Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

A.Tapinas laimėjo bylą prieš P.Gražulį: politikas turės sumokėti 6815 eurų

Sakoma, kad trečias kartas nemeluoja, tačiau Andriui Tapinui sėkmingas buvo ir antrasis. Rugpjūtį dėl garbės ir orumo įžeidimo bylą pirmoje instancijoje Seimo nariui Petrui Gražuliui pralaimėjęs laidų vedėjas rankų nenuleido. Apskundęs teismo sprendimą jis bylą laimėjo Apygardos teisme. Ši teismo nutartis įsiteisėja nuo priėmimo dienos, tiesa, P.Gražulis dar gali paduoti kasacinį skundą.
Andrius Tapinas ir Petras Gražulis
Andrius Tapinas ir Petras Gražulis / 15min klijuotė

„Šiandien gera diena. Pergalė prieš Gražulį apeliaciniame teisme. Pagal pilną programą – su paneigimais, bylos išlaidomis ir neturtine žala, Petrai Gražuli, nepyk, bet susimokėti reikės. Ir paneigti Seime reikės spaudos konferencijos metu“, – socialiniame tinkle rašė A.Tapinas.

Su 15min savo įrašu sutikęs pasidalinti žurnalistas teigė, kad sprendimas įsiteisėjo, jis gali būti skundžiamas kasacine tvarka, bet turi būti vykdomas.

„Mes jau jei reikės su antstoliais sužiūrėsim, kad viskas būtų tvarkingai, o priteista neturtinė žala būtų pervesta su LGBT diskriminacija kovojančiai organizacijai“, – teigė žurnalistas.

Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus kolegija nusprendė tenkinti A.Tapino apeliacinį skundą ir pripažino, kad P.Gražulis savo pasisakyme 2020 m. gruodžio 3 d. Seimo rytinio posėdžio metu paskleidė tikrovės neatitinkančią žinią, kuri žemina A.Tapino garbę ir orumą:

„Gerbiamieji Seimo nariai, aš šiandien truputį pavėlavau į rytinį posėdį, nes žurnalistų minia tiesiog klausinėja, kas vakar man buvo už nugaros. Kad jūs neklausinėtumėte, aš jums atsakau, nes ir Seimo nariai, dešimt, mane sutiko. Tai buvo A. Tapinas, tikrai buvo A.Tapinas. Jeigu jūs netikite, paklauskite paties A.Tapino. <...> Taip, ten buvo A.Tapinas, neturėkite jokių iliuzijų ir niekas manęs asmeniškai neklauskite“, – yra sakęs P.Gražulis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis

Politikas įpareigotas spaudos konferencijoje Seime paskelbti tokio turinio pranešimą:

„Aš, Seimo narys Petras Gražulis, pareiškiu, kad 2020-12-03 Seimo I (rudens) sesijos rytiniame posėdyje Nr. 8 paskelbiau žinią, kad 2020-12-02 Seimo Kultūros komiteto telekonferencinio posėdžio metu šalia manęs pasirodęs apsinuoginęs vyras neva buvo Andrius Tapinas. Pareiškiu, kad ši mano paskelbta žinia neatitinka tikrovės ir aš ją paneigiu, t. y. patvirtinu, kad 2020-12-02 Seimo Kultūros komiteto telekonferencinio posėdžio metu šalia manęs pasirodęs vyras nebuvo Andrius Tapinas.“

P.Gražuliui priteista atlyginti A.Tapinui 3000 eurų neturtinę žalą, taip pat padengti 2573 eurų pirmosios instancijos ir 1242 eurų apeliacinės instancijos teismų išlaidas.

15min primena, kad pirmosios instancijos teisme bylą dėl 2020-ųjų gruodžio mėnesį įvykusio skandalo, kuomet Seimo narys P.Gražulis už jo per Kultūros komiteto posėdį pasirodžiusį pusnuogį vyriškį įvardijo kaip Andrių Tapiną, laimėjo P.Gražulis.

Į teismą dėl dezinformacijos skleidimo Seimo narį P.Gražulį padavęs laidų vedėjas Andrius Tapinas liko nieko nepešęs. Toks sprendimas žurnalistui buvo netikėtas. Savo feisbuke A.Tapinas parašė, kad jį žada skųsti. Apskundęs teismo sprendimą A.Tapinas dabar džiaugiasi pergale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius