-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Turkio spalvos kilimu žengę „The Roop“ palinkėjo kuo daugiau diskotekų: „Judėjimas gerina psichinę sveikatą“

Po pandeminės pertraukos „Eurovizija“ sugrįžo su trenksmu – sekmadienį vykusioje atidarymo ceremonijoje turkio spalvos kilimu Roterdame žengė konkurse dalyvaujančių šalių atstovai. Tarp jų buvo galima pamatyti ir besišypsančius Lietuvos atstovų „The Roop“ veidus, kurie ypatingam vakarui pasirinko unikalų įvaizdį. Tiesa, į „Euroviziją“ įsisukus koronavirusui, paskutinę minutę buvo pakeistas renginio scenarijus.

Tradiciškai, nors ir po pertraukos, sekmadienio pavakarę atidaryta „Eurovizijos“ ceremonija. Roterdamo kruzinių laivų terminale nutiestu turkio spalvos kilimu nuo 19 valandos žengė 34-ių šalių atstovai. Tiesa, tik 34-ių vietoj 39-ių, nes vienam lenkų delegacijos ir vienam islandų delegacijos nariui diagnozavus koronavirusą, šių šalių komandos turėjo izoliuotis. Kaip ir Rumunijos bei Maltos delegacijos, nes gyvena tame pačiame viešbutyje. O Australijos atstovė į Roterdamą net nevyko – „Eurovizijos“ metu pasirodys „iš namų“.

Kadangi šiemet didysis muzikos šou rengiamas Roterdame, kuris yra žinomas dėl vieno didžiausių pasaulyje Europos jūrų uosto, ne nuostabu, kad organizatoriai buvo sugalvoję ir ypatingą būdą, kaip šiemet svečiai atvyks į ceremoniją. Į kruizinių laivų terminale vykstančią atidarymo ceremoniją atlikėjai ir delegacijos atstovai turėjo atvykti laivu, tačiau kone paskutinę minutę pranešta, kad dėl saugumo atlikėjai atkeliaus individualiais automobiliais.

Atidarymo ceremonijos svečiai – galerijoje:

Aplinka padiktavo ir šių metų kilimo spalvą – dalyviai žengė turkio spalvos kilimu. Ir nors šiemet dėl pandemijos teko apriboti dalyvaujančių asmenų skaičių, žengiantys kilimu atlikėjai turėjo progą susitikti su skirtingų šalių žiniasklaidos atstovais, pasidalyti įspūdžiais ir, žinoma, pademonstruoti savo įvaizdžius.

Ant turkio spalvos kilimo patys pirmieji pasirodė mūsų šalies atstovai grupė „The Roop“.

Atidarymo ceremonijos vedėja, aktorė Fenna Ramos grupės narių iškart paklausė, ar geltonas tulpes, kurias atsinešė su savimi, jie pasirinko pagal jos suknelės spalvą – geltoną. „Žinoma, puikus suknelės spalvos pasirinkimas“, – vedėją pagyrė „The Roop“. Vedėja taip pat atskleidė mačiusi „geltonąjį“ grupės pasirodymą ir pažėrė jam komplimentų.

Paklausti, kaip jaučiasi žinodami, kad pusfinalyje pasirodys patys pirmieji, „The Roop“ teigė, kad visiškai dėl to nesijaudina ir yra laimingi, jog turės galimybę atidaryti šou.

Vedėja atkreipė dėmesį ir į grupės eurovizinės dainos „Discoteque“ šokį. Pasiteiravus, iš kur įkvėpimas tokiems judesiams, grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius aiškino, kad jis atėjo dar iš jų vaikystės, kad įkvėpė tokie atlikėjai kaip Michaelas Jacksonas, Freddie Mercury.

„Scanpix“ nuotr./„The Roop“
„Scanpix“ nuotr./„The Roop“

Paprašyti čia pat atkartoti judesius, „The Roop“ vedėją pamokė garsiosios pirštų kombinacijos. Netrukus Vaidotas juokaudamas pasiūlė vedėjai tapti pagalbine jų šokėja.

O kokia žinutė, kurią nori pasauliui perduoti „The Roop“? „Mes norime, kad žmonės judėtų, nes kai judi, tu jautiesi gerai. Šokis tave išlaisvina, gerina psichinę ir fizinę sveikatą. Aš manau, kad tai ypač svarbu po metus besitęsiančios pandemijos ir sėdėjimo ant sofos. Mes norime, kad žmonės būtų sveiki ir laimingi“, – kalbėjo Vaidotas.

Grupė pridūrė, kad jų simboliu tapusi geltona spalva – vilties ir džiaugsmo spalva, kuri žmones turėtų lydėti kiekvieną dieną.

Nors daugelis gerbėjų galvojo, kad jų atidarymo ceremonijos įvaizdis atitiks bendrą tematiką, jie pasirinko ne geltonos spalvos aprangą, o unikalų stilių.

Stilistė Glorija Gžimalaitė grupės nariams sukūrė tris skirtingus įvaizdžius – gitaristas Mantas Banišauskas vilkės ryškų raudonos spalvos kostiumą ir žemę siekiantį militaristinį lietpaltį, o būgnininkas Robertas Baranauskas liko ištikimas klasikai ir pasirinko juodą įvaizdį.

Juodai pasipuošė ir Vaidotas Valiukevičius, kurio apranga šį vakarą tikrai traukė dėmesį – Vaidotas kilimu žengė dėvėdamas sijoną. Toks ekstravagantiškas pasirinkimas grupės gerbėjų tikrai neturėtų nustebinti – jie visuomet pasižymėjo nestandartiniais sprendimais ir drąsa.

„Eurovizijos“ pusfinaliai vyks antradienį ir ketvirtadienį, o šeštadienio vakarą laukia didysis konkurso finalas. Nors buvo planuoti net 41-os šalies pasirodymai, šiemet išvysime tik 39: kaip jau buvo pranešta anksčiau, Baltarusija iš konkurso buvo diskvalifikuota, o Armėnija pranešė nedalyvausianti.

Konkursas šiemet gerokai skiriasi ir dėl kitų aspektų – dėl pasaulinės pandemijos ir karantino apribojimų jį gyvai stebės tik iki 3500 žmonių. Visgi organizatoriai patikina: saugumas bus užtikrintas kaip įmanoma geriau.

„Eurovizijoje“ pasirodysiančių šalių atstovų sveikata taip pat yra aktyviai tikrinama. Jeigu kuriam nors iš jų būtų nustatytas koronavirusas, šalis prarastų galimybę pasirodyti gyvai didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. Vis dėlto ant ledo netikėtai susirgęs atlikėjas neliktų – žiūrovams būtų transliuojamas iš anksto nufilmuotas jo šalies pasirodymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius