Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 24 /21:32

Andriaus Tapino pamoka Jazzu: „Negali tave kritikuojančių išvadinti neišsilavinusiais prasčiokais“

Justė Arlauskaitė-Jazzu trečiadienį pasaulinei rinkai prisistatė su karšta naujiena – daina ir klipu „Wild“. Dainininkė sulaukė daug palaikymo ir pagyrimų, tačiau netrūko ir tokių, kurių premjera nesužavėjo. Ketvirtadienį feisbuko puslapis „Valstybinis Tautos Frontas“ paviešino šiurkščius komentarus, kuriuos „YouTube“ kanale dainos kritikams esą rašė, o vėliau ištrynė Jazzu ir jos fanų klubas. Tiesa, pati Jazzu 15min tikina jokių komentarų nerašiusi. Neilgai trukus feisbuke sureagavo žurnalistas, laidų vedėjas Andrius Tapinas. Dviejų romanų autorius pasidalijo visiems kūrėjams skirta auksine taisykle.
Andrius Tapinas ir Jazzu vaizdo klipas „Wild“
Andrius Tapinas ir kadras iš Jazzu vaizdo klipo „Wild“ / Asmeninio albumo nuotr.

„Kertinė. Geležinė. Nelaužoma. Kūrėjo taisyklė – tu nesipiktini tais, kuriems tavo sukurtas dalykas ne taip patiko, kaip tau pačiam.

Man norėtųsi prismaugti savo knygų ar laidų kritikus, restoranams norėtųsi atlikti prieš gamtą einančius veiksmus su Užkalniu, dailininkams priepuolį varo aiškinantys, kad spalvų mažokai.

Gali verkti po antklode ir skųstis draugams, kaip tavęs nesupranta. Bet tu negali piktintis viešai ir aiškinti, kad tie idiotai VISIŠKAI NIEKO NESUPRATO.

Tiesiog negali.

Tai buvo pirma taisyklė, kurią man įkalė į galvą knygas rašyti mokę amerikiečiai.

Dar labiau negali tave kritikuojančių išvadinti neišsilavinusiais prasčiokais, buduliais, alkoholikais, tarakonais. Negali aiškinti, kad Youtube sugedo, negali siūlyti „p******* iš komentarų“, nes niekas nekvietė, negali rašyti komentarų, trinti, vėl rašyti, vėl trinti.

Talentinga ir awesome dainininkė Jazzu nusprendė, kad gali. Kad gali kovoti ir nugalėti internetą, kuris tokiais atvejais įjungia penktą bėgį.

Ir turim Jazzu videoklipą, kuris per vieną dieną surinko 10 tūkstančių dislaikų ir jeigu tokiais tempais ir toliau varys, pagerins visus lietuviško Youtube antirekordus. Ir tikrai nėra nusipelnęs tokio heito. Apskritai, kodėl lietuvių bandymai prasimušti į užsienį turėtų sulaukti heito?

Bet taip būna, kai pradedi karą, kurio negali laimėti. Ir tai yra iš tikrųjų – Wild“, – feisbuke rašė Andrius Tapinas.

15min susisiekus su Jazzu, ji teigė A.Tapino komentaro dar nemačiusi.

„Aš nežinau, komentarų neskaitau, negaliu nieko pasakyti. Mano vadybininkai tvarko kanalą ir mes nelendame į jokius komentarus. Aš nemačiau Andriaus Tapino komentaro, o savo „Youtube“ kanalą buvau įsijungusi prieš trejus metus. Tegu Andrius Tapinas pasitikrina informaciją prieš skelbdamas dezinformaciją“, – 15min sakė Jazzu.

15min situaciją pakomentavo ir Jazzu prodiuseris Lauras Lučiūnas.

„Justė neturi prisijungimo prie savo „Youtube“ kanalo. Aš pats asmeniškai turiu prisijungimą, įkeliu klipus, daugiau niekas kitas jo nevaldo ir nekomentuoja. Aš parašiau „Youtube“ kanalo atstovams, kreipėmės į juos, nurodėme anketą, iš kurios neva Justė komentavo. Pareiškėm pretenzijas, nes tai nėra nei mūsų, nei Justės kurtos anketos. Tikiuosi, kad šį nesusipratimą išspręsime.“

Po to, kai su Andriumi Tapinu susisiekė Jazzu prodiuseris, žurnalistas papildė savo komentarą.

„Jazzu vadyba kategoriškai neigia, kad Youtube komentarus rašė pati atlikėja, pasak jų, atlikėja net neturi priėjimo prie paskyros ir tai yra visiški fake komentarai. Dislaikai Youtube yra priešiškai atlikėjos atžvilgiu nusiteikusių grupių ataka. Apie komentarus feisbuke jie komentarų neturi.

Ir norėtųsi tikėti, kad taip ir yra, kad nesukama uodega. Bet net ir tokiu atveju 90 procentų mano komentaro lieka legit“, – feisbuke pridūrė A.Tapinas.

Ketvirtadienio vakarą Jazzu šią situaciją pakomentavo ir socialiniame tinkle.

„Norėjau pasakyti, kad dėl to, kas vyksta, išties yra liūdna. Susidūriau su fake anketomis. Jau turime reikiamus dokumentus, kad aš nerašiau jokių komentarų (neturiu laiko sėdėti YouTube ir to daryt, anei intereso). Taigi dar kartą sakau, kad nei aš, nei mano vadyba jokių komentarų nerašėme. Gaila, kad net visuomenėje žinomi žmonės, nepatikrinę informacijos, prisijungė prie šito nesuvokiamo smurto... Tai aiškinamasi jau dabar. Kaip ir fake anketų sudarytojai bei grupės, užsakiusios skaičius – visa tai jau procese“, – rašė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Pasak Justės, dabar ji didžiausią dėmesį skiria penktadienį įvyksiančiam pasirodymui M.A.M.A apdovanojimuose.

„Dėkoju kiekvienam, kurie mane supranta ir palaiko. Protingi žmonės gi supranta, kas yra kas. Mušam visus klipo žiūrimumo rekordus! Ačiū už tai! Ačiū visiems, kas yra šalia. Aš ir toliau kursiu IR savo šaliai, nes tikiu, kad vis tik čia daugiau gerų žmonių nei blogų. Ir jūsų palaikymas yra didžiausia dovana! Žodžiu, tiesa juk visada suranda savą kelią. Taip bus ir šįkart, net neabejoju!“ – tęsė Jazzu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius