-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anapilin iškeliavo mikrochirurgo Kęstučio Vitkaus žmona, dizainerė Daiva Vitkienė-Reimerytė

Šįryt, eidama 66-uosius metus mirė profesoriaus Kęstučio Vitkaus žmona, garsi drabužių ir interjero dizainerė, visuomenininkė Daiva Vitkienė-Reimerytė. Ji buvo viena iš ryškiausių savo kartos drabužių dizainerių.
Valdo Adamkaus jubiliejaus šventėje - plastikos chirurgas Kęstutis Vitkus su žmona Daiva
Valdo Adamkaus jubiliejaus šventėje - plastikos chirurgas Kęstutis Vitkus su žmona Daiva / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Kęstutis Vitkus

„Šiandien netekome mylimos ir mylinčios žmonos, mamos, močiutės Daivos Vitkienės-Reimerytės. Prieš septynerius metus jai buvo diagnozuotas vėžys, kuris nepaisant gydymo, pastaruosius metus itin smarkiai progresavo.

Dėkojame Santaros klinikų gydytojams, personalui, kurie kelerius metus dėjo maksimalias pastangas, kad galėtume kuo ilgiau džiaugtis Daivos buvimu kartu su mumis. Tai – skaudus smūgis, mes nepaprastai pasigesime mūsų Daivutės, mūsų mintys ir maldos visuomet bus su ja“, – rašoma Vitkų šeimos pranešime.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę, D.Vitkienė-Reimerytė kūrė didžiausią tuometinį aukštosios mados festivalį „In Vogue Vilnius“, kurie rengti nuo 1991 iki 1999 metų. Šie festivaliai ne tik supažindino lietuvius su pasaulinėmis mados tendencijomis, Prancūzijos ir kitų šalių mados namų darbais, bet ir padėjo skleistis jauniems lietuviškiems drabužių kūrėjams.

Gretos Skaraitienės nuotr. /Daiva Vitkienė-Reimerytė
Gretos Skaraitienės nuotr. /Daiva Vitkienė-Reimerytė

Šalies mados mėgėjus D.Vitkienė-Reimerytė džiugino išskirtiniais drabužių kolekcijų pristatymais ir parodomis. Ji pirmoji surengė pristatymą bendradarbiaudama su dirigentu Gintaru Rinkevičiumi. D.Vitkienė-Reimerytė Vilniuje taip pat įkūrė privačius autorinio rūbų dizaino mados namus „Salonas 7“.

Daugelį metų D.Vitkienė-Reimerytė dirbo Lietuvos televizijoje, kūrė drabužių dizainą ir dekoracijas įvairiems filmams, serialams.

Lietuvos bajoriškų Reimerių ir Kenstartų šeimų palikuonė D.Vitkienė-Reimerytė buvo ištikima klasikinio interjero stiliaus gerbėja. Ji sukūrė interjero dizainą savo vyro, mikrochirurgo Kęstučio Vitkaus privačiai klinikai, kūrė privačius interjerus garsiems žmonėms, atkūrė dvarelį gimtuosiuose Molėtuose, pastatė šeimos koplyčią.

Butauto Burausko nuotr. /Kęstučio ir Daivos Vitkų šeima
Butauto Burausko nuotr. /Kęstučio ir Daivos Vitkų šeima

D.Vitkienė-Reimerytė žinoma ne tik dėl savo profesinių pasiekimų, bet ir aktyvios visuomeninės, labdaringos veiklos, ypatingai – paramos daugiavaikėms šeimoms.

D.Vitkienė-Reimerytė bus pašarvota Šv.Kryžiaus bažnyčioje, S.Daukanto g. 1, Vilniuje nuo sekmadienio, balandžio 8-osios, 15 valandos. Šventos mišios bus aukojamos tą pačią dieną, 19 valandą. Vėliau laidotuvės vyks šeimos rate.

Artimieji prašo, kad atvykstantieji atsisveikinti su dizainere, vietoje gėlių pasirinktų atnešti auką, kuri bus skirta D.Vitkienės-Reimerytės remiamoms daugiavaikėms šeimoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius