Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ateities vizija: kaip galėtų atrodyti Kalėdų eglė Katedros aikštėje po 100 metų?

Šiemet Vilnių papuošė siurrealistine ir futuristine vadinama kalėdinė eglė. Tačiau kaip galėtų atrodyti ateities žaliaskarė? Pateiktame vizuale – kalėdinis Vilnius po 100 metų.
Vilniaus vizija 2120-iesiems
Vilniaus vizija 2120-iesiems / „Go Vilnius“ nuotr.

Vilniaus miesto plėtros agentūra „Go Vilnius“ savo tinklalapyje pasidalino miesto sėkmės istorijomis bei džiugesiu, kokiu šiltu ir jauku miestu tapo.

„Niekas nepaneigs, kad mūsų Kalėdų eglės koncepcija atitinka 2020-uosius metus. Sukurta taip, kad būtų galima saugiai grožėtis per atstumą. Eglė tarsi skyla į dalis ir šie laisvai atitrūkę kvadrato formos segmentai sukuria vaizdą, kuris galėtų puikiai tikti Salvadoro Dali paveikslui. Kaip ir tikėtasi, ji užpildo naktį intensyviu ir spalvingu šviesų reginiu“, – šiųmetinę eglę giria „Go Vilnius“.

Ne veltui ši agentūra eglę vadina siurrealistine ir futuristine. Ji savo įrašą vainikavo piešiniu, kuriame pavaizduota Vilniaus ateities vizija.

Tik kyla klausimas, kaip UNESCO, Architektų sąjunga ar kitos senamiesčio saugojimo agentūros reaguotų į galimybę statyti dar aukštesnius pastatus arti senamiesčio. Vis dėlto gal palikim spręsti ateities kartoms, nes kiekvienam laikmečiui – savi sprendimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius