Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsisveikinti su G.Balandyte atvykusi N.Narmontaitė – apie paskutinį susitikimą ir keistą įvykį bažnyčioje

Sakoma, kad niekada nežinai, kada žmogų sutiksi paskutinį sykį. Bet aktorė Nijolė Narmontaitė puikiai atsimena paskutinę kelionę automobiliu pas jau a.a. Gražiną Balandytę, kuomet ji suprato, kad daugiau kartų nebebus. Tada už rankos paėmus legendinę aktorę ašaros byrėjo abiems moterims.
Nijolė Narmontaitė ir Gražina Balandytė
Nijolė Narmontaitė ir Gražina Balandytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Pirmadienį netekus vienos ryškiausių aktorių G.Balandytės, gedulą ir užuojautą artimiesiems pareiškė ne tik meno, kultūros pasaulis, bet ir daugelis kitų sričių atstovų. Dėl to, kad aktorė buvusi ne tik puiki profesionalė, bet ir tiesiog išskirtinė asmenybė.

Ypač nelengvai netektį išgyvena aktorė Nijolė Narmontaitė. Nacionaliniame Kauno dramos teatre, kur šiuo metu vyksta atsisveikinimas su G.Balandyte, sutikta moteris pasakojo apie atmintin įsirėžusį paskutinį susitikimą. O gal ir du, sunku pasakyti, nes antrasis buvo jau aktorei iškeliavus.

„Sunkiai galėjo atsimerkti, riedėjo ašarėlės“

„Kai Gražina buvo atgavusi sąmonę, ji man telefonu labai sunkiai rinkdama žodžius pasakė tai: tu tokia užsiėmusi, mes turbūt daugiau nebesusitiksime...“, – prisimena N.Narmontaitė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Nijolė Narmontaitė ir Gražina Balandytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Nijolė Narmontaitė ir Gražina Balandytė

Tikrai ne kasdienę frazę išgirdusi aktorė kaipmat sėdusi į automobilį ir nulėkusi pas G.Balandytę. Kaip sako, viskas, kas vyko vėliau, dabar atrodo beprotiška.

„Tai turbūt buvo pats sunkiausias momentas, nes ji taip laikė mane už rankos, labai sunkiai atsimerkt galėjo ir riedėjo ašarėlės. Sakė: labai tave myliu. Atsakau, Gražinėle, ir aš tave myliu. Sakau, neatsimenu, kada tiek verkiau. Visą kelią praverkiau. Tada supratau, kad atsisveikinau jau visam“, – išgyvenimais dalijasi N.Narmontaitė.

Aktorė pabrėžia, kad prarado ne tik labai gerą draugę, bet ir žmogų, kurį būtų galima įvardyti kaip vadovėlį. Vadovėlį, kaip reikėtų gyventi.

„Lietuviams tai yra būdinga: lyja – blogai, saulė šviečia – blogai, bičių paežerėje atsirado – blogai. O jai niekad nebūdavo blogai, ji būdavo džiaugsmo kalnas, visiems užteko tos meilės. Esu turbūt laimingiausias žmogus, kad ją teko pažinti, kad teko pabūti jos akiratyje, jos radaruose. Tai didžiulis gyvenimo tarpsnis, kuris man tikrai buvo didelė dovana“, – pripažįsta N.Narmontaitė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Nijolė Narmontaitė ir Gražina Balandytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Nijolė Narmontaitė ir Gražina Balandytė

Mistiškas įvykis bažnyčioje

Visgi po šio susitikimo su G.Balandyte buvęs dar vienas, taip įsitikinusi N.Narmontaitė. Jis įvyko bažnyčioje, per mišias, jau velionei išėjus.

„Galvoju, kad ne be reikalo pavardė Balandytė, paukštiška pavardė. Kai įėjome į bažnyčią, jūs nepatikėsite, įskridęs mažas paukščiukas mus pasitiko. Tada apskriejo ratą ir ta vieta, kur yra įsikabinimas lipti laipteliais, nučiuožė. Padarė kažkokius piruetus!

Atrodo, kad gryna Gražina pasitiko, kad su savo tais sparneliais buvo tikrai labai jautrus momentas, kad bažnyčioje ir paukštis įeinant skraido ir taip linksmai. Skraido taip, kokia ji ir buvo“, – neeilinę patirtį pasakoja N.Narmontaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Paskutinis Gražinos Balandytės interviu: „Troškimas gyventi ir meilė – svarbiausias mano variklis“

TAIP PAT SKAITYKITE: Artimieji pradeda atsisveikinimą su aktore Gražina Balandyte

Atsisveikinimo su Gražina Balandyte akimirkos – galerijoje:

Atsisveikinimas su Gražina Balandyte vyksta jos mylimame Nacionaliniame Kauno dramos teatre. Čia, kur viskas prasidėjo, čia, kur praleisti vieni geriausių metų, čia, kur atiduota žiūrovams širdis.

Atsisveikinti su aktore bus galima liepos 29 d. nuo 11 iki 21 val. ir liepos 30 d. nuo 10 iki 12 val.

Urna išnešama 12 val. Aktorė atguls Petrašiūnų kapinėse. Artimųjų valia prašoma talentingą menininkę, šiltą žmogų, asmenybę pagerbti baltu gėlės žiedu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius