-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10-osios „Injekcijos“ finalas S.Nėries gimnazijoje subūrė jaunuosius talentus ir stileivas

Šeštadienio vakarą madai neabejingos stileivos rinkosi į jaunųjų dizainerių konkursą „Injekcija“. Jubiliejinis – 10-asis – jaunųjų mados talentų konkursas „Injekcija“ sugrįžo ten, iš kur visi kadaise išėjome – finalinis renginys vyko mokykloje, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijoje.
„Injekcijos“ svečiai
„Injekcijos“ svečiai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vieta pasirinkta neatsitiktinai: šių metų tema finalininkams ir aprangos kodas žiūrovams – UNI_FORMA. Kaip ir kiekvienais metais, susirinkę svečiai stengėsi kaip įmanydami išsiskirti iš kitų.

Žiūrovai pamatė net 16 kolekcijų, kurias pristatė Agnė Laurinavičiūtė, Andrea Grossi (Italija), Baiba Tamane (Latvija), Danuta Šimelytė, Gerda Kasilevičiūtė, Greta Astašauskaitė, Inga Skripkaitė, duetas Justas Taroza ir Augustė Zukaitė, Laima Jurča (Latvija), Sandra Dombrovska (Lenkija), Serena Schettino (Italija), Simona Davli, Urtė Katiliūtė, duetas Urtė Vosyliūtė ir Kotryna Lipkevičiūtė, Vytautė Lastauskaitė, Darya Nikolajevna (Baltarusija).

Finalininkai pristatė po penkis įgyvendintus kolekcijos modelius ir varžėsi dėl išskirtinio prizo – galimybės su žymiais Lietuvos ir užsienio dizaineriais pristatyti savo kolekciją ant „Mados infekcijos“ podiumo 2019 m. pavasarį.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Konkurso „Injekcija 2018“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Konkurso „Injekcija 2018“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Konkurso „Injekcija 2018“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Konkurso „Injekcija 2018“ akimirka

Po audringų diskusijų komisija nusprendė verčiausiais „Mados infekcijos“ podiumo paskelbti net penkis nugalėtojus: latvės Laimos Lurčos, lietuvaičių Justo Tarozos ir Augustės Zukaitės, Urtės Katiliūtės, Ingos Skripkos, Urtės Vosyliūtės ir Kotrynos Lipkevičiūtės kolekcijas. Šie naujieji mados talentai pripažinti geriausiais ir apdovanoti kvietimu į balandžio viduryje vyksiantį festivalį „Mados infekcija“.

Po konkurso dalyviai ir jo svečiai persikraustė į Halės turgų. „Jaunų talentų paieškos mums patiems neleidžia apkerpėti. Šiemet pirmą kartą po oficialaus finalo visus pakvietėme į šarmingiausią naktinio Vilniaus vietą – Halės turgų, kur „Youngs' Club“ šėlsime iki ryto – lapkričio 24-ąją turgų okupuos stiliagos,“ – teigė S.Straukaitė.

Apie konkursą „Injekcija“

„Injekcija“ – 2008 m. gimęs naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas. Per devynerius metus konkurse sulaukta apie 600 jaunųjų dizainerių paraiškų, atrinkta daugiau kaip 140 finalistų.

„Injekcija“ padėjo atrasti dabar jau žinomus šalyje dizainerius: Ievą Daugirdaitę, Dianą Paukštytę, Eglę Žiemytę, kūrybinį susivienijimą „labàdienà“, Dianą Kuzmickaitę ir Aušrą Urbanavičiūtę, Mariją Popadničenko, Dainių Bendiką ir Beną Staškauską bei daugelį kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius