-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant policininko „Lexus“ automobiliu prie plovyklos važiavęs Mundis išvengė baudžiamosios bylos

Prokuratūra po nuodugnaus poros mėnesių trukmės tyrimo vis dėlto nutarė nekelti baudžiamosios bylos pramogų pasaulio atstovui Edmundui Štengeriui-Mundžiui, kuris buvo tapęs įtariamuoju po incidento per tunelinės plovyklos atidarymą Fabijoniškėse. Sostinės policija Mundžio atžvilgiu buvo pradėjusi grėsmingą ikiteisminį tyrimą, kai „Lexus“ vairuotojas ne tik nepaisė eismą reguliuojančio policininko nurodymų, bet ir trinktelėjo automobilio priekiu į pareigūno kojas.
Edmundas Štengeris-Mundis incidento vietoje
Edmundas Štengeris-Mundis incidento vietoje / 15min nuotr. ir skaitytojo video stop kadrai

15min primena, kad pagal Edmundui Štengeriui-Mundžiui inkriminuotus kaltinimus Baudžiamasis kodeksas numatė net laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Kaip skelbta anksčiau, vasario 9 d. apie 19 val. 25 min. Vilniuje, Fabijoniškių g., kur vyko naujosios tunelinės plovyklos atidarymas ir automobiliai buvo plaunami nemokamai, „Lexus“ vairuotojas, pravarde Mundis (gim. 1973 m.), nepakluso teisėtam Vilniaus apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos 3-iojo būrio vyriausiojo patrulio (gim. 1969 m.) reikalavimui sustoti ir kliudė minėtą pareigūną.

VIDEO: Skaitytojas užfiksavo E.Štengerio-Mundžio ir policininko konfliktą

Policininkai iškrapštė vairuotoją iš automobilio, uždėjo antrankius ir išvežė į areštinę. Už grotų E.Štengeris praleido maždaug 16 valandų.

Mundžio atžvilgiu sostinės policijoje pradėtą ikiteisminį tyrimą kuruoja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorė Iveta Vaivadienė.

Šį ketvirtadienį prokurorė 15min informavo, kad surinkus ir įsigilinus į visą šioje byloje esančią medžiagą ji nutarė ikiteisminį tyrimą įtariamojo E.Štengerio atžvilgiu nutraukti.

„Tokių duomenų, kad jis norėjo tyčia užvažiuoti ant to policijos pareigūno, byloje nėra. Tai patvirtino ir byloje esantis vaizdo įrašas“, – teigė I.Vaivadienė.

Jos teigimu, įtaigūs ikiteisminio tyrimo metu buvo ir paties įtariamojo paaiškinimai. 43 metų E.Štengeris šį įvykį vadino nesusipratimu ir gailėjosi, kad taip atsitiko. Mundis tyrėjams paaiškino, kad toje vietoje, supratęs, kad į plovyklą dėl didelių eilių įvažiuoti negalės, paprasčiausiai norėjo apsisukti ir iš viso to chaoso išvažiuoti. Vairuotojas tikino, kad skubėjo įsitikinti, ar galės važiuoti atbuline eiga, todėl, kažkiek manevruodamas į priekį, jis jau buvo pasukęs galvą atgal, todėl pareigūno paprasčiausiai nepastebėjo.

VIDEO: Nufilmuota, kaip Edmundas Štengeris-Mundis automobiliu stūmė policininką

E.Štengeriui pasisekė ir dėl to, kad incidento metu pareigūnas jokios rimtesnės traumos nepatyrė, o pats vairuotojas įvykio metu buvo blaivus.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą prokurorė I.Vaivadienė ketina perduoti Vilniaus apskrities policijai. Jos vertinimu, policininkai turėjo kvalifikuoti Mundžio poelgį kaip administracinį pažeidimą.

Prokurorė sakė, kad situacija, kurioje ji neįžvelgė piktybiško viešosios tvarkos pažeidimo požymių, turėtų būti traktuojama kaip kelių eismo taisyklių pažeidimas per neapdairumą ar neatsakingumą. Kokį konkrečiai naujojo Administracinių nusižengimo kodekso straipsnį pritaikyti Mundžiui, prokuratūros atstovė palieka nuspręsti patiems policininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius