Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos atstovė „Eurovizijoje“ kelia aistras Ukrainoje: J.Samoilova yra dainavusi okupuotame Kryme

„Eurovizijos“ konkurse Kijeve Rusijai atstovaus Julija Samoilova (27) su daina „Flame Is Burning“. Vos tik paskelbta ši žinia Ukrainoje sukėlė aistras. Kaip paaiškėjo, J.Samoilova yra koncertavusi Rusijos okupuotame Kryme.
Julija Samoilova
Julija Samoilova / Video kadras

Apie tai savo feisbuko profilyje parašė Ukrainos kariškis Andrejus Chomančiukas, rašo cenzor.net

Julija Samoilova 2015 metų birželį dalyvavo didžiuliame koncerte „Sporto ir gerumo pasaulis“, kurį organizavo Krymo okupantai. Ukraina dar anksčiau buvo paskelbusi Rusijos atlikėjų pavardes, kuriems uždrausta atvykti į šalį, tačiau J.Samoilovos pavardės sąraše nėra.

Atstovauti Rusijai didžiausiame Europos dainų konkurse neįgaliojo vežimėlyje sėdinti J.Samoilova įgijo teisę ne nugalėjusi nacionalinę atranką, o ją pasirinkus šalies transliuotojui.

Rusijos valstybinė televizija „Pirmasis kanalas“ sekmadienį vakare paskelbė, kad šaliai „Eurovizijoje“ atstovaus Julija Samoilova su linksma balade „Flame is Burning“.

VIDEO: Yuliya Samoilova - Flame is Burning (Russia) - Official Music Video - Eurovision Song Contest 2017

Rusija pranešimą apie savo atstovą atidėjo paskutinei minutei, todėl žiniasklaida spėliojo, kad šalis, baimindamasi antirusiškų protestų, gali išvis nedalyvauti šiemetiniame konkurse.

Šiemetinė Rusijos atstovė kelia politinę įtampą, nes abi kaimynės nuo pat Krymo aneksijos 2014 metų kovą yra įsitraukusios į karinį konfliktą.

„Instagram“ nuotr./Julija Samoilova
„Instagram“ nuotr./Julija Samoilova

"Eurovizijos" konkursas deklaruoja savo politinį neutralumą, tačiau neatrodo, kad politika liks nuošalyje Rytų Ukrainoje vykstant kruvinam konfliktui, dėl kurio kaltinama ir Maskva.

J.Samoilova naujienų agentūrai AFP telefonu patvirtino, kad 2015 metų birželį dalyvavo iškilmingame sporto populiarinimo koncerte Kryme.

Tai galėtų sužlugdyti jos dalyvavimą, nes Ukraina, remdamasi tokiu pagrindu, įtraukia Rusijos popdainininkus į „juoduosius sąrašus“. „Nežinau. Nemanau, kad tai problema, – sakė J.Samoilova. – Kas bus, tas bus.“

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) „išnagrinės šį klausimą ir priims proporcingą sprendimą dėl jos atvykimo į Ukrainą“, feisbuke parašė tarnybos atstovė Olena Gitlianska.

J.Samoilovos dalyvavimas jau sulaukė piktos kritikos Ukrainoje.

Eurovision.tv nuotr./Julia Samoilova
Eurovision.tv nuotr./Julija Samoilova

Rusija naudojasi J.Samoilova kaip „žmogiškąja bomba“ ir „propagandos ginklu“, feisbuke rašė Krymo totorių aktyvistas ir žurnalistas Aideras Muždabajevas.

Politikos analitikas Tarasas Berezovecas „Facebook“ teigė, kad uždraudimas įvažiuoti būtų „vienintelis teisingas ir teisėtas sprendimas“.

„Stengiuosi apie tai negalvoti, – sakė J.Samoilova, turėdama omenyje politinius klausimus dėl koncertavimo Kijeve. – Mano tikslas yra gerai dainuoti.“

Atsisako save vadinti neįgaliąja

Dainininkė dėl vaikystėje išgyventos sunkios reakcijos į skiepą sėdi invalido vežimėlyje, bet atsisako save vadinti neįgaliąja. „Nejaučiu, kad būčiau nuskriaustas žmogus“, – sakė ji.

Eurovizijoje dalyvis invalido vežimėlyje pirmą kartą pasirodė 2015 metais – tai buvo Lenkijos atstovė Monika Kuszynska.

2013 metais užėmusi antrą vietą televizijos talentų konkurse „Faktor A“, J.Samoilova iš atokaus Komijos regiono persikraustė į Maskvą. 2014 metais ji koncertavo per žiemos parolimpines žaidynes Sočyje.

Pasirodymas Eurovizijoje yra jos „viso gyvenimo svajonė“, sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius