Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aistė Pilvelytė išbandė jėgos aitvarų sportą: „Kai leki bangomis, dingsta visi rūpesčiai“

Dainininkė Aistė Pilvelytė šiuo metu vasaros dienas leidžia prie jūros, kur rengia koncertus kartu su Mariumi Jampolskiu. Kai tik atsiranda laisvo laiko, jiedu išbando įvairias pramogas. Šeštadienį Aistė ir Marius lėkė į Svencelę, kur su jėgos aitvarais leidosi aitvaruoti po Kuršių marias.
Aistė Pilvelytė ir Marius Jampolskis
Aistė Pilvelytė ir Marius Jampolskis / Asmeninė nuotr.

Nors M.Jampolskis jėgos aitvarų sportą bandė jau kelissyk, A.Pilvelytei tai buvo pirmas kartas. 15min Aistė pasakojo, kad gailisi, jog šio malonumo neatrado anksčiau ir yra įsitikinusi, kad dar ne kartą leisis į vandenį su jėgos aitvarais.

„Jausmas toks, kad atrodo, jog gimsti iš naujo. Sunku net papasakoti, nes tai reikia patirti. Kai tu leki per bangas, susilieji su vandeniu, saule ir apie nieką negalvoji, yra fantastiška... Taip gera, kad visi rūpesčiai ir problemos iškart lieka pamirštos, atsiriboji nuo absoliučiai visko. Kaituoti – fantastiškas jausmas, rekomenduoju pabandyti kiekvienam. Tikiu, kad šį jausmą patirsiu dar ne kartą“, – įspūdžiais dalijosi A.Pilvelytė.

A.Pilvelytė pasakojo, kad jėgos aitvarų sporto pamokos iš pradžių prasideda ant žemės. Vėliau, kai jau šiek tiek įvaldai aitvarą, gali bandyti leistis į marias.

„Tokios pamokos vyksta virš valandos. Iš pradžių bandai valdyti mažesnį aitvarą, yra ir teorijos šiek tiek. Iš pradžių atrodo, kad viskas yra labai sudėtinga, bet kai daug kartų bandai, viskas išeina. Svarbiausia – praktika“, – pasakojo A.Pilvelytė.

Asmeninė nuotr./Aistė Pilvelytė ir Marius Jampolskis
Asmeninė nuotr./Aistė Pilvelytė ir Marius Jampolskis

A.Pilvelytė teigė, kad pirmąsyk su jėgos aitvaru žengti į marias buvo baisu, tačiau vėliau jaudulys praeina. Tiesa, Aistė skatina nepasiduoti baimei net ir tuomet, kai nepasiseka.

„Jaučiau labai didelį jaudulį, bet visiems taip iš pradžių būna. Vienu metu nesuvaldžiau aitvaro, tai 10 metrų nunešė į priekį. Tėškiaus iš aukštai į vandenį, tai apėmė didelė baimė. Truputėlį ir galvą po to skaudėjo, bet po to viskas nurimsta, tai yra normalu. Kai vaikas mokosi vaikščioti, jis irgi krenta“, – apie patirtus nuotykius pasakojo A.Pilvelytė.

A.Pilvelytė dėkoja ir savo treneriui, vargu ar be jo dainininkė būtų pasiryžusi išbandyti aitvaravimą. „Noriu padėkoti Artūrui Morauskui-Benzui, jis yra fantastiškiausias ir pats geriausias treneris. Tikrai rekomenduočiau pas jį mokytis“, – šypsojosi A.Pilvelytė.

Asmeninė nuotr./Aistė Pilvelytė
Asmeninė nuotr./Aistė Pilvelytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius