Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie seksualinį priekabiavimą prabilusi E.Račkytė Metų proveržio apdovanojimą nuveš „savo dieduliui“

Aktorė Erika Račkytė, atskleidusi Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro teatro vadovo seksualinį priekabiavimą, ketvirtadienio vakarą buvo pagerbta Valdovų rūmuose vykstančiuose Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose. Jai skirtas Metų proveržio apdovanojimas, kurį ji skyrė „savo dieduliui“.
2017 m. Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai
Erika Račkytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ji apdovanojimą gavo už drąsą ir ryžtą prabilti apie seksualinį priekabiavimą. Aktorė E.Račkytė buvo viena pirmųjų, prakalbusių apie seksualinį priekabiavimą, su kuriuo susidūrė viename Lietuvos teatrų. Paviešinusi šią istoriją ir nusprendusi kreiptis į teisėsaugą, aktorė paskatino plačias visuomenės diskusijas.

„Aš suprantu ne tiek man, kiek visiems, kurie buvo kartu, kurie nepabijojo, kai vaikščiojau su visais popierizmais nuo durų prie durų, ačiū institucijoms, kurios labai gerai dirba. Aš labai noriu šitą skirti savo dieduliui, nes per visus šiuos metus, kol aš kapanojausi ten visur, aš labai norėjau būti su juo. Ir dar būsiu. Ir aš jam šitą nuvešiu“, – laikydama rankose apdovanojimą žadėjo E.Račkytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./2017 m. Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./2017 m. Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai

DAUGIAU APIE APDOVANOJIMŲ CEREMONIJĄ SKAITYKITE ČIA.

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas Panevėžio J.Miltinio dramos teatro vadovas Linas Marijus Zaikauskas buvo atleistas iš pareigų.

Priminsime, kad jauna aktorė kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus dėl nederamo teatro direktoriaus elgesio. Ji teigė, kad pastarasis, vartodamas psichinę prievartą bei pasinaudodamas jos tarnybiniu priklausomumu, reikalavo lytinių santykių. Savo kėslų teatro vadovui įgyvendinti nepavyko, nes aktorė atsisakė paklusti ir apie L.M.Zaikausko elgesį prabilo viešai.

Aktorė Erika Račkytė J.Miltinio teatre repetavo L.M.Zaikausko režisuotame spektaklyje „Mergaitės svajonė“. Mergina nurodė, kad per repeticijas J.Miltinio dramos teatro vadovas ne kartą jai minėjo, jog po spektaklio premjeros ji turės su juo „permiegoti“, tokiu būdu atsidėkodama už repeticijas. Pasak E.Račkytės, L.M.Zaikauskas jai sakė, kad tik turėdama lytinių santykių su juo ji bus žvaigždė, jei ne, bus priversta išeiti iš darbo. Merginos tvirtinimu, pernai metų kovo 13 dieną apie 18.30 val. prieš repeticiją vadovas pasakė: „ateik čia“, suėmė jai už veido bei pradėjo pareiškėją bučiuoti per prievartą, įsakydamas jai išsižioti. Tą pačią dieną jis po repeticijos išjungė šviesą ir vėl suėmė už veido bei pradėjo bučiuoti per prievartą.

Nacionalinius lygybės ir įvairovės apdovanojimus organizuoja Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kartu su Nacionaliniu lygybės ir įvairovės forumu, remia Atviros Lietuvos fondas, Britų taryba, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Norvegijos Karalystės ambasada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius