Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tik 15min: Rusijos atstovas Sergejus Lazarevas – apie F.Kirkorovo kritiką, Ukrainos skandalą ir Jurijų

Antrą kartą „Eurovizijoje“ dalyvaujantis Sergejus Lazarevas tikisi šiemet pagaliau parvežti krištolinę statulėlę į Rusiją, nors pripažįsta, kad dėl didelių lūkesčių jam šioje kelionėje nėra lengva. Išskirtiniame interviu 15min taip pat kalbamės apie Ukrainos skandalą, Filipo Kirkorovo viešą kritiką komisijos nariams, Jurijų Veklenko ir Izraelį.
Sergejus Lazarevas
Sergejus Lazarevas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Karščiausias šių metų konkurso naujienas, galerijas ir vaizdo įrašus rasite paspaudę čia.

Likus kelioms dienoms iki antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio su 15min susitikęs Sergejus Lazarevas buvo šiek tiek įsitempęs. Interviu vyko prie Viduržiemio jūros įrengtame specialiame miestelyje, kuriame atlikėjo vakare laukė trumpas pasirodymas. Apie 17 val. Sergejus atvyko į garso patikrą, vėliau buvo sutiktas Rusijos žurnalistų.

Paklaustas apie sveikatos problemas ir dėl kondicionierių arenoje atsiradusio kaklo skausmo, Sergejus staigiai nutraukė interviu, prisėdo prie už kelių metrų stovinčio stalo, 15 minučių sėdėjo nuleidęs galvą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sergejus Lazarevas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sergejus Lazarevas

Ir nors jau atrodė, kad suplanuotas interviu neįvyks, nusiraminęs Sergejus 15min papasakojo, koks jausmas dalyvauti antrą kartą „Eurovizijoje“, ką mano apie savo vadybininko Filipo Kirkorovo išreikštą kritiką neva kitos šalys už jį nebalsuoja dėl politinių priežasčių, ką mano apie mūsų šalies atstovą Jurijų Veklenko.

„Kadangi esu antrą kartą, žinau, ko laukti, žinau, ko tikėtis, bet yra ir kita pusė – sunku sukurti pirmą įspūdį. Dalyvauti antrą kartą yra nemenkas iššūkis. Bet mane labai palaiko, žmonės norėjo, kad grįžčiau“, – sako Sergejus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sergejus Lazarevas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sergejus Lazarevas

Anot jo, dalyvavimas antrą kartą yra puiki proga atsidėkoti gerbėjams, kurių dėka Sergejus 2016-aisiais surinko daugiausia žiūrovų balsų. Vis dėlto to neužteko – susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, Sergejus užėmė trečią vietą.

Šiemet atlikėjas dalyvauja su daina „Scream“, kuri buvo parašyta išskirtinai „Eurovizijos“ konkursui. Sergejus pasakoja, kad komanda turėjo dar kelis dainų pasirinkimus, tačiau nuspręsta dalyvauti su kūriniu, kuris turi didelę prasmę atlikėjui.

„Visa komanda nusprendė, kad tai yra daina, su kuriame mes turime keliauti. Labai tuo džiaugiuosi, nes, kaip minėjau, tai kūrinys, kuris man yra asmeniškai labai svarbus“, – sako atlikėjas.

Paklaustas, ar tiki, kad ir šiemet į finalą patekęs pelnys daugiausia žiūrovų simpatijų, jis pripažino dėl šio aspekto jaučiantis daug lūkesčių.

„Taip, žmonės labai tikisi, kad Rusija laimės. Žinoma, laimėti noriu ir aš pats. Manau, kad visi to nori. Šiemet konkurso šūkis yra „Išdrįsk svajoti“, o mano svajonė yra laimėti „Euroviziją“, – prisipažino atlikėjas.

Visą pokalbį su atlikėju žiūrėkite vaizdo įraše:

VIDEO: Tik 15min: Sergejus Lazarevas: „Dalyvauti antrą kartą yra ir nemenkas iššūkis“

Atsakydamas į klausimą apie viešai išreikštą Filipo Kirkovo kritiką apie Lietuvos „Eurovizijos“ komisijos balsavimą, Sergejus išliko diplomatiškas. Anot jo, 2016-aisiais, nors ir negavęs krištolinės statulėlės, jis laimėjo žymiai daugiau.

„Aš gavau daug palaikymo ir meilės, ir nesijaučiau pralaimėjęs, – sakė atlikėjas. – Žinoma, šiemet tikimės geresnių rezultatų nei anksčiau, nes šiemet viskas prasideda nuo pradžių. Dalyvauja kitos šalys su kitomis dainomis, todėl sunku lyginti skirtingus metus. Man tai nauja pradžia“.

Nors Sergejus Lazarevas yra lažybininkų tituluojamas vienu iš konkursų favoritų, šiemet konkurencija labai didelė. Kalbėdamas prieš antrąjį pusfinalį atlikėjas sakė, kad dabar pagrindinis jo tikslas yra patekti į finalą, o su šia užduotimi pavyko susitvarkyti. Tiesa, atlikėjas į sceną žengė iš karto po mūsų šalies atstovo Jurijaus Veklenko.

„Jis puikus atlikėjas, man labai patinka jo balsas. Tiek balsas, tiek jo asmenybė yra labai išraiškingi, todėl linkiu jam kuo didesnės sėkmės. Kadangi mes pasirodome vienas po kito, labai jį palaikau, nes matau jo emocijas, suprantu, kad jis irgi jaudinasi“, – kalbėjo atlikėjas.

Paklaustas, ar turi savo favoritus finale, Sergejus sakė išgirdęs tik vos kelių šalių dainas: „Šiuo metu esu labai susikoncentravęs į savo pasirodymą, tad mačiau ne visus, todėl negalėčiau lyginti“.

Labai korektiškai Sergejus atsakė ir į klausimą apie Ukrainoje kilusį skandalą, kai Ukrainos atranką laimėjusi dainininkė Ana Korsun, naudojanti sceninį vardą Maruv, sulaukė kritikos dėl Rusijoje rengiamų koncertų. Nacionalinis transliuotojas perspėjo nugalėtoją, kad ji turi rinktis tarp teisės atstovauti savo šaliai ir koncertų Rusijoje, ir pasiūlė jai pasirašyti sutartį, laikinai draudžiančią gastroliuoti toje šalyje. Netrukus Maruv paskelbė atsisakanti atstovauti šaliai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rusijos atstovas Sergejus Lazarevas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rusijos atstovas Sergejus Lazarevas

„Labai gaila, kad Ukraina atsisakė dalyvauti konkurse, ypač todėl, kad aš pažįstu Maruv labai gerai, buvau jos mokytojas „Ukrainos balse“. Labai liūdna, nes ji būtų puikiai pasirodžiusi“, – sako atlikėjas.

Izraelyje Sergejus svečiuojasi ketvirtą kartą, tačiau tik šį sykį spėjo pamatyti šiek tiek daugiau Tel Avivo. Šį kartą Sergejus spėjo ir išsimaudyti Viduržiemio jūroje.

„Palyginus dvi skirtingas „Eurovizijas“, akivaizdu, kad labiausiai skiriasi klimatas (juokiasi). Bet šiaip atmosfera muzikos, draugystės yra labai panaši. Aš jaučiu čia daug laimės. Mes turime laiko pasiilsėti, pakeliauti, susitikti su kitais dalyviais. Labai džiaugiuosi, kad vėl galiu tai išgyventi“, – džiaugėsi atlikėjas.

Visą pokalbį apie konkursą, Izraelį ir maudynes Viduržiemio jūroje žiūrėkite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po J.Veklenko nesėkmės „Eurovizijoje“ pasipylė nuomonių banga: vieni Jurijų giria, kiti ieško kaltų

VIDEO: Jurijus Veklenko po nesėkmės „Eurovizijoje“: „Pasirodžiau taip, kad man negėda“
VIDEO: Spaudos centre Tel Avive – emocijų pliūpsnis: ovacijomis palydėtas ir Jurijus Veklenko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius