-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Kulitaitė: Kodėl vidutiniokai reikalauja tobulų moterų?

Būna užšviečia pavasarinė saulė ir norisi būti gera, pūkuota, net feministines idėjas trumpam primiršti. O va aplinkybės ima ir bac padiktuoja kitaip. Jei žinote mano „Tinderio perlų“ rubrikėlę, nebus sunku suprasti, apie ką aš.
Agnė Kulitaitė
Agnė Kulitaitė / Nuotr. Neringa Rekašiūtė

Kartais smagu nepiktybiškai pasijuokti iš pažinčių programėlėse verdančio gyvenimo. Ten juk ir „tavo tėvai turbūt teroristai, nes tu tikra bomba“ rūšies komplimentų rasi, ir atkakliai be atsako dvidešimt kartų iš eilės parašomą „labas“ pamatysi.

Tikiu, taip kaip mes, merginos, pakikename iš tokių fenomenų, taip ir vaikinai tarpusavyje iš mūsų „Kas yra? Nieko!“ pasijuokia. Vis dėlto galima čia sutikti ir kitokių dalykų. Tų, kurie rodo, kad su mūsų visuomene bei požiūriu į moteris labai daug kas vis dar yra negerai. Ir čia aš kalbu ne apie siunčiamas neprašytas penio nuotraukas, jei ką.

Štai įsijungiu vieną vakarą pažinčių programėlę – pusiau juokais, pusiau rimtai. Pamatau vaikinuką, ne Apoloną, bet ir ne Kvazimodą, tad braukiu dešinėn nė jo anketos aprašymo neskaičiusi.

Netrukus parskrenda žinutė: „Ar atitinki pozicijos keliamus reikalavimus?“. Minutei net pasimetu, nesuprasdama, jis čia darbą siūlo ar lankstumo reikalaujančią pozą 69. Šįkart atidžiau žvilgteliu, ko ten apie save pašnekovas prisirašęs ir laukia siurprizas – nemažas sąrašėlis su kriterijais, kuriuos turi atitikti į jo širdį ar kitas vietas pretenduojanti dama. Nuo vienas kitam kaip ir prieštaraujančių „paslaptinga“ bei „šneki“, iki „karštas kūnas“ ir „daug nereikalaujanti“. Moteris svajonė, ne kitaip.

Netrukus parskrenda žinutė: „Ar atitinki pozicijos keliamus reikalavimus?“. Minutei net pasimetu, nesuprasdama, jis čia darbą siūlo ar lankstumo reikalaujančią pozą 69

O jei kalbant rimtai, tai žinote dar suprasčiau, jei šitokius reikalavimus savo nuotakos pozicijai viešai išsakytų vyrukas, vertas tapti pagrindiniu televizijos šou „Viengungis“ herojumi. Na, toks su pora aukštųjų, iki 15 proc. kūno riebalų, turintis keletą velniškai sėkmingų verslų, laisvalaikiu užsiimantis naudinga savanoryste, o iš veido panašus į jauną Bradą Pittą ir turintis ne mažiau kaip 20 cm pasididžiavimą. Na, toks žmogus-Los Andželas plius Paryžius ir Maldyvai.

Vis tik pastebiu tendenciją – kuo gyvenime daugiau pasiekęs ir patrauklesnis vyras, tuo pagarbiau jis elgiasi su priešinga lytimi. Net jei ir yra nusprendęs, kad šalia savęs nori mažų mažiausiai supermodelio, tokią informaciją pasilieka pats sau. O štai apie tai, kokia turi būti „tikra moteris“ bei ką ji jiems privalo, labiausiai mėgsta skalambyti tokie, kaip čia pasakius, neįsimintini it Balbieriškis tipeliai.

Tiesą sakant, su draugėmis jau seniai esame priėjusios prie išvados, kad paprastai vaikinų keliami reikalavimai moterims yra tiesiog priešingybė to, ką jie gali pasiūlyti patys.

Kaip tik išgirsti: „Man reikia, kad būtų liekna, didele krūtine, nekalta, ištikima ir žaisminga lovoje, mokanti skaniai gaminti bei pilnai pati save išlaikanti“, gali būti beveik šimtu procentu garantuota, jog balselis sklinda iš tokio „apie nieką“ vyruko. Nei labai simpatiško, nei kažkaip kitaip išskirtinio, gal net gyvenančio pas mamą iki keturiasdešimties ar savo daikčiuko per alaus pilvelį nelabai matančio. Dargi dažnai turinčio rimtų problemų dėl patologinio pavydo ir kontrolės manijos. Tokio, kuris komentaruose po straipsniais apie tai, jog supermodelis ištekėjo už turtingo verslininko, piktinasi, ko gi ne už santechniko?

Kuo gyvenime daugiau pasiekęs ir patrauklesnis vyras, tuo pagarbiau jis elgiasi su priešinga lytimi

Įdomu man tik viena, ar tie everestiškus kriterijus antrajai pusei keliantys vidutiniokai patys supranta, kaip juokingai atrodo iš šono? Nieko nenoriu įžeisti, bet primena tokie viražai bandymus už „Maximos“ pinigėlius „Bentley“ nusipirkti.

Be to, kiekvienas protingesnis žmogus aiškiai supranta – nerealistiški reikalavimai moterims iš labai eilinių vyrų yra ne kas kita kaip kompleksų dangstymas. Esu tikra, giliai širdyje dauguma taip besielgiančių supranta: ne faktas, kad net ir nelabai simpatiškai ar ypatingai panelei atrodys pasakų princais. Ne faktas, kad tokia mergaitė su juo padraugavusi po mėnesio ar metelių neiškeis į kitą.

Todėl paprasčiau iškart deklaruoti, kad ieškai kitokios moters. Tokios, kuriai, jeigu neįvyks stebuklas, nebūsi įdomus. Taip tarsi sukuri iliuziją, kad ne tavęs niekas neima, o čia tau nė viena neįtinka. Gaila tik, jog ta iliuzija pats vienas ir betiki.

Pabaigoje kaip ir reikėtų kažkokio moralo, tačiau aš vietoje jo papasakosiu vieną šou pasaulio legendą. Yra toks dalykėlis – raideris. Čia sąrašas pageidavimų, kuriuos išpildyti turi renginio organizatoriai, jei nori, kad jame dalyvautų įžymybė.

Taip tarsi sukuri iliuziją, kad ne tavęs niekas neima, o čia tau nė viena neįtinka

Tai štai, vyko atranka į grandiozinio renginio vedėjos vietą. Kandidatavo į ją ir pora pasakiškai gražių bei populiarių šalies moterų, o galiausiai išrinkta buvo anaiptol ne ta, kuri savo žvaigždišku spindesiu akino ryškiausiai.

Po renginio vedėjos darbą gavusi mergina įsidrąsino ir paklausė organizatoriaus, kodėl gi būtent ją išrinko, negi ji charizmatiškiausia ar sąmojingiausia pasirodė? Organizatorius kiek patylėjo, o tada atsakė: „Žinai, tavo konkurenčių raideriuose buvo prirašyta krūva žiauriai sudėtingų dalykų. O tau nei privataus vairuotojo reikėjo, nei vienos iš trijų geriausių vizažisčių šalyje. Pagalvojom, kad daug vargo su jomis bus, todėl tave ir pasamdėm.“

Tai va, berniukai, jei iš tiesų norite būti laimingi ir mylimi, gal peržiūrėkit ir supaprastinkit savuosius raiderius? Ypač jei iš veidrodžio į jus žvelgia ne Zacas Efronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius