-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11-okas Dominikas muziką kuria pasaulio žvaigždėms: „Vakaruose moka daugiau“

11-okas Dominikas Svorobovičius-Svdominik iš Vilniaus galėtų būti puikus pavyzdys, kaip svajoti reikia drąsiai, o tada – kantriai dirbti, ir tikslas bus pasiektas. Būdamas vos 18-os metų vaikinas gali pasidžiaugti tuo, kas muzikos padangėje lietuviams beveik nepasitaiko – Dominiko muzikos takelį su lietuviškos dainos elementais nupirko pasaulinio lygio reperiai, o netrukus po to jis pasirašė sutartį su vienu didžiausių elektroninės muzikos atlikėjų.
Marshmello, Dominikas, Lil Baby
Marshmello, Dominikas, Lil Baby / Asmeninio albumo ir „Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu Vilniaus Jono Pauliaus II gimnazijoje besimokantis Dominikas iš kitų 11-okų smarkiai neišsiskiria, tačiau, kitaip nei jo bendraamžiai, po pamokų vaikinas prisėda prie savo kompiuterio ir pasineria į muzikos kūrybą.

Tiesa, Dominiko prodiuseriu-mėgėju vadinti jau nebegalima: neseniai jis pasirašė sutartį su pasaulinio lygio atlikėju Marshmello, o prieš tai jo muzikos takelį įsigijo tokie žinomi reperiai, kaip Meek Mill, Lil Baby ir Lil Durk.

Bet apie tai – nuo pat pradžių. Kaip 18-mečio gyvenimas taip žaibiškai pasikeitė? Kodėl pasaulinio garso reperių dainoje dabar skamba būtent Vytauto Kernagio dainos ištrauka, atliekama vaikų choro? Galų gale, kiek vaikinui pavyksta užsidirbti iš bendradarbiavimo su žvaigždėmis?

Muzikai skirdavo laiką po pamokų

15min kalbintas Dominikas pasakoja muzika susidomėjęs jau seniai, tačiau tik individualiai, nes įžengti pro muzikos mokyklos duris vaikystėje jam neteko.

„Prieš daugelį metų lankiau plaukimo treniruotes, o vėliau ir boksą, tačiau tai nesuteikdavo man jokio malonumo, todėl nustojau lankyti papildomus užsiėmimus ir visą dėmesį pradėjau skirti muzikos kūrybai. Dabar visą savo laisvalaikį stengiuosi skirti arba mokyklai, arba muzikai“, – pasakoja jaunasis prodiuseris.

Asmeninio albumo nuotr./Dominikas Svorobovičius
Asmeninio albumo nuotr./Dominikas Svorobovičius

Taip pat vaikino interesų lauke buvo atsiradę ir kompiuteriniai žaidimai, tačiau jis metęs ir šį užsiėmimą, o tada pradėjęs ieškoti sau įdomesnių veiklų. Toli eiti nereikėjo, Dominikas liko prie to paties kompiuterio, tačiau visai kitais tikslais – atradęs muzikos prodiusavimo programėlę „FL Studio“, kitų veiklų ieškoti nebenorėjo.

„Tiesą sakant, tada, prieš ketverius metus, man tai vis dar atrodė kaip žaidimas, nes nemačiau jokios ateities ir galimybių, slypinčių už šios programos. Taip pat neteko mokytis ir muzikos mokykloje, todėl turėjau pats save išmokyti teorijos.

Mokydamasis kurti muziką nežiūrėjau jokių vaizdo pamokų. Viską sužinojau internete spustelėdamas tai, ką tik mačiau. Viskas, ką dariau, buvo toli nuo profesionalaus skambesio, bet stengiausi apie tai negalvoti ir tęsti. Vėliau pradėjau gilintis į procesą, stebėdamas, kaip garso takelius kuria tikri profesionalai", – kalba pašnekovas.

Tuo metu Dominiko įkvėpimo šaltiniu tapo amerikiečių prodiuseris „Southside“. Kartu netrukus jis pamažu geriau pradėjo suprasti ir tai, koks kūrėjas pats norėtų būti, į ką jam įdomiausia orientuotis.

„Supratau, kad labiausiai man patinka kurti ne būgnų partijas, o melodijas. Nuo tos dienos daugiausia dėmesio skyriau joms. Vėliau savo kurtas melodijas bandžiau siųsti mūsų lietuvių prodiuseriams. Vienas iš pirmųjų lietuvių prodiuserių, kuriam jos patiko, buvo Nojus-Vnoahh. Esu jam už tai labai dėkingas“, – neslepia pašnekovas.

Asmeninio albumo nuotr./Dominikas Svorobovičius
Asmeninio albumo nuotr./Dominikas Svorobovičius

Pastebėjo pasaulinės žvaigždės

Dominikas pasakoja savo melodijas siuntęs visiems, kam tik galėjęs. Ir vieną dieną jam pasisekė – į vaikino atsiųstą garso takelį sureagavo jau ne vietiniai, o užsienio kūrėjai.

„Tada su manimi susisiekė didžiausio pasaulyje prekės ženklo „Henney Major“ narys, kuris ne tik motyvavo dirbti toliau, bet ir dėl jo su manimi susisiekė daugelis kitų prodiuserių.

Vienas jų ir buvo Meek Millo prodiuseris, kuris nedelsdamas paprašė manęs atsiųsti savo melodijas jam į elektroninį paštą. Po savaitės gavau žinutę, kad ne tik Meek Millas įsirašė dainą ant mūsų garso takelio, bet kartu su juo ir Lil Baby bei Lil Durk. Man buvo labai sunku tuo patikėti, kantriai laukiau dainos ištraukos, kurią Meek Mill įkelė į savo instagramą po keturių mėnesių“, – pasakoja jaunasis prodiuseris.

Dėl šių įvykių Dominikas sunkiai atsigauna iki šios dienos: „Vis dar negaliu patikėti, kad prisidėjau prie šios dainos. Pats faktas, kad savo kambaryje sukūriau melodiją, kurią vėliau išgirs milijonai žmonių, mane tiesiog stebina, džiugina ir motyvuoja ir toliau dirbti tai, kas man patinka.“

Beje, būtent Meek Mill pastebėtame muzikos takelyje skamba lietuviškai uždainavęs vaikų choras. Paklaustas, kodėl savo takeliui pasirinko būtent V.Kernagio dainą traukiantį vaikų chorą, Dominikas neslepia prie šios idėjos priėjęs labai paprastai.

„Scanpix“ nuotr./Meek Mill
„Scanpix“ nuotr./Meek Mill

„Tuo metu beveik kiekviena mano melodija susidarė iš choro, esu tikras, kad tai ir išskyrė mane iš tūkstančių kitų muzikos kūrėjų. Kalbant būtent apie „Vaikai po lelijom“, tą dieną aš tiesiog įrašiau į „YouTube“ įrašiau raktažodį „vaikų choras“, o ten pats pirmasis vaizdo įrašas ir buvo šis.

Iš karto žinojau, kad jis puikiai tiks skambesiui, kurio siekiau. Gana greitai sukūriau pagrindinę melodiją, susidedančią iš varpelių ir arfos. Tada daug negalvojau apie melodijos sudėtingumą, bet vieną dalyką žinojau – kuo paprasčiau, tuo geriau“, – atskleidžia prodiuseris.

Dominikui instagrame pasidalijus naujos Meek Mill dainos ištrauka, vaikiną supuolė sveikinti ir žinomi Lietuvos atlikėjai. Netrukus idėjų jis mestelėjo ir kitiems muzikos kūrėjams, taip „YouTube“ platformoje atsirado ir sparčiai išpopuliarėjęs „Vaikai po lelijom“ remiksas.

Tiesa, dėl to vaikinas neliūdi – jis kaip tik džiaugiasi, kad kiti kūrėjai atrado gražų choro skambesį ir jį muzikoje interpretavo kitaip.

„Labai džiaugiuosi, kad ši daina verčiama į skirtingus stilius. Tai padės tokioms dainoms išlikti nepamirštamomis daugelį metų. Tikiuosi, kad po kurio laiko galėsime išgirsti vėl tą patį chorą, tačiau dar kitu stiliumi“, – sako 11-okas.

Pasirašė sutartį su Marshmello

Būtent po pasidalijimo naujiena apie bendrą darbą su pasaulinio garso reperiais, panašu, kad Dominiko socialinėse medijose įvyko sprogimas. Pabudęs ryte instagrame vaikinas rado ne tik žinutes iš pažįstamų ir jo muzikos gerbėjų, bet ir iš puikiai daugeliui žinomo elektroninės muzikos kūrėjo Marshmello.

„Jis manęs paprašė atsiųsti savo melodijų. Prie jų dirbau dvi dienas, o vėliau viską nusiunčiau jam. Negavau atsakymo iš karto, ir, tiesą sakant, pats jau buvau apie tai pamiršęs, bet po dviejų savaičių gavau žinutę su klausimu, ar jau esu su kuo nors pasirašęs sutartį.

Iškart supratau, kodėl jis to manęs klausia. Marshmello davė man savo numerį, o vakare mes susiskambinome. Tuo metu baimės nejaučiau ir nesijaudinau, tiesiog nuoširdžiai džiaugiausi, kad turiu galimybę pabendrauti su pasaulinio lygio muzikantu. Po kelių pokalbių jis man atsiuntė sutartį, kurią vėliau patikrinome su advokatu.

Pats Marshmello man pasirodė labai malonus ir nuoširdus žmogus, turintis milžinišką patirtį muzikoje“, – staigaus pastebėjimo istoriją atsimena vaikinas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marshmello
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marshmello

Paklaustas, tai kokie gi jausmai jį užklumpa supratus, kad vos 18-os metų, dar esant 11-oje klasėje, gyvenimas suvedė su muzikos industrijos vilkais, Dominikas neslepia – sunku suprasti, kaip viskas galėjo pasikeisti per tokį trumpą laiką.

„Džiaugiuosi, kad tokiame jauname amžiuje turiu galimybę įgyvendinti savo svajones, dirbti su geriausiais pasaulio atlikėjais ir prodiuseriais. Tačiau stengiuosi apie tai daug negalvoti, o tiesiog toliau kurti. Aišku, tokie pasiekimai mane tik skatina dirbti daugiau ir niekada neatsipalaiduoti“, – šypsosi Dominikas.

Beje, bendradarbiavimas jaunajam kūrėjui atnešė ne tik moralinį, bet ir materialinį džiaugsmą. Prodiuseris atskleidžia, kad Vakarų pasaulyje už sukurtą muziką mokamos sumos gerokai skiriasi nuo esančių Lietuvoje.

„Tikriausiai visi supranta, kad Vakaruose už muziką moka daugiau nei čia, Lietuvoje. Nenoriu įvardinti tikslių sumų, bet galiu pasakyti, kad iš vienos dainos su garsiais Amerikos atlikėjais Lietuvoje yra įmanoma gyventi kelerius metus. Be to, Vakaruose ne tik moka tam tikrą sumą už muzikos takelį, bet ir duoda procentą, kuris dažniausiai atneša daugiausiai pinigų“, – dalijasi pašnekovas.

Dominiką dėl to iš dalies liūdina kūrėjų situacija čia, Lietuvoje. Vaikinas mano, kad šie turėtų jausti savivertę ir savo kūrinių į kairę ir į dešinę nedalyti.

„Deja, Lietuvoje yra daug jaunų prodiuserių, kurie atiduoda savo muzikos takelius nemokamai arba už labai mažą procentą, kuris neatneša jokių pinigų. Visgi tikiu, kad laikui bėgant ši situacija pasikeis, nes vis daugiau žmonių nustoja nemokamai siųstis dainas iš įvairių abejotinų šaltinių ir pereina prie muzikos klausymosi įvairiose muzikos platformose, tarkim, Spotify ar Deezer“, – tikina pašnekovas.

Asmeninio albumo nuotr./Dominikas Svorobovičius
Asmeninio albumo nuotr./Dominikas Svorobovičius

„Nuo vaikystės nebuvau apdovanotas muzikiniais gebėjimais“

Šiuo metu Dominikas darbų turi ne tik su užsienio atstovais, bet ir lietuviais, tarp jų – ir OG Version, Furryto. Vaikinas čia pati priduria, kad būtent su Lietuvos kūrėjais jam dirbti ir yra smagiausia. „Jų muzikos daugiausia ir klausau“, – atskleidžia prodiuseris.

Paklaustas, tai visgi ar talentas, ar įdėtas darbas jam šiame kelyje padėjo labiau, Dominikas išlieka kuklus – dėkoja puikiai susiklosčiusioms aplinkybėms.

„Mano atveju tai tikrai nėra talentas, nuo vaikystės nebuvau apdovanotas jokiais muzikiniais gebėjimais. Galima sakyti, kad dėl karantino ir visų kitų apribojimų visą savo laiką galėjau skirti muzikos kūrybai. Iškart po pamokų vėl atsisėsdavau prie kompiuterio ir iki nakties kūriau melodijas, nes žinojau, kad tik taip aš galėsiu pasiekti visų savo tikslų“, – sako Dominikas.

Dabar, gyvenimui jau apsivertus aukštyn kojomis, jaunasis prodiuseris jau gali svajoti kur kas drąsiau. O svajonių jis tikrai turi.

„Prieš visas dainas ir sutartis, žinoma, galvojau, kad negalėsiu savo gyvenimo susieti su muzika, tačiau dabar puikiai suprantu, kad turėdamas visas galimybes turiu judėti toliau.

Šiuo metu mano pagrindinis tikslas yra tiesiog daryti tai, kas man patinka. Aišku, kaip ir kiekvienas žmogus, turiu daug svajonių, tačiau, kaip bebūtų keista, visos jos yra susijusios su muzika“, – šypsosi vaikinas.

Kaip atskleidžia jis, muzika Dominiko gyvenime visada užėmė svarbų vaidmenį. Muzikantui iki šiol nėra nieko maloniau, nei klausytis galutinio sukurtos melodijos rezultato.

„Taip pat muzika man suteikė daug naujų pažinčių su labai talentingais prodiuseriais, tokiais kaip Cyon, Woset, Dubeena ir Kaupi. Esu tikras, kad netrukus išgirsime daugybę naujienų ir iš jų“, – pokalbį užbaigia pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius