-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Šedžius: noriu tapti Lietuvos prezidentu. Kas man uždraus? (papildyta balandžio 10 d.)

Andrius Šedžius vadinamas naująja Seimo žvaigžde, mat jis mielai su žurnalistais kalbasi ne tik apie uždirbtus pinigus, bet ir apie asmeninį gyvenimą. „Žmonėms rūpi tik lovos reikalai ir svetimi pinigai“, – šypsosi Seimo narys.
Andrius Šedžius
Andrius Šedžius / V.Ovadnevo nuotr.

Vardas, pavardė: Andrius Šedžius.
Gimimo data, vieta: 1976 02 23, Šiauliai. 34 m.
Šeiminė padėtis: išsituokęs; augina dvi dukras – Andrėją (9) ir Aleksandrą (2).
Išsilavinimas: baigė automobilių transporto inžineriją; turi ekonomikos magistro laipsnį.
Veikla: Seimo narys.

Andriau, Jūs pristatomas kaip Seimo milijonierius. Nebaisu? Juk Lietuva – pavydžių žmonių kraštas!

Kodėl turėčiau slėpti ar gėdytis, kad sugebėjau neblogai uždirbti? Pasakysiu atvirai – pinigų turiu tiek, jog jų užteks ir man, ir mano vaikams, ir anūkams. Nebijau apie tai kalbėti, nes praturtėjau sąžiningai. Labai daug dirbu: keliuosi 5 valandą ryto, o miegoti einu 1–2 valandą nakties.

Ne vienam žmogui kyla klausimas – kodėl Jūs atėjote į Seimą? Juk gyvenote puikiai, mėgavotės prabanga, nereikėjo atsiskaitinėti už nuveiktus darbus.

Į politiką atėjau tam, kad galėčiau panaudoti savo žinias ir patirtį, užkirsti kelią įstatymams, žlugdantiems verslą. Į darbą Seime nežiūriu kaip į pajamų šaltinį. Žinau, žmonės šneka, kad aš be reikalo kalbu apie savo sukauptus turtus, žurnalistams rodau, kaip gyvenu. Dėl to man ne gėda! Jausti ją turi tie, kurie neturi ką parodyti.
Pagal Čarlzo Darvino teoriją, žmogui svarbiausia yra pavalgyti, jaustis saugiam, pratęsti giminę, įgyti pripažinimą. Verslo pasaulyje esu pripažintas, bet man to nepakanka. Tai, ką aš dabar darau, man labai patinka. Turbūt kitas mano sakinys daugeliui sukels nuostabą, o gal ir pasipiktinimą, bet aš jį ištarsiu: „Taip, aš noriu tapti Lietuvos Prezidentu. Kas man gali tai uždrausti?“

„Kai manęs nebebus, noriu, kad visi žmonės prisimintų, jog buvo toks Andrius Šedžius. Noriu išlikti istorijoje.“

Kokia yra Jūsų gyvenimo misija?

Kai manęs nebebus, noriu, kad visi žmonės prisimintų, jog buvo toks Andrius Šedžius. Noriu išlikti istorijoje.

Ar yra toks dalykas, dėl kurio atsisakytumėte visko: pinigų, akcijų, valdžios?

Be abejo, dėl šeimos paaukočiau viską.

Neslepiate, kad vis dar mylite buvusią žmoną Sandrą.

Taip, vis dar ją myliu. O kas čia nuostabaus? Ji yra mano dviejų vaikų mama.

Kodėl Jūs ne kartu?

Mes pažįstami kone visą gyvenimą, tačiau visą tą laiką buvome „ne kartu“. Aš visada daug dirbau, dažnai keliaudavau, mano ankstesnis – verslininko – gyvenimas buvo nuolat „ant ratų“. Sandra mėgdavo sakyti: „Tu išeini – aš miegu, tu grįžti – aš miegu.“ Gyvendavome po vienu stogu, bet vis tiek nesusitikdavome. Šiuo metu gyvename atskirai, tačiau visus savaitgalius, šventes leidžiame kartu, drauge atostogaujame. Mes puikiai sutariame, lyg nieko nebūtų įvykę.

Kaip suprantu, į pasimatymus su kitomis moterimis Jūs nevaikštote?

Patikėkite manimi, tikrai nevaikštau.

Bet per projekto „Žvaigždžių duetai“ filmavimą visi pastebėjo, kad rodėte ypatingą dėmesį šou dalyvei Irmai Jurgelevičiūtei, įteikėte jai didžiulę gėlių puokštę.

Irma – labai graži moteris, tačiau jokio ypatingo dėmesio jai nerodau. Aš mėgstu moterims dovanoti gėles, man patinka stebėti jų reakciją. Kolegėms Seime netgi be progos įteikiu gėlių. Nesvarbu, ar tai Seimo narė, ar valytoja, ar apsaugos darbuotoja.

Televizijos laidoje prisipažinote, kad kasdien gaunate daug laiškų iš moterų, kurios nori susipažinti arba prašo joms atsiųsti pinigų. 300 litų išsiuntėte moteriai, kuri...

... parašė man tiesiai šviesiai: „Mano vyras nedirba, aš jį išlaikau. Pinigėlių mums užtenka tik būtiniausioms išlaidoms, todėl praradau bet kokį moteriškumą. Kad atgaučiau pasitikėjimą savimi, man reikia 300 litų, kuriuos išleisčiau grožio salone.“ Mane papirko toks nuoširdus laiškas.

Andriau, savo griežtais pareiškimais sudrebinote ne vieno parlamentaro ramų gyvenimą. Vertėjo?

Puikiai suvokiu, kad žmonėms reikia skandalų. Prisiminkite, koks skausmingas atrodė žmonėms pensijų mažinimas, bet kaip greitai šios kalbos nutilo, kai buvo paviešinta skandalinga istorija – Lino Karaliaus kelionė į Tailandą. Pamiršę nuoskaudas dėl mažesnių pensijų, visi aptarinėjo politiko avantiūrą. Ir tik dėl to, kad žiniasklaida iš to išpūtė didžiulį burbulą. Žinote, kas labiausiai rūpi žmonėms? Lovos reikalai ir svetimi pinigai.

Ar sveikinatės su tais Seimo nariais, kuriems pareiškėte nepasitikėjimą?

Žinoma. Jei būčiau apkaltinęs žmones tuo, ko jie nepadarė, jie turėtų pagrindą ant manęs pykti. O dabar nepyksta, viską juokais nuleidžia. Paprašiau Lino Karaliaus ir Roko Žilinsko pateikti pažymą, kad jie nevartoja narkotinių medžiagų. Pažymų vis dar nėra. Jei jie turi finansinių sunkumų, aš sumokėsiu už šį testą – jis kainuoja 20 litų. Kodėl šie žmonės man sukėlė įtarimą, kad vartoja narkotines medžiagas? Jiems reikia tik į akis pažiūrėti, ir viskas tampa aišku.

Nuomonė:

Viganto Ovadnevo nuotr./Rokas Žilinskas
Viganto Ovadnevo nuotr./Rokas Žilinskas

Apie Roką Žilinską
Jis alkoholikas!

„Rokas yra alkoholikas. Jis trejus metus geria kiekvieną dieną, – žodžių į vatą nevynioja A. Šedžius. – Už piktnaudžiavimą alkoholiu jis buvo išmestas iš darbo televizijoje. Visi tai puikiai žino. Ryte Rokas vos ateina į Seimą – kojos pinasi, griuvinėja. O po pietų jis jau žvalus, kupinas energijos. Aš žinau, yra tokia stebuklinga tabletė, kurią išgėręs žmogus jaučiasi lyg naujai gimęs. Manau, tik po jos Rokas ir prablaivėja, ir vėl būna energingas. Jei neužtenka mano žodžių, paklauskite Seimo rūbininkių – jos jums patvirtins tą patį.“

Viganto Ovadnevo nuotr./Petras Gražulis
Viganto Ovadnevo nuotr./Petras Gražulis

Apie Petrą Gražulį
Gal jis homoseksualas?

„Petras Gražulis yra pagrindinis seksualines mažumas reklamuojantis žmogus. Gal jis homoseksualas? O gal už tai gauna pinigų? Nežinau. Aš nieko prieš tuos žmones neturiu, tačiau nereikia propaguoti savo orientacijos, nes tai išgirdę vaikai nusprendžia paeksperimentuoti. Mano nuostata tokia: su vyrais daryk ką nori, su moterimis mylėkis, dalyvauk orgijose, tačiau šito nereklamuok. Beje, P. Gražulis Seimo salėje ne kartą tuos žmones vadino ir pederastais, ir gaidžiais, tačiau niekas jo nebaudžia. Kas žino, gal jis turi gerą užnugarį?“ – svarsto Andrius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius