Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksiniai svogūnai“: V.Uspaskicho bučinys V.Matijošaičiui į plikę ir I.Šimonyte tapęs Č.Gabalis

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko „Auksinių svogūnų 2019“ filmavimas. Renginio metu prisiminti ryškiausi praėjusių metų įvykiai, politikai, apdovanoti šių dienų „herojai“. Scenoje daugiausiai dėmesio skirta artėjantiems prezidento rinkimams, o juoką keliančių personažų netrūko. Štai Česlovas Gabalis įsikūnijo į Ingridą Šimonytę. „Gražios kojos“, – per dantį traukė vedėjas Justinas Jankevičius.
Ingridą Šimonytę įkūnijęs Česlovas Gabalis; scenoje su antrininkais uždainavęs Viktoras Uspaskichas
Ingridą Šimonytę įkūnijęs Česlovas Gabalis; scenoje su antrininkais uždainavęs Viktoras Uspaskichas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Legendinė humoro ceremonija „Auksiniai svogūnai“ šį pavasarį žengia koja kojon su karščiausiu Lietuvos metų įvykiu – prezidento rinkimais. Dar daugiau – naujasis šalies vadovas net buvo išrinktas per „Auksinius svogūnus“. Rinkiminėje scenoje susitiko visi ryškiausi kandidatai į sostą Daukanto aikštėje.

Ceremonijos akimirkos – galerijoje:

Būta ir staigmenų. Per ekonominių vertinimų kalnelį nesueinantys Gitanas Nausėda ir Aušra Maldeikienė pagaliau ne tik viešai paspaudė vienas kitam ranką, bet ir uždainavo. Kandidatu į prezidentus tapo šlagerių karalius Vytautas Šiškauskas, o A.Maldeikienę įkūnijo Violeta Mičiulienė.

Ceremonijos publika taip pat galėjo įvertinti, kaip Ryčiui Cicinui sekėsi premjero Sauliaus Skvernelio vaidmenyje. Ministras pirmininkas scenoje uždainavo duetu su Dalia Grybauskaite, kurios „rūbą“ pasimatavo Inga Valinskienė.

„Jei aš tau per prastas, atsiųsk tulpių paštą, – S.Skvernelis siūlė D.Grybauskaitei dainoje. – O jei nemyli, ir nereik. Jei išeini, tai ir išeik. Man be tavęs, žinok, tikrai labai gerai“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

O štai kontroversiškiausias kandidatas Petras Gražulis, kurį įkūnijo atlikėjas Deivis, su savo pajūrio Birute atliko susitaikymo sceną iš miuziklo „Rūkytų žuvų ašaros“. Prisiminta istorija, kaip politikas išgydė dešimtmetį besitęsusį Birutės nevaisingumą, o tai jam neva pavyko padaryti tik pažiūrėjus palangiškei į akis.

„Štai kodėl Dalia Grybauskaitė man į akis niekad nežiūri. Pažiūrėtų, pagydyčiau“, – ant scenos tarė P.Gražulis, privertęs iš juoko raitytis net antrąjį apdovanojimų vedėją Arūną Valinską.

Ne mažiau staigmenų žadėjo ir didžiausio šių laikų politikos Don Kichoto – Ramūno Karbauskio ir jo Sanča Pansos – Agnės Širinskienės kovų su vėjo malūnais scena.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Vakaro vinimi tapo Viktoras Uspaskichas, nepabijojęs užlipti į sceną ir su dviem savo antrininkais sutraukti dainą. Kodėl trys? Nes, kaip skelbė A.Valinskas, vienas – Vilniaus meras, antrasis reikalingas Kėdainiams, o trečias vis dar turi likti Briuselyje.

„O ką daryti, kai pralaimi rinkimus? Belieka atvažiuoti į Kauną ir koncertuoti V.Matijošaičiui“, – visus klegėti privertė V.Uspaskichas.

Po pasirodymo A.Valinskas politiką titulavo geriausiu politikos šoumenu arba šoumenu politikoje.

„O ką daryti, kai pralaimi rinkimus? Trečias lieki iš trijų? Belieka atvažiuoti į Kauną ir koncertuoti V.Matijošaičiui“, – visus klegėti privertė V.Uspaskichas.

A.Valinskui paklausus, ar koncertuoja už krabų lazdeles, ir netrukus pasiūlius politikui pabučiuoti V.Matijošaitį į plikę, neva tuomet tikrai nusipirks daug rinkėjų balsų, V.Uspaskichas nepasimetė ir pasiūlymo paklausė – nulipęs nuo scenos pakštelėjo Kauno merui į kaktą. Netikėtas bučinys sulaukė gausių publikos ovacijų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis ir Viktoras Uspaskich
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis ir Viktoras Uspaskich

Ingridą Šimonytę patikėta suvaidinti Česlovui Gabaliui. Žiūrovams pasiūlyta įsivaizduoti prezidente tapusios I.Šimonytės inauguraciją su daug šauniųjų kareivių Šveikų – mylimiausiu kandidatės literatūriniu personažu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Scenoje pasirodę krepšininkai broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai tikino norintys atkurti LDK (Lavrinovičiai Darjušas ir Kšištofas).

„Rink vieną, gauk kitą už dyką. Čia kaip su Karbauskiu ir Kildišiene“, – teigė broliai krepšininkai, panorę kandidatuoti į prezidentus.

Pasirodymus „Auksinių svogūnų“ ceremonijai taip pat paruošė Marius Jampolskis, Natalija Bunkė, Vaidotas Martinaitis, grupės DAR, „Džentelmenai“.

Renginio vedėjai Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius scenoje išdalino dešimt gigantiškų svogūnų labiausiai nusipelniusiems politikams ir visuomenės veikėjams.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Vienas iš pretendentų gauti „Metų citatos“ svogūną – Klaipėdos meru užsimojęs tapti, bet parašų nesurinkęs buvęs liberalas Eligijus Masiulis, žadėjęs uostamiestyje „daugiau žolės, šviestuvų, meilės ir „fylingo“.

Raumeninga kova vyko ir nominacijoje „Metų sportininkas“, kur grūmėsi kultūrizme laurus pelnantis policijos generalinis komisaras Linas Pernavas ir „valstiečiu“ patapęs legendinis NBA krepšininkas Šarūnas Marčiulionis.

„Metų dvikovoje“ ietis surėmė prezidentė D.Grybauskaitė ir premjeras S.Skvernelis. Nepastebėta neliko ir Kauno miesto mero V.Matijošaičio vidinė dvikova – prezidentas ar Kauno meras?

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis

„Jūs nevaidinote „Adamsų šeimynėlėje“ Pūlinio?“ – tokio A.Valinsko klausimo sulaukė V.Matijošaitis.

„Nepriėmė“, – atsakė Kauno meras, pakvietęs geros kiaušinienės su spirgučiais.

Praėjusiais metais „Auksiniuose svogūnuose“ himnu apdovanotas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga taip pat neliko be nominacijos – jis pretendavo tapti „Metų personažu“.

Svarbiausi šalies įvykiai ir asmenybės surikiuoti ir „Metų ligonio“, „Metų aktoriaus“, „Metų paukščio“, „Metų sapno“, „Geriausio visų laikų politiko personažo“, „Metų gėlių“ nominacijose. Tarp nominuotųjų neišvengiamai atsidūrė ir daugkartinis „Auksinių svogūnų“ laureatas P.Gražulis, vos prakvėpuoti savo partiečiams leidžiantis „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis ir politinio pokerio profesionalas Antanas Guoga.

Pirmą kartą „Auksinių svogūnų“ istorijoje vienas apdovanojimas įteiktas prieš tai nepaskelbus jokių nominantų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žymūs „Auksinių svogūnų“ svečiai įvardijo, kam jie skirtų svogūną: lyderis – P.Gražulis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius