Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Alfo Ivanausko knygai – tarptautinis apdovanojimas

Stambule viešintį Alfą Ivanauską pasiekė džiugi žinia apie dar vieną jo vadovaujamų „Virtuvės mitų griovėjų“ laimėjimą – knyga „7 ingredientai vaikams“ pasauliniu mastu įvertinta už geriausią dizainą. Pernai išleista kulinarinė knyga pelnė leidybos pasaulio bronzą „World Gourmand Cookbook Awards“.
Alfas Ivanaukas
Alfas Ivanaukas / „Virtuvės mitų griovėjų“ nuotr.

„Kurdamas šią knygą išnarsčiau visą pasaulį, ieškodamas kūrybiško ir įdomaus kulinarinio leidinio vaikams. Deja, neradau nieko, kas vaikams leistų po kulinarinį pasaulį keliauti išradingai. Taip gimė pagrindinis knygos herojus, kuris, keliaudamas su dar septyniais savo draugais, atskleidžia kiekviename iš mūsų gyvenantį Septynrankį – ypatingą vaiką, kuriam nėra neįmanomų dalykų", – sako knygos autorius.

Konkurso vertintojus sužavėjo ir knygoje esantis motyvacijai stiprinti skirtas žaidimas, kurį papildo slaptas vokas su lipdukais ir užduotimis.

Pasak A.Ivanausko, knyga buvo kuriama daugiau kaip dvejus metus. Šiame procese dalyvavo dietologai, pedagogai, vaikų psichologai ir, žinoma, tėvai. Todėl kiekvienas knygoje esantis personažas su savimi neša ir tam tikrą žinutę, pavyzdžiui, vienas iš knygos personažų – fizinę negalią turintis berniukas, bet tai nėra kliūtis jam drąsiai svajoti ir daryta kvapą gniaužiančius atradimus. Visą knygą puošia vieno geriausių grafikos dizainerių Lietuvoje Pauliaus Budrikio iliustracijos.

„Virtuvės mitų griovėjų“ nuotr./Alfas Ivanaukas
„Virtuvės mitų griovėjų“ nuotr./Alfas Ivanaukas

„Knygai visi kėlėme labai aukštus standartus, nes ji buvo kuriama patiems reikliausiems ir pastabiausiems žmonėms – vaikams. Alfo sugalvoti knygos herojai privalėjo turėti visas žmogiškas savybes, kurias vaikai atpažintų ir realiame gyvenime. Net mažiausia detalė buvo svarbi, kadangi knyga skirta lavinti įgūdžius ir ugdyti kūrybiškumą“, – teigia knygos dizaineris P. Budrikis.

Tai – jau ne pirmas A.Ivanausko laimėjimas leidybos pasaulyje. VMG kulinarinis žurnalas kelerius metus iš eilės „World Gourmand Cookbook Awards“ pripažintas geriausiu pasaulyje ir yra įtrauktas į trejetuką per 20 metų išleistų geriausių pasaulyje kulinarinių žurnalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius