Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Afrikiečių šokius išbandžiusios Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė komplimentų iš vietinių neišgirdo

„Kai mūsuose svečius pasitinka nukrautu stalu, taip afrikiečiai svečių laukia su dainomis ir šokiais, nes kuo pavaišinti svečių neturi“, – savo kelionę po Zambiją prisimena Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė.
Giedrė Talmantienė ir Rūta Mikelkevičiūtė Zambijoje
Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė / LNK nuotr.

Atvykusios į vieną iš kaimelių, žurnalistės buvos sutiktos kaip seniai matytos giminės – su vietinių šokiais ir dainomis ir buvo įtrauktos į šokėjų būrelį.

„Na, ką, pasirodė, kad esu visiškai medinė! Nors esu šokanti, ir lanksti, ir repetuoju”, – juokėsi Rūta Mikelkevičiūtė, prisiminusi, kaip afrikietės kikeno iš judviejų su Giedre šokių.

„Ten penkerių metų mergaitės – kokios grakščios, joms tai įgimta“, – susižavėjimo afrikietiškais šokiais ir vietinių gracija stebėjosi Giedrė Talmantienė.

Šokiai ir dainos vietiniams leidžia bent kuriam laikui pamiršti nepriteklių, maisto trūkumą, ligas. Jau sekmadienį, 20 val. LNK žiūrovai išvys žinomų žurnalisčių nufilmuotą dokumentinį filmą „Zambija: „Ačiū, Lietuva!“  apie varganą vaikų padėtį šioje Afrikos šalyje.

Jo metu žiūrovai galės aukoti skurstantiems Zambijos vaikams. Paaukoti galima jau dabar, skambinant arba siunčiant trumpąją žinutę trumpuoju telefono numeriu 1419. Žinutės lauke būtina įrašyti ZAMBIJA. Aukos dydis – 5 Lt.

LNK nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė
LNK nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius