Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksandro Ivanausko jubiliejus „Žalgirio“ arenoje – staigmenos nuo pirmos iki paskutinės akimirkos

Grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas, nusprendęs savo jubiliejinį – 55-ąjį – gimtadienį atšvęsti „Žalgirio“ arenoje, prieš renginį nė sykio neužsiminė, jog beveik keturias valandas truksiantis reginys publikos dėmesį prikaustys nuo pradžios iki pabaigos.
Koncerto akimirkos
Koncerto akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 „Rondo“

Pasiklausyti į dvi dalis suskirstyto koncerto susirinko apie 15 tūkst. žmonių.

Ant gana aukštos scenos buvo įrengtos kelių metrų aukščio metalinės konstrukcijos, vaizdo ekranas ir... kambarys su sienomis, durimis, baldais, interjero detalėmis, tokiomis kaip senovinės lempos, vinilo plokštelės ar „Rondo“ plakatai. Jame, ant patogių sofų ir kėdžių, įsitaisė visi keturi dabartinės grupės „Rondo“ atlikėjai – Aleksandras Ivanauskas – Fara, Remigijus Venslova, Sergej Persijanov, Robertas Mankus, kantriai laukę savojo pasirodymo.

Taip buvo nutarta, kad pirmąją pusantros valandos žinomi Lietuvos muzikos pasaulio atstovai savo dainomis sveikins Farą, o po pertraukos koncertuos pats sukaktuvininkas bei jo bendražygiai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos

Pirmieji į sceną užlipo šokėjai. Jie šoko pagal Faros sūnaus DJ Mariaus Ivanoff sukurtą muziką. Po kelių minučių prie jų prisijungė „Božolė“ choras bei A. Ivanauskas, atlikę bendrą dainą.

„Fara, Fara, gerai pavaro“, – ėmė skanduoti choristai, paragindami tą padaryti ir publiką.

Tuomet susirinkusiesiems pasirodė šventės vedantieji – A. Ivanausko dukra dainininkė Jurga Liukaitienė ir Rolandas Vilkončius.

„Tave, tėti, šiandien daug kas nori pasveikinti“, – sakė J. Liukaitienė, dainuojanti „Božolė“ chore.

Tuomet atlikdama dainą „Kvepia sodai“ scenoje pasirodė Irena Starošaitė. „Tu užauginai dideli sodą. Linkiu, kad jo žiedai niekada nekristų“, – sakė I. Starošaitė, užsimindama apie gausų būrį A. Ivanausko mokinių.

Antrasis į sceną žengė prieš tris dienas taip pat savo gimtadienį šventęs Česlovas Gabalis, spausdamas ranką sukaktuvininkui palinkėjęs, jog koncertų salės, kuriose „Rondo“ pasirodo, nuo šiol tik pūstusi.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos

Vienas originaliausių sveikinimų nuskambėjo iš Žilvino Žvagulio lūpų. Dainininkas kolegai ištarė: „Kad pasaulio pabaigą, apie kurią visi kalba, tu išgyventum lengviau nei pagirias“.

Staigmena A. Ivanauskui tapo dviejų „Božolė“ choro narių – Gabrielės ir Žanetos – sukurta „Just“ grupė ir jos debiutas.

Geros kloties scenoje muzikos grandui linkėjo Eglė Jakštytė, Donatas Montvydas, Stano, Mia, Merūnas Vitulskis.

A.Ivanausko žmona Rima, trys vaikai ir du anūkai sukaktuvininkui parengė ir dar vieną netikėtumą – ant jo, skambant sveikininmams, ėmė kristi rožių žiedlapiai. Šeima jubilijatui įteikė ir specialų nuotraukų albumą, kuriame sukaupti įdomiausių jo gyvenimo įvykiai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos

Malonumu publikai tapo galimybė kartu su A. Ivanausku sudainuoti naują dainą, kuriai žodžius parašė poetas Gintaras Patackas. Vaizdo ekrane rodyti žodžiai ir gyvai atliekama muzika tapo naujuoju kūrinio debiutu.

Antroji koncerto dalis tarsi visai nepriminė pirmosios. Iki jos ramiai sėdėjusi ir koncerto klausiusi publika ėmė šokti arba linguoti savo vietose.

Geriausias savo dainas „Rondo“ atliko pasirodymo pabaigoje. „Na, dabar aš repuosiu“, – perspėjo prieš pradedant dainuoti legendinį kūrinį „Egle, mano sese“ A. Ivanauskas.

Paskutiniuoju, finaliniu kūriniu tapo „Rondo“ himnu vadinamos „Aukštumos“. Dainą grupė sudainavo su dviem chorais – „Božolė“ ir „Varpeliu“.

Keturias valandas dėmesį kaustęs koncertas finišavo iššovus fejerverkus ir konfeti.

Jubiliejinis pokylis, skirtas artimiausiems sukaktuvininko draugams, prasitęsė restorane „Bokštas“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Koncerto akimirkos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius