Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„24 valandos“: dvi kaunietės sugebėjo išvilioti 3 milijonus iš vargšų

Įdomu, ar paskutiniojo teismo dieną bus skirtumas – ką tu pavogei – milijoną ar ...ubago lazdą? Šis retorinis klausimas dviejų ponių iš Kauno neturėtų jaudinti.
Laidos „24 valandos“ vedėjai
Laidos „24 valandos“ vedėjai / LNK nuotr.

Vogdamos „lazdas“ iš ubagų, jos susikrovė milijonus. Ir vos nenuvarė į kapus vienos iš daugelio savo aukų. Patikėjusi aferisčių pažadais grąžinti pinigus su milžiniškomis palūkanomis, ji užstatė namą ir paskolino joms 60 tūkstančių litų. Taip pat įkalbėjo sesers šeimą savo naujosioms pažįstamoms paskolinti 12 tūkstančių litų. Kuriuos, savo ruožtu, žmonės pasiskolino iš keturių bankų ir greitojo kredito kompanijų. Mat aferistės skolą žadėjo grąžinti po trijų savaičių ir dar papildomai sumokėti 4 tūkstančius litų. Už 60 tūkstančių litų paskolą buvo žadamas šimtatūkstantinis atlygis...

Supratusi, kad ją apgavo, moteris bandė nusižudyti. Dabar ji gydoma ligoninėje, tačiau vis kartoja, kad iš gyvenimo pasitrauks savo noru. Kukliai gyvenanti jos šeima jau sulaukia raginimų iš banko mokėti palūkanas, viršijančias šeimos pajamas.  Blogiausia, kad patekusi į aferisčių voratinklį, moteris į jį viliojo vis naujas aukas. Nes finansinės piramidės pagrindas paprastas – kuo daugiau lengvatikių randi, tuo daugiau uždirbi.

Dabar galima tik spėlioti, kiek dvi kaunietės apgavo žmonių. Per tyrimą nustatyta, kad šios aferos metu nukentėjo mažiausiai 30 asmenų iš visos Lietuvos. Nukentėjusių amžius siekia nuo 30 iki 60 metų, jų patirtų žalų dydis – nuo 10 iki 130 tūkstančių litų.

Kokius burtažodžius kalbėjo aferistės, kad vos kelis šimtus litų per mėnesį gaunantys žmonės ėjo į bankus, skolinosi tūkstančius ir čia pat joms juos atiduodavo?

Kodėl bankai, greitojo kredito kompanijos ir kredito unijos skolino dešimtis tūkstančių litų žmonėms, net neturintiems darbo? Atsakymai – laidoje „24 valandos” ketvirtadienį 17.30 per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius