašūs. Bet ši daina mane sukaustė nuo pradžių iki galo, visas tris minutes buvau pritraukta. Jūs esate nuostabi visomis prasmėmis. Jūsų akys viską pasakė“, – sakė Aistė Pilvelytė

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Goda Sasnauskaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Goda Sasnauskaitė

Atrankose sudalyvavo ir atlikėjas Lukas Norkūnas su savo daina „Tegu“. Ilgus dredus turintis vaikinas atliko išties kitokį kūrinį.

„Ačiū už pozityvą, bet visa kita truputį ne į tą pusę“, – kalbėjo Darius Užkuraitis.

„Manau, kad labai daug žmonių balsuos. Šiemet „Euroviziją“ laimėjo labai keistas vaikinas su keista šukuosena. Tai mes galim džiaugtis, kad turime dar keistesnį. Tai, manau, reikia tik stiprinti“, – sakė Ramūnas Zilnys.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lukas Norkūnas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lukas Norkūnas

Dar vienas nematytas scenos veidas – Meda Meškauskaitė – su daina „Blood Roses“. Raudoną suknelę iki žemės vilkinčiai atlikėjai pasirodymą teko kartoti du kartus. Pirmąjį nesuveikė jos „in-air“ ausinės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmoji „Eurovizijos“ atranka neapsiėjo be nesklandumų: dalyvė buvo priversta kartoti dainą

„Neturite kvėpavimo pagrindų, nėra atraminių natų. Dar reikia padirbėti. Jūs spinduliuojate gerą energiją, bet reikia dar daug darbo“, – sakė Aistė Pilvelytė.

„Jums dar reikia dirbti ir dirbti, jūs esate silpna. Kiekvieną detalę jūs turite apgavloti, nelabai suprantu, prie ko čia ta kėdė buvo“, – kalbėjo Darius Užkuraitis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Meda Meškauskaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Meda Meškauskaitė

Atėjo ir Beno Malakausko eilė su kūriniu „My memories“. Atlikėjas scenoje pasirodė su kaštoniniu kostiumu, tačiau komisijos savo pasirodymu nesužavėjo.

„Aš neturiu, ką pasakyti. Parėjus namo aš šitos dainos neprisiminsiu. Man buvo nuobodu. Beno tembras paliko didesnį įspūdį nei daina. Gal geriau Lisabonoje dviratį minkime, o ne į tą sceną lipkime“, – sakė Dovilė Filmanavičiūtė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Benas Malakauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Benas Malakauskas

„Eurovizijos“ atrankose sudalyvavo ir reklamų veidas, pirmojo „Lietuvos balso“ dalyvė Milda Rasilavičiūtė su kūriniu „I think about you“. Seniai scenoje matyta dainininkė atliko jausmingą baladę.

„Iš tikrųjų net pyktelėjau. Milda yra nuostabaus balso savininkė, turinti patirties scenoje, žino, ką čia daryti. Bet tokiems žmonėms įgrūdam „naftalininius“, šabloninius, niekam neįdomius kūrinius“, – tikino Dovilė.

„Nesutinku. Tokia muzika visada turi savo klausytoją. Jei dar paimprovizuotumėte, įkvėptumėte daugiau savo dvasios, būtų puiku“, – kalbėjo Darius Užkuraitis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Milda Rasimavičiūtė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Milda Rasimavičiūtė

Pirmojoje atrankoje pasirodė ir „Kelyje į žvaigždes“ dainavusi atlikėja Dangė su kūriniu „Netikra laimė“. Komisijai įspūdžio nepaliko.

„Visa daina buvo sudainuota falcetu. Kaip dainininkė, to nepriimu, turi būti tikras balsas. Bet jūs esate labai moteriška, subtili, tik ne šiam konkursui“, – kalbėjo Aistė Pilvelytė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dangė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dangė

Kita scenoje pasirodė Natalija Chareckaja su kūriniu „Serious“. Rausvą kostiumą vilkėjusi atlikėja dainavo retai „Eurovizijoje“ girdimą džiazą.

„Ar tokia daina galėtų gerai atstovauti? Man kyla klausimas. Bet kuriuo atveju noriu pasveikinti Nataliją, nes ji yra šio kūrinio autorė, o mes Lietuvoje neturim daug kūrėjų. Visgi šią dainą labiau įsivaizduočiau kur nors klube, bet ne „Eurovizijos“ scenoje“, – sakė Darius Užkuraitis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Natalija Khareckaya
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Natalija Khareckaya

Atlikėjo Ramūno Difarto žmona Aušra Difartė taip pat bando laimę „Eurovizijos“ atrankose. Atlikėja sudainavo svajingą dainą „Someday“, apsirengusi baltą suknelę iki žemės, o jai talkino kanklėmis grojanti mergina.

„Nevyniosiu į vatą. Aš Aušrai pavydžiu, kad jūs galite rašyti muziką su savo mylimu žmogumi ir po to ją atlikti. Tai tiek“, – sakė Dovilė.

„Mes ir vėl turime daug panašių baladžių konkurse. Bet man ši buvo graži“, – kalbėjo R.Zilnys.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aušra Difartė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aušra Difartė

Į sceną lipo ir Evaldas Vaikasas su kūriniu „Blind“. Apie jo dainą kalbėjo ir kostiumas, ant kurio buvo nupiešta daugybė akių.

„Balsas labai geras, bet daina tokia nelabai. Tai standartinė neįdomi daina. Apranga labai graži. Judesiai irgi. Manau, kad jums reikia geros dainos ir ateikite kitąmet“, – sakė Aistė Pilvelytė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evaldas Vaikasas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evaldas Vaikasas

Paskutinioji į sceną žengė Ieva Zasimauskaitė su daina „When we‘re old“. Kūrinį ji atliko vilkėdama rausvą suknelę ir sėdėdama ant grindų. Kaip atlikėja ir mėgsta, tai buvo jausminga baladė.

„Ši daina man labiausiai patiko per šią dieną“, – sakė Ramūnas Zilnys.

„Ieva, aš manau, kad šiemet turi labai daug šansų laimėti. Šįkart jau penktasis kartas, tiesa? Tu esi labai graži, daina irgi labai graži, turi puikią komandą, linkiu didžiausios sėkmės“, – kalbėjo Aistė Pilvelytė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Po visų atlikėjų pasirodymų savo nuomonę balais išsakė komisija. Ją sudarė Darius Užkuraitis, Aistė Pilvelytė, Dovilė Filmanavičiūtė, Ramūnas Zilnys.

Po komisijos balsavimo dalyviai išrikiavo taip:

Goda Sasnauskaitė, Ieva Zasimauskaitė – dalijasi pirmą ir antrą vietas

Lukas Norkūnas – 8 balai

Natalija Chareckaja – 7 balai

Milda Rasilavičiūtė – 6 balai

Aušra Difartė – 5 balai

„Justin 3“ – 4 balai

Benas Malakauskas – 3 balai

Evaldas Vaikasas – 2 balai

Monee – 1 balas

Dangė, Meda Meškauskaitė, Germantė – 0 balų

Susumavus kartu su žiūrovų balsais, į kitą etapą pateko 6 dalyviai

Ieva Zasimauskaitė – 12 balų

Goda Sasnauskaitė – 10 balų

Milda Rasilavičiūtė – 8 balai

Lukas Norkūnas – 7 balai

Germantė Kinderytė – 6 balai

Benas Makalauskas – 5 balai

Aušra Difartė – 4 balai

Evaldas Vaikašas – 3 balai

Natalija Chareckaja – 2 balai

„Justin 3“ – 1 balas

Meda Meškauskaitė, Dangė, Monee – 0 balų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius