-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlikėja Giulija Kūčias pirmąkart švęs be dukros, tačiau vis vien gamins šventines salotas „Monika“

Lietuviškosios estrados žvaigždei Giulijai Baužienei šios Kūčios ir Kalėdos bus kitokios – beveik 30 metų per šias šventes ji būdavo kartu su dukra Monika Sakalauskaite-Falcon (31), o šiais metais abi jas švęs atskirai. Giulija Lietuvoje, o Monika Jungtinėse Valstijose, kur jau gyvena ketverius metus.
Giulija Baužienė
Giulija Baužienė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Per šventes mus skirs tūkstančiai kilometrų, bet liūdna nebus, nes galėsime susiskambinti“, – optimistiškai sako Giulija. Tačiau neslepia, kad Kalėdos be dukros vis dėlto bus kitokios – ramesnės ir su maža, vazonine eglute.

Giulijos dukra Monika Sakalauskaitė-Falcon jau kurį laiką gyvena JAV. Ten siekia operos solistės karjeros ir ištekėjo už garsaus operos solisto.

Tačiau šeimos tradicijos išliks – Kalėdų eglę Giulija su vyru puoš Kūčių vakarą, prieš sėsdami prie stalo. „Anksti papuošta eglė greitai atsibosta“, – 15min sako Giulija.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giulija Baužienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giulija Baužienė

Į užmarštį nenukeliaus ir dar viena tradicija – didžiųjų švenčių metu papuošti augintinius – šunį ir dvi kates.

„Anūkų dar neturiu, tad gyvūnai labai brangūs. Gal kam nors tai pasirodys juokinga ir nesuprantama, tačiau mes savo augintinius švenčių proga puošiame jau daug metų, šventei tai suteikia nuotaikos ir linksmumo“, – pasakoja Giulija.

Dainininkė sako, kad gyvūnai jų namuose atsidūrė Monikos dėka, nes ji juos labai myli: „Iki šiol Monika visuomet rūpindavosi jų kalėdine apranga – nupirkdavo kepurėles, apsiaustėlius ar antkaklius. Šiais metais tai darysime mes su vyru – tikimės, kad augintiniai bus paklusnūs ir mums pavyks pasidaryti keletą nuotraukų. Jas nusiųsime Monikai į JAV.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giulija Baužienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giulija Baužienė

Svarbiausia šventė šioje šeimoje – Kūčios, jų metu šeima visuomet susitinka su tėvais. Šiemet prie Kūčių stalo nesėdės ne tik Monika – 2018-ieji Giulijai buvo itin skausmingi, moteris neteko tėvelio. Tad ji neslepia norinti, kad šie metai greičiau pasibaigtų, tikisi, kad kitąmet tokių sukrėtimų nebus.

Kūčių naktį į Giulijos namus ateina ir Kalėdų Senelis – dainininkė juokauja, kad dažniausiai Kalėdų ryto šeima neišlaukia – dovanas išpakuoja dar naktį.

„Stengiamės vieni kitiems dovanoti prasmingas dovanas, tad jos nebūtinai turi būti brangios. Vyras mus su Monika stengiasi palepinti, jis žino, ko mums reikia, tad dovanoms netaupo. Mes su Monika stengiamės sukurti jam ką nors su meile, tai gali būti pyrago kepimas, rankdarbiai“, – apie kalėdines dovanas kalba G.Baužienė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giulija Baužienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giulija Baužienė

Kalėdų naktį dovanų išpakuoti šiemet tikrai nespės Giulijos dukra Monika – jas ji atsiims ir Kalėdas su šeima atšvęs grįžusi iš JAV, vasario pradžioje.

O liūdėti per didžiąsias šventes daugiau kaip 30 metų Lietuvos estrados scenoje dainuojančiai Giulijai tikrai nebus kada. Jau pirmąją Kalėdų dieną laukia koncertai – šis įtemptas maratonas tęsis iki pat Naujųjų metų.

Galbūt kam nors tai pasirodys labai keista, tačiau per 30 darbo scenoje metų Giulija sako per Naujuosius metus tik du kartus neturėjusi koncertų.

„Sėdėti prie stalo kai kuriems žmonėms labai patinka. Aš – nemėgstu, geriau pasipuošiu, išvažiuoju į koncertą, sukuriu šventę ir geras emocijas susirinkusiems. O po to mes galime su vyru ir pasėdėti, ir pabendrauti, ir skaniai pavalgyti. Nieko neprarandame, aš jaučiuosi laiminga būdama scenoje. Ten mano vieta“, – apie darbą švenčių metu kalba Giulija.

Šventinė Giulijos fotosesija – galerijoje:

Į šventinius koncertus dainininkė pasakoja visuomet važiuojanti su visa šeima. O Naujuosius metus kartais tenka sutikti ir neįprastose vietose...

„Niekada nežinome, kur sutiksime Naujuosius metus. Tai gali būti autostrada, miškas ar kokio nors miesto centras. Važiuojame, sustojame, iššauname šampaną – tai savotiška romantika“, – apie Naujųjų metų sutikimą kalba Giulija.

Su Naujųjų metų šampanu Giulijos šeima turėjo ir dar vieną tradiciją, tiesa, ji dabar kiek primiršta. Į šventinio šampano butelį trijulė anksčiau sudėdavo ant lapelių surašytus ateinančių metų planus ir tikslus.

„Tas svajones perskaitydavome lygiai po metų – per kitus Naujuosius metus. Butelį sudaužydavome ir garsiai viską perskaitydavome. Tai tokia pramoga – kai kurie planai gali pasirodyti labai juokingi. Didžiąją dalį jų įgyvendindavome“, – apie Naujųjų metų tradiciją pasakoja dainininkė.

Asmeninio albumo nuotr. /Giulijos Baužienės salotos „Monika“
Asmeninio albumo nuotr. /Giulijos Baužienės salotos „Monika“

O kaip be patiekalo recepto? 15min skaitytojų šventiniam stalui, Giulija siūlo pasigaminti „Monikos salotas“ – pavadinimas išduoda, kas šių salotų autorius – tai dukra Monika Sakalauskaitė-Falcon. Pasak Giulijos, tai labai paprastas receptas, kuriame daug vietos improvizacijai.

Jums reikės gilios lėkštės, gražgarsčių, saulenių lapų, saulėje džiovintų pomidorų, konservuotų aliejuje, žalių alyvuogių, tofu sūrio, avokado, cukinijos ir lydyto sviesto arba aliejaus.

Į lėkštę dedame saują gražgarsčių ir saulenių, tada supjaustome avokadą, jį dedame ant viršaus. Keptuvėje apkepiname griežinėliais pjaustytą cukiniją, dedame į lėkštę. Svarbu nepamiršti įdėti žalių konservuotų alyvuogių ir saulėje džiovintų pomidorų. Pabaigai pjaustomas tofu sūris. Pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų.

Ankstesnių metų šventinės akimirkos iš Giulijos namų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius