Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Palangos 1006 km lenktynių VIP zonoje – būrys automobilių gausmui neabejingų garsenybių

Šeštadienį Palangoje vyko „ENEOS 1006 km lenktynės“, kurios pritraukė tūkstančius automobilių gausmui neabejingų entuziastų. Jau 18 kartą vykstančio renginio nepraleido ir garsenybės – VIP zonoje žinomų žmonių buvo apstu.
Jonas Valančiūnas, Vilma Javtokienė, Robertas Javtokas, Neringa Šiaudikytė
Jonas Valančiūnas, Vilma Javtokienė, Robertas Javtokas, Neringa Šiaudikytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip ir kasmet, „ENEOS 1006 km lenktynėse“ buvo įrengta VIP zona, kurioje lenktynes stebėjo šimtai svečių.

Į automobilių lenktynes atvyko krepšininkas Robertas Javtokas su žmona Vilma Javtokiene, krepšininkas Jonas Valančiūnas, futbolininkas Deividas Šemberas su Oksana Zlatkovaite, verslininkai Antanas ir Daina Bosai, šokėja Kristina Tarasevičiūtė ir aktorius Martynas Vaidotas, atlikėja Natalija Bunkė su sūnumi Kristupu, prekės ženklo „Le Mirage“ įkūrėja Justina Stambrauskaitė, verslininkas Ugnius Kiguolis, atlikėja Neringa Šiaudikytė, dainininkas Sasha Song, krepšininkas Artūras Jomantas, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis su Loreta Stonkiene, verslininkas Eduardas Fedotovas ir menininkė Rūta Mackevičiūtė, verslininkas Danielius Bunkus su sužadėtine Viktorija Siegel, TV3 vadovė Laura Blaževičiūtė su šeima, TV prodiuseris Laurynas Šeškus su Indre Trakimaite, aktorė Valda Bičkutė ir televizijos prodiuseris Gediminas Juodeika ir daugelis kitų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilma Javtokienė (kairėje)
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilma Javtokienė (kairėje)

15min Vilma Javtokienė pasakojo, kad į Palangoje vykstančias lenktynes stengiasi sugrįžti kasmet.

„Reikia palaikyti savo draugus. Labai smagu, kad šįsyk geras oras ir visi galime būti lauke, sutikti seniai matytus žmones, bendrauti. Todėl emocijos yra puikios“, – sakė V.Javtokienė.

V.Javtokienė teigė, kad visų, bemaž 9 valandas trunkančių lenktynių nusprendė nestebėti – su šeima eis atsipūsti prie jūros.

„Visą dieną nebūsime, vaikai prie jūros veržiasi. Svarbiausia yra startas ir finišas, kurių tikrai nepraleisime“, – šypsojosi V.Javtokienė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Deividas Šemberas ir Oksana Zlatkovaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Deividas Šemberas ir Oksana Zlatkovaitė

Oksana Zlatkovaitė pasakojo, kad su Deividu Šemberu į lenktynes atvyko iš Preilos ir Palangoje ilgiau neužsibus – vakare vėl keltu plauks į Neringą. 15min O.Zlatkovaitė teigė, kad šiemet lenktynės jai – išskirtinės, nes sportinius automobilius pamatė iš labai arti.

„Mes atvažiavome palaikyti mūsų draugo Nemuno Dagilio. Tikimės, kad jų komanda laimės. Lenktynėse buvau kokius keturis kartus, bet niekada dar jų nestebėjau iš taip arti, kaip šiandien. Buvome prie pat N.Dagilio komandos, tai paliko neišdildomą įspūdį. Praėjusiais kartais mėgavomės geru oru ir draugais, o šį kartą pamačiau viską – nuo lenktynių azarto net šiurpuliukai po kūną bėga“, – džiaugėsi O.Zlatkovaitė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus

Verslininko Danieliaus Bunkaus sužadėtinė Viktorija Siegel į Palangą atvyko ne tik dėl lenktynių. Jiedu į Lietuvos pajūrį atvyko paatostogauti ir Palangoje praleis ateinančias dvi savaites.

„Atvažiuoju kiekvienais metais – lenktynės man patinka labai. Esu azartiška, bet mieste neeksperimentuoju. Prieš du mėnesius dalyvavau moterų slalome, tai paspausti gazo pedalą buvo tikrai smagu“, – pasakojo V.Siegel.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Tarasevičiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Tarasevičiūtė

Šokėja Kristina Tarasevičiūtė yra tikra lenktynių senbūvė. Dar 2010 metais ji pradėjo dirbti su promo merginų komanda, o šiemet „Mis Racing“ dalyvėms padeda statyti choreografiją.

„Lenktynėse dalyvauju jau 7 metus iš eilės. Čia labai daug draugų, pažįstamų. Aš esu iš Palangos, man tai yra miesto šventė, kurios nevalia praleisti. Čia susitinku su tais, kurių nemačiau visus metus – tai yra neapsakomai gera“, – 15min pasakojo K.Tarasevičiūtė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Palangos lenktynes su sūnumi Kristupu atvykusi Natalija Bunkė: „Per metus nuvažiuoju 100 tūkst. km“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Natalija Bunkė su sūnumi Kristupu
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Natalija Bunkė su sūnumi Kristupu

„ENEOS 1006 km lenktynės“ prasidėjo ketvirtadienį, kai Palangos Vytauto gatvėje vyko tradicinis atidarymas bei komandų pristatymas. Jau aštuonioliktą kartą vykusios lenktynės Palangoje tęsėsi iki pat šeštadienio vakaro.

Lenktynės kasmet pritraukia šimtatūkstantines žiūrovų minias, o lenktynių transliacijos per televiziją stebimos bemaž milijoninės žiūrovų auditorijos. Į greičio ir azarto fiestą susirenka dalyviai iš tokių valstybių kaip Didžioji Britanija, Olandija, Rusija, Belgija, Latvija, Estija, Lenkija ir kt.

Per ne pilnus du dešimtmečius šios lenktynės išsikovojo didžiausių ir prestižiškiausių Baltijos šalyse vardą, kad kasmet jas ir didžiausiąjį mūsų šalies vasaros kurortą atranda pajėgiausieji lenktynininkai, mielai laukiami ir kitose arenose.

Šiemetines „ENEOS 1006 km lenktynes“ pradėjo 41 komanda iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Belgijos, Rusijos, Didžiosios Britanijos ir Olandijos. Lenktynėse dalyvaujančiose komandose – 137 sportininkai ir 41 komandų vadovas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „ENEOS 1006 km lenktynėse“ triumfavo broliai Gelžiniai ir Egidijus Valeiša

TAIP PAT SKAITYKITE: Piršlybos Palangos lenktynių scenoje: Kristinos pokštas sutrikdė ir mylimąjį Joną, ir žiūrovų minią

TAIP PAT SKAITYKITE: Palangos 1006 km lenktynių atidarymą vainikavo Ironvyto ir Ingridos Kazlauskaitės himnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius