Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūno Valinsko sūnus pradeda darbą Seime: „Belieka linkėti, kad neatitrūktų nuo šalies realybės“

Buvusio Seimo pirmininko Arūno Valinsko sūnus Arūnas Valinskas jaunesnysis žengia tėvo pėdomis. Nuo šios savaitės A.Valinskas jaunesnysis pradėjo dirbti TS-LKD frakcijos nario Mykolo Majausko komandoje. Kaip tokį sprendimą vertina politiko duonos ragavęs vyresnysis A.Valinskas.
Arūnas Valinskas jaunesnysis ir Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas jaunesnysis ir Arūnas Valinskas / Stop kadras ir Žygimanto Gedvilos nuotr.

Žiniasklaidai išplatintame pranešime skelbiama, kad Seimo TS-LKD frakcijos nario Mykolo Majausko komandoje darbą pradėjo Arūnas Valinskas, Tarptautinių santykių ir japonų kalbos bakalaurą įgijęs Jungtinėje Karalystėje, Lidso universitete (University of Leeds).

„Jaučiu pilietišką pareigą prisidėti prie stiprios vakarietiškos Lietuvos kūrimo. Turiu daug idėjų ir nebijau naujų iššūkių“, – pranešime cituojamas Arūnas Valinskas jaunesnysis.

28-erių metų A.Valinskas – legendinio laidų vedėjo Arūno Valinsko, prieš dešimtmetį ragavusio politikos duonos, sūnus. 2008 metais kartu su Tautos prisikėlimo partija patekęs į Seimą, Arūnas Valinskas buvo išrinktas Seimo pirmininku. Tiesa, 2009 metų rugsėjo 15 dieną Arūnas Valinskas iš pareigų buvo atstatydintas.

Tad kaip į sūnaus sprendimą rinktis politiko kelią reagavo pats A.Valinskas?

„Normaliai. Jei jis tokį sprendimą būtų priėmęs iš karto po studijų, gal būčiau labiau nustebęs, bet jis ketverius metus dirbo tikrai sunkų, reikalingą ir kartais pavojingą darbą. Per tuos metus jis subrendo ir pasirinko savo būsimą kelią“, –15min sako A.Valinskas.

Lrt.lt nuotr./Arūnas Valinskas jaunesnysis
Lrt.lt nuotr./Arūnas Valinskas jaunesnysis

Po studijų Arūnas Valinskas jaunesnysis tarnavo Lietuvos kariuomenėje, dirbo NATO 3-iojo ryšių bataliono būryje. Dirbo su informacinėmis sistemomis ruošiantis vykdyti NATO sąjungininkų ir Lietuvos kariuomenės štabų paramą, dalyvavo tarptautinėse operacijose Turkijoje.

Tiek šis sprendimas, tiek noras sieti gyvenimą su politika šeimoje buvo priimtas itin palankiai.

„Tai, kad jis nori dirbti Lietuvoje ir Lietuvai, rodo, kad jis jau subrendo kaip žmogus, asmenybė. Aš tuo tik labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi“, – sako Arūnas Valinskas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Arūnas Valinskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Arūnas Valinskas

Visgi išgirdęs, su kuo sūnus ruošiasi dirbti, Arūnas Valinskas neslėpė šypsenos: „Mano kadencijos metu M.Majauskas buvo Andriaus Kubiliaus patarėjas. Tad pagalvojau: na va, tėvas dirbo su Majausku, o dabar sūnus pas Majauską“, – juokiasi Arūnas.

O ar paties patirtis – privalumas ar minusas?

„Manau, kad protingam žmogui, kuris mokosi iš svetimų klaidų, tai bus tik pliusas. Kai aš buvau Seime, Arūnas buvo jau pakankamai brandus žmogus, tad politikos užkulisius matė savo akimis. Jis protingas vyras, tad jam tikrai nereikia laukti tokių pačių situacijų, kad galėtų mokytis iš savų klaidų. Jeigu tokių buvo, tai jas padarė tėvai, arba jo vyresni kolegos“, – juokėsi Arūnas.

Ir nors Arūnas Valinskas savo kailiu išbandė politiko kelią, patarimais žarstytis nesiruošia. Visgi vieną dalyką pabrėžia – gyvenimas už Seimo sienų yra visiškai kitoks.

„Pakliuvus į Seimą lengva nustebti, nes ten pasaulis gerokai kitoks. Tad sūnui tik belieka palinkėti neatitrūkti nuo gimtosios žemės ir šalies realybės“, – 15min sakė A.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius