-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laidoje – atsisveikinimas su Julija Brazauskiene: „Ašaros išdžiūvo. Per daug iškentėjau“

Šio vakaro „Abipus sienos“ – atsisveikinimas su moterimi, ilgus dešimtmečius buvusia šalia Algirdo Brazausko. Moterimi, iki pat savosios mirties nepaliovusia tikėti, kad visa, kas nutinka gyvenime geriausia – dar ateityje. Kad jos Prezidentas sugrįš. Jei ne šiame, tai kitame gyvenime, rašoma televizijos pranešime spaudai.
Brazauskų šeimyna
Brazauskų šeima / LNK nuotr.

„Jeigu aš papasakočiau viską, tai kokiai akimirkai žemelė nebesisuktų, sustotų“, – pradėdama pokalbį prabilo po buvusio vyro mirties sunkiai sirgusi Julija Brazauskienė.

Dienos, praleistos tarp keturių sienų. Tarp tikrovės ir iliuzijų. Tarp to, kas vadinama realybe ir pamišimu. Ponia Julija, ją prižiūrėjusių pagalbininkių teigimu, mirties nebijojo. Suvokė ją kaip neišvengiamybę ir naują galimybę.

„Ašaros išdžiūvo. Per daug iškentėjau. Nesuprantu iki šiol, kodėl reikėjo mane juodinti“, – tai Julijos Brazauskienės žodžiai.

Moteris, buvusi ne tokia kaip ji, Kristina Brazauskienė. Gyvenusi vištų ir triušių apsuptyje. Nesilankiusi aukštuomenės vakarėliuose ir veikiausiai iki smulkmenų nežinojusi etikos ir estetikos reikalavimų. Girdėdama jai žeriamus priekaištus ponia Julija ne sykį braukė ašaras. Išgyvendama tyliai, nematant aplinkiniams.

„Aš esu tėvo dukra. Labai nemėgstu melo. Visada – tik už teisybę“, – ponia Julija tąkart buvo tikra, kad gandai apie jos pamišimą, nesugebėjimą blaiviai mąstyti ir vertinti, skleidžiami sąmoningai.

Stipri moteris. Tai, kad išduota, supratusi pernelyg anksti. Kažkada pareiškusi, jog neatleisianti vyro išdavystės ir nuklydimų, Julija Brazauskienė rūpestingai saugojo šeimos paslaptį. Nemanydama jos kam nors atskleisti ir tokiu būdu suvesti sąskaitų tiek su Kristina, tiek ir su kitomis buvusiomis varžovėmis. 

„Aš jai iš visos širdies linkiu aname pasaulyje susitikti su savo Algirdu“, – sako buvusi Julijos ir Algirdo šeimos draugė Vida Domarkienė.

78-erių Julija Brazauskienė mirė praėjusio šeštadienio rytą savo namuose Turniškėse. Jaudinantis atsisveikinimas – 19.40 „Abipus sienos“ antradienį tik per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius