-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimieji ir draugai atsisveikina su Jūrate Rekevičiūte: šalia urnos – ryškiausi menininkės darbai

Ketvirtadienio vakarą Jūratės Rekevičiūtės draugai, artimieji ir jos meno gerbėjai rinkosi į atsisveikinimą su velione Bernardinų bažnyčioje, Šv. Mykolo koplyčioje. O čia juos pasitiko ryškiausi ir gyvenimo pozityvumu trykštantys neseniai 50-metį atšventusios menininkės darbai.
Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte
Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Atsisveikinimas su menininke suplanuotas ketvirtadienį, rugsėjo 5 dieną, nuo 17 iki 21 valandos, ir rugsėjo 6 dieną, nuo 8 iki 12 valandos. Norinčių paskutinį kartą tarti „sudie“ buvo paprašyta atsinešti mylimiausių menininkės gėlių – baltų kalijų.

Nešini baltais žiedais į Bernardinų bažnyčią atvyko J.Rekevičiūtės artimieji, kolegos, draugai ir jos meno gerbėjai. Atsisveikinime dalyvavo ir viena artimiausių menininkės draugių, radijo ir TV laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte

Su 15min kalbėdama apie draugės netektį, ji neslėpė, kad iki šiol sunku suvokti faktą, o nuo minties plyšta širdis. Vis dėlto buvo nuspręsta su pozityvumu, meile gyvenimui ir niekuo nesulyginama jėga tryškusia Jūrate atsisveikinti taip, kaip galima geriausia – prisimenant, kokia talentinga ji buvo.

Šv.Mykolo koplyčia tapo paskutine Jūratės Rekevičiūtės parodos vieta. Čia buvo pristatyta keliasdešimt skirtingų gyvenimo laikotarpių atspindinčių meno kūrinių.

Aurika Merkienė ir Nida Ambrasė, vienos geriausių Jūratės draugių, prisidėjo prie to, kad būtų surengta ši menininkės paroda. Kalbintos moterys teigė taip padarę dėl to, kad visas Jūratės gyvenimas buvo menas ir meno kūryba.

„Paskutinė jos rengta paroda vadinosi Diagnozė: gyventi!, – pasakojo menininkės draugė. – Čia yra tik labai maža paveikslų dalis, tokie fragmentai iš visos jos kūrybos. Mums pasirodė, kad būtų gražu, jei atėję žmonės pamatytų. Tikimės, kad ne paskutinį kartą pamatys jos paveikslus, nes dar yra ir nebaigtų darbų, kuriuos, manau, susikibę visi kartu, padarysime. Ir parodą dar padarysime.“

Tiesa, moterys užsiminė, jog laidotuvių diena bus taip pat spalvinga. Iškart po išlydėjimo geriausi menininkės draugai ir artimiausi žmonės į dangų žada paleisti 50 balionų.

„Jos mėgstamiausia „gėlė“ buvo balionai, – pasakojo moterys. – Į gimtadienius ji prašydavo nenešti gėlių – prašydavo balionų. Ji jais džiaugdavosi labai nuoširdžiai, tarsi vaikas.“

Kaip teigė draugės, būtent dėl to rytoj jos yra pasiryžę paleisti dangun vadinamąsias „gėles“.

„Nes jai suėjo 50 metų birželio 2 d.“, – paaiškino viena draugių. Kaip mat pridūrė, kad paskutiniosiomis dienomis J.Rekevičiūtė dar buvo pasišventusi menui.

„Ji degė gyvenimu, ji degė kūryba, šiomis dienomis dar viską kūrė, ji ruošėsi parodoms“, – pasakojo artimiausios draugės.

Atsisveikinimo akimirkos – galerijoje:

Mišios už Jūratę bus aukojamos penktadienį, rugsėjo 6 dieną, 11 valandą Bernardinų bažnyčioje.

Amžinam poilsiui J.Rekevičiūtė atguls Antakalnio kapinėse – Menininkų kalnelyje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte

15min primena, kad žinią apie mirtį patvirtino artima Jūratės bičiulė Rūta Bilkštytė. Ji teigė, kad moteris šeštadienio vakarą savo namuose rengė vakarėlį, o ankstų sekmadienio rytą buvo rasta negyva savo namuose.

„Prieš savaitėlę norėjau užsukti pas ją važiuodama pro šalį, bet buvo vėlokai. Pamoka – jei kilo noras susitikti su draugu, tai reikia susitikt“, – sako žinoma ekonomistė, mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė.

Ji pasakoja, kad Jūratė net ir sirgdama labai sunkia liga stengėsi išlikti pozityvi, nors gyvenime būta ir juodesnių momentų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte

Menininkę artimai pažinojusi buvusi televizijos laidų vedėja Juventa Mudėnienė pasakojo, kad Jūratę pamena būtent kaip labai talentingą asmenybę. Ji iki šiol turi ne vieną kūrėjos darbą.

„Aš manau, jau iš karto pasigirs balsai ir nuomonės, kad ji buvo geniali, išskirtinė, ypatinga – taip, ji iš tikrųjų tokia buvo. Tik mes genialumą paprastai konstatuojame tada, kai žmogus išeina.

Kad ji išskirtinė, kad ji ypatinga, visi matėme ir žinojome, geniali – čia jau būna po mirties. Tokios ryškios figūros, nežinau, ar buvo. Aišku, matyt, su laiku atsiras“, – atvirai kalbėjo Juventa.

Dar vienas bruožas, kuris yra labai svarbus – ji buvo dosni, sako buvusi žurnalistė. Dosnumas šiais laikais yra labai reta savybė, nes visi labai skaičiuoja savo pinigus, visi nori uždirbti iš kiekvienos smulkmenos, įsitikinusi Juventa.

Daugiau bičiulių prisiminimų: Bičiulės atsisveikina su menininke Jūrate Rekevičiūte: „Jai skaudėjo dažniau, nei ji tai parodė“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Atsisveikinimas su Jūrate Rekevičiūte

Menininkė Jūratė Rekevičiūtė birželį buvo atšventusi savo 50-metį. Visai neseniai su klastinga liga kovojusi moteris savo jubiliejų pasitiko ją įveikusi.

Jūratės Rekevičiūtės gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius