-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aferiste pavadinta drabužių kūrėja Indrė Kvedarienė: „Kuo geresnis esi, tuo labiau užkliūni“

Ne kartą plagiatu apkaltinta drabužių kūrėja Indrė Kvedarienė šįkart dėl naujausios savo kolekcijos sulaukė itin aršios kritikos. Feisbuke plinta nuotrauka, kurioje moteris vadinama aferiste. Pati Indrė tokiais žodžiais pasibaisėjo ir sako jau pavargusi nuo nuolatinių piktų komentarų: „Kažkas labai nesidžiaugia mano sėkme.“
Indrė Kvedarienė
Indrė Kvedarienė / Nerijaus Šabanausko nuotr.

Moterims drabužius kurianti Indrė Kvedarienė praėjusią savaitę pirmąją pristatė kolekciją vyrams, kurioje – rudens ir žiemos laisvalaikio drabužiai.

TAIP PAT SKAITYKITE: I.Kvedarienė pristato kolekciją vyrams: „Įkvėpimo sėmiausi iš savo sūnaus“

Praėjus vos kelioms dienoms, feisbuke ėmė plisti nuotrauka, kurioje Indrės sukurti modeliai gretinami su užsienyje parduodamais laisvalaikio drabužiais. O šalia parašytas itin aršus tekstas.

„Atsargiai, būkite budrūs. Aferistė neturinti dizainerio išsilavinimo, ne kartą pagauta kopijuojanti ir pardavinėjanti žymių dizainerių rūbus, vėl bando jus apgauti. Pasiskelbusi spaudoje dizainere, bando keliskart brangiau parduoti neva jos sukurtus, nematytus treningus. Nepapulkite ant šio kabliuko ir jūs bei pasidalinkite šia nuotrauka ir perspėkite pažįstamus bei draugus. Aferistai turi būti demaskuoti. Būkime pilietiški“, – rašoma komentare prie sugretintų nuotraukų.

Feisbuko nuotr./Indrė Kvedarienė kaltinama plagiatu
Feisbuko nuotr./Indrė Kvedarienė kaltinama plagiatu

15min susisiekus su pačia Indre Kvedariene, ji feisbuke plintančios nuotraukos dar nebuvo mačius. Perskaičiusi tekstą, kūrėja pakraupo. „Čia jau labai baisiai parašyta... Jau net nejuokinga“, – sakė ji.

Pasak Indrės, kolekcijos ji tikrai neplagijavo – šį modelį savo sūnui sukūrė jau prieš daugiau nei metus.

„Mintis sukurti kolekciją vyrams kirbėjo jau seniai. Iš pradžių paprašyta drabužius kūriau savo vyrui, sūnui ir artimiems bičiuliams. Pastebėjau, kad noro ir pageidavimų sulaukiu vis dažniau. Be to, modeliai nelikdavo nepastebėti: juos įvertino ir jaunimas, ir vyresnio amžiaus vyrai. Todėl pastūmėta savo sūnaus nusprendžiau įgyvendinti netikėtą idėją. Taip ir gimė nauja kolekcija“, – pasakojo I.Kvedarienė.

Gedimino Žilinsko nuotr./Naujausios Indrės Kvedarienės kolekcijos modeliai
Gedimino Žilinsko nuotr./Naujausios Indrės Kvedarienės kolekcijos modeliai

Sūnus jau dėvi kone trečiąją jos kurtą aprangą, kuri, sekant mados tendencijas, buvo vis tobulinama.

„Anksčiau naudojau medvilninį veliūrą, o dabar atsirado toks naujoviškas, šiltas ir labai gražus veliūras. Kaip aš sakau, jautiesi kaip meškiukas. Kalbant apie tas klostes ant pečių – jos dabar labai madingos. Sūnui su jomis buvau ir striukę, ir džinsus pasiuvusi.

Juk šiais laikais nieko naujo vis tiek neišrasi. Kaip ir visi, aš domiuosi mados tendencijomis, stebiu naujoves, atsirandančias detales ir jas pritaikau savo kūryboje. Tai yra normalu“, – teigė Indrė.

Tačiau vos I.Kvedarienė išleidžia kažką naujo, sako jau žinanti – netrukus kas nors tikrai prikibs.

Martyno Švobos nuotr./Indrė Kvedarienė
Martyno Švobos nuotr./Indrė Kvedarienė

„Kažkas vis labai nesidžiaugia mano sėkme ir linki blogo. Nors pasaulyje yra daugybė dizainerių, kurie akivaizdžiai kopijuoja, bet prie jų niekas nesikabina, niekam neįdomu. O mane kaskart priverčia jaustis tokia svarbia... Esu sekama, žiūrima, gal ir malonu“, – juokėsi ji.

Kūrėja sako turinti įtarimų, kas nuolatos viešai kabinėjasi prie jos darbų, tačiau to žmogaus atskleisti nenorinti. Pasak jos, dėl visa ko čia kaltas pavydas – kai pasiūla Lietuvoje mados srityje didelė, taip pat verda ir didelė konkurencinė kova, kurioje ne visi žaidžia garbingai.

„Duok Dieve tam žmogui laimės ir sveikatos, bet lazda juk turi du galus. Tas žmogus turėtų labai blogai jaustis, tiek pykčio viduje visada turi... Gal jis neįdomus, mažiau visuomenėje matomas, todėl ir pyksta taip. Nors, atrodo, niekam nesu nieko blogo padariusi.

Šiaip aš savo kolekcija labai džiaugiuosi, ji padaryta labai gerai. Gal kai darai „Gariūnų“ lygio, niekam ir neužkliūni. O kuo geresnis esi, tuo labiau kažkam užkliūni“, – 15min sakė Indrė Kvedarienė.

Tai ne pirmas kartas, kai I.Kvedarienei tenka atremti įtarimus dėl plagijavimo. Praėjusiais metais plačiai nuskambėjo jos ir dizainerės Natalijos Šakelienės konfliktas.

Aistras buvo įplieskęs ir Solveigos Mykolaitytės įvaizdis, kurį jai kūrė irgi I.Kvedarienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kolekciją pristačiusiai Indrei Kvedarienei – vėl plagijavimo įtarimai: „Žinau, kas mane persekioja“

TAIP PAT SKAITYKITE: Melu ir plagijavimu apkaltinta Indrė Kvedarienė: „Tai organizuota šmeižto akcija“

V.Ovadnevo ir „Facebook“ nuotr./Indrės Kvedarienės (modelis Solveiga Mykolaitytė kairėje) ir Christiano Siriano kostiumai
V.Ovadnevo ir „Facebook“ nuotr./Indrės Kvedarienės (modelis Solveiga Mykolaitytė kairėje) ir Christiano Siriano kostiumai

2016-ųjų rudenį Indrės Kvedarienės suknelės taip pat buvo sugretintos su Ispanijos mados namų „Delpozo“ kūryba.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kolekciją pristačiusiai Indrei Kvedarienei – vėl plagijavimo įtarimai: „Žinau, kas mane persekioja“

„Delpozo“ ir Martyno Švobos nuotr. /2017 metų „Delpozo“ kolekcijos modelis (kairėje) ir Indrės Kvedarienės modelis
„Delpozo“ ir Martyno Švobos nuotr. /2017 metų „Delpozo“ kolekcijos modelis (kairėje) ir Indrės Kvedarienės modelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius