-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiosios „Eurovizijos“ atrankos lyderiai – charizmatiškasis Jurijus Veklenko ir lyriškoji Monika Marija

Šaltais sausio šeštadienio vakarais jau kurį laiką lietuvius sušildo „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos aistros. Šeštadienį televizijos ekranus išvydo jau trečioji atrankos laida. Joje – 13 naujų, šiais metais neskambėjusių kūrinių. LRT Didžiojoje studijoje susigrūmė kaip niekad daug žinomų Lietuvos muzikos pasaulio vardų.
Jurijus Veklenko, Monika Marija, Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
Jurijus Veklenko, Monika Marija, Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Scenoje pasirodė „La Forza“ trio: Vaida Genytė, Renata Norvilė, Neringa Nekrašiūtė, taip pat grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „120“, Jurgis Brūzga, Monika Marija, Jurijus Veklenko, taip pat Jurgis Didžiulis su žmona Erica Jennings.

Be jų išbandyti jėgas konkurse norėjo ir jaunieji atlikėjai: grupė „Laimingu būti lengva“, Voldemars Petersons, „X Faktoriaus“ dalyvė Sofija Eitutytė, Kali, Cheri bei Dagna.

Į pusfinalį keliaus tik šešios dainos.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad po trečiosios „Eurovizijos“ atrankos kelionę konkurse toliau tęsia Jurijus Veklenko, Monika Marija, Jurgis DID & Erica Jennings, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Cheri ir Jurgis Brūzga.

Kaip išsidėstė komisijos ir žiūrovų balsai, rasite straipsnio pabaigoje.

Atrankos dalyvius vertino muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, aktorius Vytautas Rumšas bei kompozitorius, Lietuvos autorių asociacijos LATGA narys Leonas Somovas.

Pirmieji į sceną žengė scenos naujokai – grupė „Laimingu būti lengva“, jie atliko kūrinį „Pasaulio vidury“. Grupė tikrąja to žodžio prasme visus salės žiūrovus išskraidino į kosmosą. Na, bent jau tokie buvo žiūrovų veidai, žmonės dainos nesuprato. Kūrinį vaikinai atliko dviese, jiems pritarė būgnininkas ir gitaristas. Pasirodymas šiek tiek priminė mokyklos talentų šou.

„Smagu, kad dainuojate lietuviškai. Ant scenos buvote nedrąsūs. Toks įspūdis, kad per kiekvieno partiją stengėtės trauktis. Jums trūko drąsos. Bet įprasti ir normalūs dalykai yra nuobodūs, tai, ką matėme ant scenos, buvo įdomu“, – vaikinams sakė L.Somovas.

„Manu, kad jūs su kažkuo susilažinote, kad dalyvausite čia. Jei jūs rimtai galvojate laimėti „Eurovizijos“ atranką, tai tada reikėtų sunerimti. Ir apskritai, ta mergina, Izabelė, ar ji žino, kad jai parašėte šią dainą? Jei ne, tai gal geriau jos jai ir nerodykite“, – juokavo R.Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Laimingu būti lengva“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Laimingu būti lengva“

Antrasis į sceną lipo latviško kraujo turintis, įvairių televizinių projektų dalyvis Voldemars Petersons jis pristatė kūrinį „Dancing With The Stars“. Baladė atlikta be pritariančiųjų vokalistų, kompaniją scenoje palaikė du šokėjai. Pasirodyme netrūko drastiškų muzikos akordų, kartais daina priminė lietuviškų televizijos serialų dainas. Šviesiai mėlyna spalva juodame fone dainai suteikė romantiškumo prieskonį.

„Dvejopas įspūdis, ši daina tiktų „Brainstorm“, jums ji nelabai tinka, reikia dar paaugti. Šokėjų pora šiame numeryje tiko, nors tai labai nuvalkiota. Daina nebloga, tik ją reikia tvirčiau atlikti“, -vaikiną kritikavo R.Zilnys.

„Daina labai graži, reikia tik reikia pagalvoti apie kūrinio struktūrą. Gitaros dainos pradžioje man trukdė sutelkti dėmesį į vokalą. Tikiu, kad sekančiame etape šis pasirodymas bus ir atkreipsite dėmesį į mūsų pastabas“, – kalbėjo L.Somovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Voldemars Petersons
Luko Balandžio / 15min nuotr./Voldemars Petersons

Trečiosios lietuviškos popscenos deivės „La Forza“: Vaida Genytė, Renata Norvilė ir Neringa Nekrašiūtė „Eurovizijos“ atrankai pristatė kūrinį „Leisk tave paguosti“. Moterų baltos spalvos kostiumai akino žiūrovus. Lietuviškai „Power“ baladę uždainavusios dainininkės savo balsais užpildė sceną, šokėjų nereikėjo.

„Buvo toks estradinis futurizmas. Pradžia nebuvo švari, dainos pabaigoje švariau, bet nesu tikras tikrai reikia tiek daug skirtingų balsų, geriau pasiūlyčiau imtis vieno pagrindinio balso“, – pasirodymą komentavo L.Somovas.

„Nebeliko grupės „El Fuego“ atrankoje, bet dabar turime „La Forza“, šiais metais jūs neturėsite nei vieno konkurento. Atranką žiūri daug vyresnių žiūrovų, jaunimas už jus deja nebalsuos. Jei nugalėtumėte, jums reikėtų dainą išversti į anglų kalbą, kad užsieniečiai suprastų. Aš manau, kad ši Stano parašyta daina yra apie Brexitą“, – juokavo R.Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„La Forza“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„La Forza“

Ketvirtoji pasirodė Sofija Eitutytė. Žemo balso savininkė publiką bandė užkariauti R&B prieskonių turinčiu romantišku kūriniu „My 7th life“.

„Šaunuolė, mesk lauk aukštakulnius, puikus kūrinys, tik reikia daugiau drąsos. Dabar mačiau, kad tu galvojai apie aprangą, aukštakulnius. Manau, kad reikėtų pasitelkti kitokį dainos įvaizdį“, – patarimus žarstė V.Rumšas.

„Fainas beatas, priminė devyniasdešimtuosius, bet drąsos pradžioje pritrūko, vėliau įsivažiavai. Kita problema –daug atrankoje dalyvaujančių atlikėjų paprasčiausiai nepasidomi daina. Reikia pagalvoti apie dainos aranžuotę“, – mintis dėstė L.Somovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sofija Eitutytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sofija Eitutytė

Energingieji „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ pirmą kartą konkursą nusprendė užkariauti kūriniu apie mažulę. Penktu numeriu pasirodę vaikinai pilnai užpildė sceną – pasirodė visi šeši grupės nariai. Auksinės grandinės, rytietiški ritmai ir kiek grupei neįprasti šiai grupei šokiai – taip atrodo eurovizinis dainos „Mažulė“ pasirodymas. Jiems pavyko užkurti nuotaiką ne tik tarp salės žiūrovų, bet ir komisijos.

„Stilistiškai viskas vientisai išpildyta: choreografija, bižuterija, vyrai – dešimt balų. Balkanų tema girdisi, jūs saviti ir įsimenantys, tai – puiku“, džiaugėsi V.Rumšas.

„Šokių judesys, kurį sugalvojote, gali tapti lietuviškuoju „Gangman style“. Bet tai yra geriausias dalykas dainoje. Jei rimtai, aš jus išsiųsčiau vien dėl to, kad galėčiau pasiklausyti, kaip užsienio komentatoriai bandytų ištarti jūsų pavadinimą. Šis kūrinys, manau gali pralenkti ir jūsų hitą „Venesuela“, – pasirodymą komentavo R.Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

Įvairių tarptautinių konkursų dalyvė Dagna sėkmę bandė su kūriniu „The Rush“. Šeštu numeriu Balta suknele su raudonu apsiaustu pasipuošusi atlikėja surengė ritmingą ir ryškių šviesų pripildytą pasirodymą, tai šokių muzikos kūrinys.

„Žavingai atrodote, jūsų balsas iš ties puikus. Mes su Ramūnu sunkiai supratome priedainį, toks jausmas, kad per vidurį jis buvo nukirstas. Tokia kūrinio struktūra – mažų mažiausiai keistoka“, – sakė Vytautas.

„Tai pirmas kartas per šį vakarą, kai man padvelkė didžiąja „Eurovizija“, daina tikrai galėtų ten skambėti. Jūs puikiai dainuojate“, – pagyrų nevengė R.Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dagna
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dagna

Jurgis Brūzga šiemet į atranką žadėjo grįžti su trenksmu, panašu, kad taip ir buvo – trečiojoje laidoje, septintuoju numeriu jis pristatė kūrinį „CTRL ALT DELETE“. Raudons spalvs nuspalvintoje scenoje Jurgis šį kartą pasirodė vienas – panašu, kad nenori atskleisti visų pasirodymo kortų. Atlikėjas pasirodymui naudoja ir specialų šviečiantį stulpą. Popmuzikos dainoje netrūko ir aukštų vokalų, tiesa, Jurgis scenoje šiek tiek atrodė vienišas. Pokalbio metu su komisija atlikėjas patvirtino, kad pusfinalyje šokėjai bus.

„Sveikinu pro kategorijos atstovą, Jurgis yra tas žmogus, kuris ne kartą bandė jėgas šiame konkurse. Priedainis puikus, visi jį atsimins. Net man pritrūko petardos“, – sakė V.Rumšas.

„Tavo gerbėjų lūkesčiai buvo dideli. Stebint iš šalies, man viskas buvo gražu, daina įsimintina, pasirodymas estetiškas, gal tikrai trūko fejerverkų“, Vytautui pritarė L.Somovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga

Aštuntuoju numeriu pasirodė atlikėjas Kali, jis pristatė lietuvių autorių sukurtą kūrinį „Don‘t B3long“. Dainininkas paskendo raudonų šviesų apsuptyje – šokių muzikos kūriniui trūko šokėjų, scena buvo tuštoka.

„Modernus kūrinys, tik norėtųsi ryškesnio atskyrimo nuo priedainio. Pasistenkite pagalvoti, kaip būtų galima išryškinti priedainį“ , – prašė L.Somovas.

„Kūrinys, kaip ir sakė Leonas tikrai modernus, bet jo atlikimas šiandien nebuvo geras, pati daina yra stipresnė. Jei renkatės scenoje būti vienas, jums reikia daugiau aistros, o jei sugalvosite, kad reikia papildomai žmonių, tada būtų įdomiau“, – sakė V.Rumšas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kali
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kali

Devintuoju numeriu pasirodžiusi Cheri išsiskyrė scenos išpildymu. Kūrinį „Again“ atlikėja pradėjo sėdėdama prie klavišinio instrumento, apšviesta blankios šviesos, ekranuose rožinėmis raidėmis švietė jos vardas. Vėliau atlikėja pakeitė lokaciją ir kūrinį atliko stovėdama, baltų šviesų apsuptyje.

„Labai jaučiasi, kad mylite muziką, produkcija labai aukštame lygyje. Viskas labai gražiai išpildyta. Daug kas ateina nepasiruošę, o jūs atėjote pilna koja, labai gražu žiūrėti“, komentavo L.Somovas.

„Būna kartais taip, kad, kai pamatai atlikėją ir nuo pirmų natų jis tave sudomina. Vienintelis dalykas ko pasigedau – jūsų balso išraiškos, kad jis būtų labiau įsimintinas“, – komentavo V.Rumšas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Cheri
Luko Balandžio / 15min nuotr./Cheri

Praėjusių metų „X Faktoriaus“ nugalėtojai „120“ į sceną, kaip patys sakė, žengė tik pergalės. Jie dešimtuoju numeriu atliko kartu su Deivydu Zvonkumi parašytą dainą „No doubt“. Raudonai apsirengęs duetas viso pasirodymo metu daug šoko, tai apsunkino dainavimą.

„Kai žiūrėjau šitą pasirodymą, pagalvojau, jei jie vyktų į Izraelį, tikrai laimėtų „Euroviziją, bet vienas bet – jei nebūtų garso. Pamatysite įrašą patys, aš jūsų vietomis nesupratau. Pats dainos pasirinkimas buvo įdomus, nes dainoje daug egzistencinių dalykų. Jūs puikiai viską atliekate choreografiškai, bet dainavimo pritrūko“, – kritikavo R.Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„120“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„120“

Monika Marija į atranką šiemet grįžo net su dviem dainomis, trečiojoje laidoje ji pristatė kūrinį iš debiutinio savo albumo „Criminal“. Raudona suknele pasipuošusi praėjusių metų „Lietuvos Balso“ nugalėtoja, vienuoliktuoju numeriu itin jausmingai atliko baladę. Monika Marija buvo pasipuošusi ir voratinklį primenančia karūna, ją galima matyti ir atlikėjos klipe. Pasirodyme netrūko dramos, tiesa vietomis, trūko užtikrintumo balse.

„Jūsų balsas nuginkluoja ir prikausto, nuo pat pirmųjų natų. Kūrinys taip pat užima kvapą sėdint salėje, ar tai išsitransliuoja ir televizijos žiūrovams – nežinau“, – svarstė V.Rumšas.

„Monika Marija dalyvauja su dviem kūriniais. Iš vienos pusės aš džiaugiuosi, bet iš kitos pusės manau, kad tai gali jums pakenkti, nes jei išeisite su dviem dainomis, jums pačiai reikės su jomis kovoti. Pasirodymu aš esu užburtas, ir manau, kad tą patį pajuto ir televizijos žiūrovai. Aš nekomentuoju sceninių detalių, bet nesu tikras, ar voratinklis ištransliavo žinutę“, – komentavo R.Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Marija

Jausmingą baladę „Run With The Lions“ atliko ir Jurijus Veklenko, jis daugkartinis atrankos dalyvis, tiesa, visada dalyvaudavo kaip pritariantysis vokalistas. Kūrinys visomis spalvomis padėjo atsiskleisti Jurijaus balsui.

„Balsas – užburia, bet dainos struktūra tokia, kad paskui pritrūksta vystymosi. Sveikinu su kūriniu, kuris parodo jūsų balso galimybes“, – sakė V.Rumšas.

„Šita atranka labai stipri ir man teks būti tuo nedorėliu, kuris perskaitys komisijos balsus. Kažkurie atlikėjai liks už borto. Beveik visi, kurie pasirodė, nesvarbu kurioje vietoje liksite, jūs buvote geri. Tai yra stipriausia tokio tipo daina šiais metais“, – komentavo R.Zilnys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus

Paskutinieji į sceną žengė Lietuvos pramogų pasaulio porų – Jurgis Didžiulis ir Erica Jannings. Jie savo dainą kvietę dainuoti visus salės žiūrovus. Iš tiesų, dainos priedainis labai paprastas, skanduotė „Sing“. Atlikėjai vieninteliai iš visų vakaro dalyvių panaudojo pirotechniką – salėje snigo konfeti.

„Jūs labai gerai sugalvojote, konkurse yra stipresnių vokališkai dainų, bet čia yra idėja – kvietimas visiems dainuoti. Reikia užrašo, kuris išlystų ir kviestų visus dainuoti. Nesuprasiu, jei jūsų nebus kitame etape. Galėtumėte „Eurovizijoje“ žmones tiesiog kviesti ant scenos dainuoti kartu su jumis“, – idėją pusfinaliui davė R.Zilnys.

„Lietuva nesupras, jei jūsų nebus finale. Labi gražus stilistiškai numeris, jūsų širdyse daug šilumos, daug šypsenų. Norėtųsi, kad iš pat pradžių visu vaidmenys būtų aiškūs. Gal nereikia nuo pat pradžių dainuoti kartu“, – svarstė V.Rumšas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis DID & Erica Jennings
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis DID & Erica Jennings

Po visų pasirodymų dalyvius komisijos nariai įvertino ir išrikiavo taip:

1. Jurijus – 12 balų

2. Monika Marija – 10 balų

3. Cheri – 8 balai

4. Jurgis DID & Erica Jennings – 8 balai

5 „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – 6 balai

6. Jurgis Brūzga – 5 balai

7. Dagna – 4 balai

8. Sofija Eitutytė – 3 balai

9. Voldemars Petersons – 2 balai

10. Kali – 2 balai

11. „120“ – 0 balų

12. „Laimingu būti lengva“ – 0 balų

13. „La Forza“ – 0 balų

Po visų pasirodymų žiūrovai dalyvius įvertino taip:

1. Jurijus – 12 balų

2. Jurgis DID & Erica Jennings – 10 balų

3. Monika Marija – 8 balai

4. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – 7 balai

5. Dagna – 6 balai

6. Jurgis Brūzga – 5 balai

7. „120“ – 4 balai

8. Cheri – 3

9. Kali – 2 balai

10. Sofija Eitutytė – 1 balas

11. „Laimingu būti lengva“ – 0 balų

12. „La Forza“ – 0 balų

13. Voldemars Petersons – 0 balų

Bendra lentelė atrodo taip:

1. Jurijus – 12 balų

2. Monika Marija – 10 balų

3. Jurgis DID & Erica Jennings – 8 balai

4. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – 7 balai

5. Cheri – 6 balai

6. Jurgis Brūzga – 5 balai

7. Dagna – 4 balai

8. Sofija Eitutytė – 3 balai

9. Kali – 2 balai

10. „120“ – 1 balas

11. „Laimingu būti lengva“ – 0 balų

12. „La Forza“ – 0 balų

13. Voldemars Petersons – 0 balų

Nacionalinė atranka tęsiasi jau tris savaites, iki finalo liko keturios laidos. Tai – viena ilgiausių nacionalinių atrankų Europoje. Iš viso keturios atkrentamosios laidos, du pusfinaliai ir finalas – Vilniuje, vasario 23-ąją. Šių metų gegužę didysis „Eurovizijos“ konkursas vyks antrame pagal dydį Izraelio mieste Tel Avive.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius