-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščio bijanti Katažina Nemycko su sužadėtiniu Deivydu Zvonkumi mėgavosi pietumis danguje

Antradienį priešpiet skubantys Katedros aikšte bent akimirkai stabtelėjo – pačioje Vilniaus širdyje praeivių žvilgsnius traukė neįprastas reiškinys: danguje gurmaniškais patiekalais mėgavosi „Dinner in the sky“ svečiai.
Katažina Nemycko
Katažina Nemycko / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jau trečius metus Lietuvoje vykstantis dangaus projektas „Dinner in the sky“ šiemet atidarymo renginio metu pakėlė pirmuosius 22 svečius ir dangaus restorano darbuotojus į 50 metrų aukštį virš Katedros aikštės.

Regėdami nuostabią Vilniaus senamiesčio panoramą svečiai mėgavosi virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko paruoštais gurmaniškais patiekalais: morkų ir triufelių sriuba, česnakiniame padaže kepta jautienos nugarine su geltonaisiais burokėliais ir mėlynėmis bei obuolių ir kriaušių tyre su baltojo šokolado putėsiais.

Negana to, šiemet pirmąkart, be svečių ir aptarnaujančio personalo, į dangų pakilo ir muzikantas – besimėgaudami išskirtiniais patiekalais svečiai klausėsi gyvos akordeono muzikos.

Dangaus restoranu mėgavosi ir dainininkė Katažina Nemycko su sužadėtiniu Deivydu Zvonkumi. Porelė į dangų kilo pirmąkart ir teigė, kad tai buvo tikrai unikali ir kupina įspūdžių patirtis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Katažina Niemycko ir Deivydas Zvonkus
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Katažina Niemycko ir Deivydas Zvonkus

K.Nemycko portalui Žmonės.lt sakė, kad bijo aukščio, todėl mėgautis pietumis pakilus virš Katedros aikštės jai buvo unikali patirtis. Nusileidusi ant žemės atlikėja strykčiojo iš laimės ir neslėpė gerų emocijų.

„Nežinau, ar čia prieš artėjančias vestuves emocijos kur kas aštresnės, ar čia tiesiog savaime nerealus dalykas“, – džiūgavo Katažina.

Atlikėja gyrė ne tik 50 metrų aukštyje matytą vaizdą, bet ir maistą bei gyvą akordeono muziką. „Aš pati esu ilgą laiką grojusi akordeonu, todėl man buvo dvigubi sentimentai klausant šios muzikos ir dar danguje“, – šypsojosi ji.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Katažina Nemycko
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Katažina Nemycko

Dangaus restoranas – išskirtinis nuotykis

Išskirtinis, ekstravagantiškas projektas „Dinner in the sky“, siūlantis neįprastą skonį nuotykius tikriesiems gurmanams, prasidėjo 2006 metais Briuselyje. Restorano svečiai kartu su virtuvės šefais pakyla virš žemės ir mėgaujasi ne tik miesto panorama, bet taip pat pajunta nenusakomą adrenalino antplūdį.

Tais pačiais metais „Dinner in the Sky“ laimėjo prestižinio leidinio „Forbes“ pripažinimą ir buvo įtrauktas į geriausių pasaulio restoranų sąrašą. Nuo tada, neįprastas, daugybę maisto gurmanų pritraukęs restoranas pabuvojo 45 skirtinguose pasaulio miestuose, tarp jų Londone, Las Vegase, Dubajuje, Helsinkyje, Vilniuje, Rygoje, Kijeve ir t.t.

Projektas „Dinner in the sky“ vyksta tik šiltuoju metu laiku – vasarą. Kiekviename mieste, restoranui parenkama ypatinga vieta, dažniausiai senamiestyje, kad svečiai galėtų mėgautis nuostabia miesto panorama 30–50 metrų aukštyje. Kas savaitę restoranas persikelia į kitą miestą arba valstybę.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Dinner in the sky“ atidarymo akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Dinner in the sky“ atidarymo akimirka

Vieno seanso metu restoranas į dangų pakelia 22 svečius. Visi lankytojai susėda ratu aplink didžiulį stalą, kuris yra pritvirtintas prie specialios platformos. Erdvė, esanti stalo viduryje, yra skirta virtuvės šefui, padavėjams, bei apsaugos darbuotojams.

Saugumo sumetimais, visi restorano lankytojai prie kėdžių yra prisegami plačiomis petnešomis – diržais, kurie jokiu būdu nevaržo judesių ir leidžia laisvai mėgautis gurmanišku maistu bei atsiveriančiais vaizdais. Svečiai gali matyti viską, kas vyksta apačioje tiesiai jiems po kojomis. Po kėdėmis nėra pagrindo, tik atrama, kojoms pasidėti, kuri netrukdo žiūrėti tiesiai į apačią.

Vilniuje pasimėgauti unikalia pramoga galima nuo gegužės 27 iki birželio pirmos dienos Katedros aikštėje, o rugpjūčio 19-24 dienomis dangaus restoranas persikels į Kauną, prie Kauno pilies.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Dinner in the sky“ atidarymo akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Dinner in the sky“ atidarymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius