-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15-asis „Žmonių“ gimtadienis: 500 geriausių draugų, kvapą gniaužianti programa ir kas liko už kadro

Smagi, jauki šventė su geriausiais draugais – televizijos ir scenos įžymybėmis, išskirtiniais mados pasaulio žmonėmis, garsiais verslininkais, net pačiu tikriausiu princu (!) iš Niujorko ir visais kitais žurnalo herojais, netikėta programa, pritrenkiantys techniniai efektai ir gurmaniškas keturių ryškiausių Lietuvos virtuvės šefų šou. Taip – puošniai, elegantiškai ir linksmai – atšvęstas 15-asis „Žmonių“ gimtadienis.
Gimtadieninis žurnalo „Žmonės“ viršelis
Gimtadieninis žurnalo „Žmonės“ viršelis

Socialiniame tinkle daugybė dalyvavusiųjų „Žmonių“ gimtadienį nedvejodami pavadino metų renginiu. Tačiau net tie, kurie ten buvo ir viską matė savo akimis, nežino, kiek išmonės ir technikos teko panaudoti, kad vakaras taptų toks neprilygstamas. Šventės scenarijų padiktavo pati šiuolaikiško verslo centro K29 pastato erdvė.

Kad visi sumanymai joje suskambėtų, prireikė nemenko techninio pasirengimo, išmonės ir pačių programos dalyvių pasiryžimo bei drąsos. Pakabinti itin aukštos erdvės palubyje balionų debesį nebuvo paprasta – balionus prireikė atsisiųsti iš Amerikos, nes Lietuvoje prekiaujama tik ovaliais, o norint sukurti įspūdingą tikrovišką debesį reikėjo apvalių. Jie atrodo kur kas įspūdingiau.

Iš už Atlanto buvo atsiųsdinti penki tūkstančiai penkių skirtingų dydžių specialių balionų. Kol pūtė, jie visiškai užpildė didžiulę šimto penkiasdešimties kvadratinių metrų konferencijų salę iki pat lubų.

Kad balionų debesis atsidurtų palubėje, buvo suprojektuota sudėtinga konstrukcija, dėl kurios buvo daug diskutuojama ir konsultuojamasi su pastato architektais, konstruktoriais. Juk turėjo ne tik pakibti daugybė balionų, speciali jiems skirto apšvietimo įranga, bet ir tarp jų pasislėpti akordeonistas Martynas Levickis. Ar Martyną reikėjo įkalbinėti?

„Jis – labai azartiškas žmogus, – šypsosi šventę rengusios „Publicum Events“ vadovė Vilma Balčiūnienė. – Tarp balionų Martynas turėjo kabėti pusantros valandos ir laukti savo pasirodymo pradžios – tai turėjo būti staigmena susirinkusiems. Į kiek daugiau nei trisdešimties metrų aukštį jis pakeltas prieš pat pasirodant pirmiesiems svečiams ir kantriai kabojo palubėje.“

VIDEO: M.Levickis nepabūgo aukščio ir sukūrė ypatingą pasirodymą

Techniškai sudėtingas buvo Mios pasirodymas – ji dainavo į viršų pakilusiame stikliniame lifte, numerį papildė trys šokėjos, taip pat šokančios skirtinguose, kiek žemiau nuleistuose liftuose.

„Moderniai įrengtuose liftuose nėra mygtukų, negalima į juos įlipti ir pasirinkti aukšto, kurį reikia pasiekti, – paaiškina „Publicum Events“ vadovė. – Iškvieti, o sistema parenka, kuris iš penkių liftų atvažiuos ir pakels į reikiamą aukštą... Reikėjo viską apskaičiuoti. Kolega sugalvojo sistemą, kaip padaryti, kad liftai nuvežtų Mią ir šokėjas į reikiamus aukštus ir tam tikrą laiką ten pabūtų... Pavėluosi – liftai persikraus ir pajudės. Man tai buvo labiausiai stresinė situacija per visą šventę.“

Viganto Ovadnevo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Viganto Ovadnevo nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Gedmanto Kropio nuotr./„Žmonių“ 15-asis gimtadienis
Gedmanto Kropio nuotr./„Žmonių“ 15-asis gimtadienis

Kvapą tiesiog gniaužė, kai atlikėja Karina Krysko-Skambinė – lyg žmogus voras – žengė raudonu kilimu, nutiestu... vertikalia trisdešimties metrų aukščio scena, ir atliko Adele dainą iš filmo „007 operacija „Skyfall“.

„Iš pradžių manėme, kad tokį triuką gali atlikti tik vyras... Bet juk moteris būtų įdomiau... Pasikalbėjome su kaskadininkais, jie daug dirbę prie įvairių televizijos projektų, iškart pasakė, kad tokį sudėtingą numerį galėtų atlikti vienintelė Karina. Ji iškart sutiko.“

Karina repetavo visą dieną – nuo ankstyvo ryto iki pat renginio pradžios.

Viganto Ovadnevo nuotr./„Žmonių“ 15-asis gimtadienis
Viganto Ovadnevo nuotr./Karina Krysko-Skambinė 
Viganto Ovadnevo nuotr./„Žmonių“ 15-asis gimtadienis
Viganto Ovadnevo nuotr./Karina Krysko-Skambinė 

„Prieš tai net neturėjo galimybės išbandyti, ar tai pavyks, nes Lietuvoje nėra tokio aukščio sienelės, kur būtų buvę galima pabandyti. Tai – ne tik techniškai, bet ir fiziškai sudėtingas sumanymas – diržai, kuriais žmogus tvirtinamas, spaudžia diafragmą, veržia... Renginio dieną net keturis kartus buvo keičiama Karinos tvirtinimo konstrukcija, stengiamasi, ieškoti jai patogiausio sprendimo. O dar suknelės šleifas, kuris taip pat turėjo palengva leistis paskui atlikėją... Ją savo kūnais irgi laikė lynais prisirišę kaskadininkai ir palengva leido žemyn. Nuostabu, kad po tokio sudėtingo nusileidimo Karina dar turėjo jėgų dalyvauti gimnastų pasirodyme“, – pasakoja Vilma Balčiūnienė. 

Šis pasirodymas neeilinis ne tik siena nužingsniavusiai Karinai, apačioje jos laukusiai žinomai gatvės gimnastikos komandai „Project Mayhem“ – taip pat.

Viganto Ovadnevo nuotr./„Žmonių“ 15-asis gimtadienis
Viganto Ovadnevo nuotr./„Project Mayhem“

„Neįprasta ir iš pradžių kiek baugino tai, kad scena buvo iškelta gana aukštai. Kadangi dauguma mūsų gimnastikos elementų susideda iš kabėjimo ir sukimosi ant skersinio, aukštis, kuriame vyko pasirodymas, dar labiau padidėja. Bet kai esi profesionalas, sprendimus visada rasi“, – paaiškino 2013-ųjų Lietuvos, Baltijos šalių ir pasaulio čempionų „Project Mayhem“ įkūrėjas Denis Tomkutonis. Gimnastams padarė įspūdį Karinos fizinis pasirengimas – beveik visus sudėtingus numerius ji atliko vos po kelių repeticijų. 

Dideliu išbadymu organizatoriams tapo ir šou renginiuose Lietuvoje dar nematyta vakaro vedėja.

Teodoto Biliūno nuotr./„Žmonių“ 15-asis gimtadienis
T.Biliūno nuotr./Vytautas Rumšas

Kas ta ilgakojė šviesiaplaukė, su žiūrovais drąsiai koketuojanti iš ekrano, paaiškėjo tik oficialios programos pabaigoje, kai į sceną nuo galvos iki kojų apkabinėtas lemputėmis išėjo Vytautas Rumšas.

Žinomas aktorius, sulaukęs netikėto pasiūlymo vienam vakarui virsti animuota virtualia vedėja, lengvai „pasirašė“ avantiūrai. Vesti vakarą pasislėpus nuo svečių – keista patirtis.

Kitoje patalpoje nuo galvos iki kojų Vytautas buvo nukabinėtas davikliais, iš viso – dvidešimt trimis. Būtent juos pasitelkus aktoriaus judesiai buvo „paskolinti“ virtualiajai vedėjai.

Viganto Ovadnevo nuotr./„Žmonių“ 15-asis gimtadienis
Viganto Ovadnevo nuotr./Vytautas Rumšas

Vytauto judesius fiksavo dešimt greitaeigių filmavimo kamerų, kuriomis vos per vieną sekundę įmanoma užfiksuoti 10 tūkstančių kadrų. „Motion capture“ technologija jau kurį laiką ypač populiari Holivude, skirtumas tik tas, kad kine ji naudojama ne realiu laiku.

Elektroninė vakaro vedėja ne tik kalbino programos dalyvius – sudainavo duetą su Vaidu Baumila. Numerį trise parengė Deivydas Zvonkus su žmonomis – buvusiąja Natalija Bunke ir dabartine Katažina Zvonkuviene, kurios ekrane staiga „pasidaugino“ ir virto į visą chorą. 

Visi šventės įspūdžiai ir nuotraukų galerija – tik žurnale „Žmonės“

VIDEO: Žurnalo „Žmonės“ gimtadienyje – ryškiausios Lietuvos žvaigždės
VIDEO: Žurnalo „Žmonės“ gimtadienio akimirkos
VIDEO: Žurnalo „Žmonės“ gimtadienio svečiai vaišinti gurmaniškais patiekalais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius