Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sasha Son(g) „Eurovizijoje“ dalyvaus! (papildyta 13.47 val.)

Sekmadienio rytą nufilmuotoje antrojoje Sashos Son(g) repeticijoje renginio organizatoriai lietuvių atstovui esminių permainų vaizdo projekcijoms nepasiūlė. Tačiau atlikėjas nusprendė visgi dalyvauti konkurse. Naujienų portalui 15min.lt Sashos Son(g) vadybininkas papasakojo, kokiomis nuotaikomis dabar Maskvoje gyvena lietuviai.
Sasha Son(g)
Sasha Son(g) / Alain Douit (EBU) nuotr.

Atlikėjo pasirodymas išliko toks pats kaip ir  anksčiau, o taip pageidauto video bei kitokio apšvietimo Lietuvai atstovaujančiojo Sashos Son(g) pasirodyme nėra. Sekmadienio rytą prasidėjusioje dar vienoje tarptautinio dainų konkurso repeticijų dienoje Sasha Son(g) scenoje pasirodė pirmasis.

Panašu, kad Europos žiūrovai neišvys Sashos Son(g) pasirodyme socialinį atspalvį turinčių vaizdų iš Inesos Kurklietytės filmo. Jie turėjo gilinti atlikėjo pasirodymo įspūdį. Apačioje esančioje vaizdo medžiagoje galite pasižiūrėti antrąją Sashos Son(g) repeticiją.

VIDEO: Lithuania: 2nd Rehearsal Eurovision 2009

„Mes viltį turime“

Nepaisant to, kad sąlygos mūsų atlikėjui dar toli gražu nėra idealios, lietuvis visgi nusprendė dalyvauti konkurse. Apie tai Lietuvos radijui pranešė Lietuvos radijo ir televizijos prodiuseris Jonas Vilimas.

„Sasha pasirodė tikrai gerai, kažkiek bendra koncepcija aptvarkyta, bet toli gražu nesutvarkyta. Ir netgi pagal tą mūsų kompromisinį planą, deja, dar toli gražu ne viskas sutvarkyta. Šviesos iki galo tikrai nesutvarkytos, kulminacinis momentas dainos pabaigoje, kadruotės problemos išlieka - žodžiu, problemų dar yra. Pabaigoje, tiesa, užsidega žodis viltis, tai mes viltį turime“, – Lietuvos radijui teigė prodiuseris.

Apgailestauja dėl pasirodymo

Naujienų portalui 15min.lt Sashos Son(g) vadybininkas Martynas Tyla sakė, kad renginio organizatoriai užsispyrė dėl Lietuvos atstovo pasirodymo vizualizacijos.

„Tai iš tiesų juokinga. Turiu įrašą, kur matyti, kaip renginio režisierius sako, kad mūsų vizija nesutampa su jo vizija. Spaudos konferencijoje pasakiau, kad apgailestaujame, tačiau negalėsime visko, ką turime, parodyti, negalėsime perteikti tos nuotaikos. Užlipsim į sceną, bent jau sudainuosim ir nulipsim“, – kalbėjo M.Tyla.

Koją kiša rusai

Prodiuseris teigia žinąs, kur šuo pakastas ir dėl ko Sashos Son(g) reikalai taip įklimpo. M.Tyla pasiūlė atkreipti dėmesį į Rusijos atstovės Anastasijos Prichodko spaudos konferenciją, kurioje paaiškėjo, kad būtent rusai nori sukelti žiūrovams emocijas, pasirodymo metu naudodami video.

Yra kažkokios povandeninės srovės, kurios neleidžia mums padaryti visko taip, kaip norime, – M.Tyla„Politika to vadinti nesinori, nes mes iš tiesų labai gerai susibendravome su rusais. Tiesiog yra kažkokios povandeninės srovės, kurios neleidžia mums padaryti visko taip, kaip norime. Yra kategoriškai stumdoma ir bandoma padaryti taip, kaip jiems atrodo reikalinga“, – pasipiktinęs M.Tyla.

Sieks tikslo

Paklaustas, ar vis dar tikisi pasiekti užsibrėžto tikslo, Sashos Son(g) vadybininkas sakė dar nepraradęs vilties.

„Mes bandysim daryti viską, kad tas video atsirastų. Tačiau aš sulaukiau atsakymo: „Tai mums dabar reikės viską daryti 12 valandų.“ Mes ir sakom: „O kokios problemos?“ Jų nuomone, lietuviškas išpildymo variantas buvo ne toks, kokio reiktų“, – aiškino Martynas.

Rankų nenuleidžia

M.Tylos manymu, rusų kliudymas lietuviams surengti planuotą pasirodymą turi motyvų. „Aš manau, kad viskas slepiasi tik už to, kad dar vienas atlikėjas finale ketina daryti panašų pasirodymą. Bet mes galim tik spėlioti apie sąmokslo teoriją – yra ji ar ne. Šįkart man pačiam keista, kokie jie užsispyrę. Aš jų vietoje būčiau sakęs: „Rodykite jūs, ką tik norite, darykite, ką norite. Juo labiau, kad jokių techninių problemų dėl mūsų pasirodymo tikrai nėra“, – kalbėjo M.Tyla.

Vadybininkas atskleidė esąs ne pačios geriausios nuotaikos, tačiau pabrėžė, kad dėl susidariusios situacijos jokiu būdu nenuleis rankų. „Bandysime iš to, ką turime, išspausti viską, ką tik galime“, – tikino Sashos Son(g) vadybininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius