Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

70-osios Indijos Nepriklausomybės metinės Vilniuje: indiška mada ir būrys svečių

Ketvirtadienio vakarą sostinės Vaidilos teatre vyko 70-ųjų Indijos Nepriklausomybės metinių minėjimas. Iškilmingame renginyje dalyvavo būrys kultūros, politikos ir pramogų pasaulio atstovų.
Kristina ir Vygintas Kaikariai, Inga ir Aivaras Stumbrai, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, Gražina Baikštytė
Kristina ir Vygintas Kaikariai, Inga ir Aivaras Stumbrai, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, Gražina Baikštytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Susirinkusius svečius priėmimo metu sveikino Lietuvai akredituotas Indijos ambasadorius Ajay Bisaria, kuris per beveik trejus rezidavimo Varšuvoje metus jau surengė kelis tokius priėmimus Vilniuje bei daug kartų lankėsi Lietuvoje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rajinder Kumar Chaudhary
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rajinder Kumar Chaudhary

Svečius pasitiko ir Indijos garbės konsulas Lietuvoje, Indijos Oro pajėgų atsargos pulkininkas leitenantas Rajinder Kumar Chaudhary.

Į Indijos Nepriklausomybės metinių minėjimą atvyko ir būrys garsenybių, tarp kurių – lenktynininkas Benediktas Vanagas, dainininkai Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, aktorė Gražina Baikštytė, dizaineris Seržas Gandžumianas, vedybų planuotoja Kristina Kaikarienė su vyru, plastikos chirurgu Vygintu Kaikariu, TV prodiuseris Audrius Giržadas, mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė, modelis Simona Starkutė, verslininkai Inga ir Aivaras Stumbrai, verslininkė Alvyda Eigminienė su dukra, mados marketingo specialiste Beatriče Eigminaite, grožio klinikos vadovė Nora Lapinskienė, žurnalistai Edvardas Žičkus, Jolanta Svirnelytė ir daugelis kitų.

15min Marija Palaikytė pasakojo, kad Indijoje nėra buvusi, tačiau ją traukia tiek jų kultūra, tiek mada, iš kurios europiečiams reikėtų daug ko išmokti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Marija Palaikytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Marija Palaikytė

„Esu studijavusi Indijos filosofines sistemas – ši šalis mane domino dar studijų metais. Man Indija įdomi ne tik savo istorija ir kultūriniais ypatumais, bet ir tuo, kad ji yra naujoji mados industrijos interesų kryptis. Indijos spalvos, audiniai ir siluetai tampa įkvėpimu europiečių kultūrai“, – sakė M.Palaikytė.

Kristina Kaikarienė teigė, kad Indija – kontrastų šalis, kurią perprasti yra be galo sunku.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Kaikarienė ir Vygintas Kaikaris
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Kaikarienė ir Vygintas Kaikaris

„Vertinti Indijos negaliu, nes joje buvau tik vieną kartą. Tačiau galiu pasakyti, kad ji yra nepaprastos prabangos ir tuo pačiu nepaprasto skurdo šalis. Turėjau projektą Indijoje, darėme gražų priėmimą, tai pamačiau tą gražiąją jos pusę, reikėtų nuvykti dar“, – sakė K.Kaikarienė.

Jurgis ir Erica Didžiuliai Indijoje nėra buvę, tačiau iš jų kultūros semiasi nemažai patirties.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings

„Labai norėtume, bet dar Indijoje nesame buvę. Reikia pripažinti jų kultūrinį indėlį visam pasauliui – ne tik iš religinės ir dvasinės pusės. Yra išmintingų įpročių ir dalykų, kurių galime iš jų pasiimti“, – sakė J.Didžiulis.

Inga Stumbrienė Indijoje taip pat nėra buvusi, tačiau šią šalį norėtų kuo greičiau pamatyti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Inga Stumbrienė ir Aivaras Stumbras
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Inga Stumbrienė ir Aivaras Stumbras

„Ji ji žavi savo kultūra, papročiais, stiliumi. Indijos raštai, spalvos, sariai – tai yra unikalu ir be galo gražu“, – teigė I.Stumbrienė.

Audrius Giržadas teigė, kad Indija žavi ne tik įspūdinga gamta, bet ir kultūra bei papročiais.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jolanta Svirnelytė ir Audrius Giržadas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jolanta Svirnelytė ir Audrius Giržadas

„Tiesą pasakius, tai yra viena iš mano svajonių šalių, kur norėčiau nuvykti. Esu nemažai girdėjęs ir skaitęs apie Indiją, tad turiu supratimą apie šią šalį. Indija yra be galo įvairi. Čia pat gali matyti nesuvokiamai didelę prabangą, apsisukti ir žvelgti į didelį skurdą. Norint suvokti Indiją ir tų žmonių kultūrą, mums reikėtų dar stipriai pasistengti“, – pasakojo A.Girždas.

Vakaro metu žinomi Lietuvos modeliai pristatė net kelias Indijos mados namų kolekcijas.

Išskirtinį mados šou surengė tarptautiniu mastu pripažinimą pelnę Indijos aukštosios mados atstovai – dizainerių duetas „Shantanu & Nikhil“. „Shantanu & Nikhil“ pristatė rudens/žiemos kolekciją, pavadinimu „The Regiment“, kuri atiduoda duoklę šalies gynėjams – modelių dizainui įkvėpimo dizaineriai sėmėsi iš Indijos karinių oro pajėgų, karinio jūrų laivyno ir armijos uniformų.

Šventinio vakaro metu taip pat subtilumu kerėjo ir Indijos dizainerių „Silver Tulip“ vestuvinių suknelių kolekcija ir ją papildanti nepaprasto grožio tradicinė Indijos juvelyrika.

Šiemet yra minimos ne tik Indijos 70-osios Nepriklausomybės metinės, tačiau ir Lietuvos-Indijos diplomatinių santykių 25-metis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Indiškos mados pristatyme – ant podiumo seniai matyta Asta Valentaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius