Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimieji ir draugai atsisveikina su aktoriumi Remigijumi Sabuliu

Ketvirtadienio popietę aktoriaus Remigijaus Sabulio draugai, artimieji ir jo meno gerbėjai rinkosi į atsisveikinimą su velioniu Vilniaus laidojimo namuose. Netikėtai mirusiai teatro ir kino žvaigždei buvo 65-eri.
Olegas Ditkovskis, akimirka iš Remigijaus Sabulio atsisveikinimo, Vaiva Mainelytė
Olegas Ditkovskis, akimirka iš Remigijaus Sabulio atsisveikinimo, Vaiva Mainelytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atsisveikinimas su aktoriumi suplanuotas ketvirtadienį, sausio 2 dieną, nuo 14 iki 21 valandos. Urna bus išnešama sausio 3 dieną, 12 valandą.

Remigijus Sabulis bus palaidotas Antakalnio kapinių menininkų kalnelyje.

Atsisveikinti su aktoriumi atvyko jo artimieji, scenos draugai. Nešina balta rožė atėjo legendinė teatro aktorė Vaiva Mainelytė, aktorius ir muzikantas Olegas Ditkovskis ir kiti.

65-erių aktorius netikėtai mirė gruodžio 29-ąją. Jo dukra Laura Sabulytė 15min papasakojo, kad viskas nutiko labai greitai ir netikėtai.

15min nuotr./Artimieji ir draugai atsisveikina su aktoriumi Remigijumi Sabuliu
15min nuotr./Artimieji ir draugai atsisveikina su aktoriumi Remigijumi Sabuliu

Aktorius pasakė, kad skauda širdį, nors anksčiau problemų neturėjo. Dukra Laura savaitgalį nuvyko nupirkti širdies lašų. Vis dėlto atsigulęs į lovą nebepabudo. Viskas įvyko labai greitai, atvykusi greitoji pagalba jau nebegalėjo padėti.

„Nupirkome širdies lašų, jų išgėrė, atsigulė į lovą ir mirė. Tuo metu namuose buvo tik mama. Paskambino mums, tačiau jau niekas negalėjo padėti. Viskas įvyko beprotiškai greitai, atrodo tarsi sapne“, – sakė L.Sabulytė, ji pridūrė, kad iki šiol visai šeimai sunku susitaikyti su faktu.

Gydytojai mano, kad žinomam aktoriui susidarė širdies trombas, tai galėjo nulemti jo mirtį, tačiau skrodimą artimieji daryti atsisakė.

Atsisveikinimo akimirkos – galerijoje:

Remigijus Sabulis kolegų atsiminimuose: menininkas, daug davęs teatro ir kino kultūrai

Apie 66-uosius metus ėjusio R.Sabulio mirtį pirmadienio naktį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė jo kolega, aktorius Arūnas Sakalauskas.

„Linksmas žmogus, geras aktorius. Jis vaidino mano tėvą mano pirmame vaidmenyje Kauno dramos teatre, profesionaliame teatre, aš antrame kurse buvau“, – BNS sakė A.Sakalauskas.

„Kadangi man su klausa blogai ir mes su Jūrate Onaityte turėjom dainuot, jai irgi blogai, tai jis mums padėdavo – stovėdavo už nugarų ir dainuodavo už mus, parodydavo, kaip reikia“, – pridūrė aktorius.

„Atsidavęs iki galo“

Režisierius V.Masalskis kartu su R.Sabuliu ne tik kartu studijavo, tačiau kartu dirbo ir teatre, taip pat drauge filmavosi ne viename kino filme.

„Jis kaip aktorius man buvo labai įdomus, labai imlus, labai muzikalus visomis prasmėmis – ne instrumentų valdymo prasme, bet girdėjimu kito žmogaus. Labai greitai surasdavo kalbą su režisieriumi“, – pasakojo V.Masalskis.

„Jau ką, ką, bet Remis tikrai būdavo atsidavęs iki galo ir Kauno periodas turbūt brandžiausias jo periodas kaip didelio menininko“, – pridūrė režisierius.

V.Masalskis išskyrė kelis didžiausią įspūdį jam palikusius R.Sabulio vaidmenis – Čarlio „Raudonmedžio rojuje“, prelato Konstantino Olšausko „Devyniuose nuopolio ratuose“, taip pat Leo Algimanto Puipos filme „Nuodėmės užkalbėjimas“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aktorius ir režisierius Remigijus Sabulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aktorius ir režisierius Remigijus Sabulis

R.Sabulis gimė 1954 metų rugpjūčio 29 dieną Kaune. 1976 metais baigė Lietuvos valstybinę konservatoriją, aktorinio meistriškumo studijas.

1976–1989 metais R.Sabulis buvo Kauno dramos teatro aktorius, o kine vaidina nuo 1979 metų.

1986 metais aktoriui suteiktas sovietinės Lietuvos nusipelniusio artisto vardas. Po dar šešerių metų jis baigė Aukštuosius kino režisūros kursus ir pradėjo režisuoti trumpametražius filmus.

2008 metais R.Sabulis pelnė „Sidabrinę gervę“ už antraplanį vyro vaidmenį filme „Nuodėmės užkalbėjimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius