Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aurelijus Veryga priėmė Lino Zarecko iššūkį: tik siūlo bėgti ne 400 metrų, o 5 km

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ketvirtadienį priėmė grupės ŽAS nario Lino Zarecko jam mestą bėgimo iššūkį  #Verygachallenge. Pasiūlyti sportinę dvikovą Liną išprovokavo per televiziją išgirsta ministro kalba apie cukrų ir jo apmokestinimą.
Aurelijus Veryga ir Linas Zareckas-Choras
Aurelijus Veryga ir Linas Zareckas-Choras / 15min nuotr.

15min rašė, kad renginių organizavimo agentūros „MadeMyDay“ savininkas Linas Zareckas metė sveikatos apsaugos ministrui bėgimo iššūkį #Verygachallenge – palenktyniauti 400 metrų trasoje.

A.Veryga sureagavo į pasiūlymą ir savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė įrašą:

Pirmiausia ačiū Linui Zareckui už kvietimą bėgti. Visada mielai, pagal galimybes, stengiuosi daug kur dalyvauti ir bendrauti, tad šis kvietimas – ne išimtis. Tad priimu jį! Tik šiuo atveju nereikėtų gudrauti, kas yra bandoma daryti.

Įvertinus tai, kad L.Zareckui pagal jo kūno sudėjimą ir fizinius duomenis labiau turėtų sektis trumpos, o man – ilgos, tarkim, 10 km distancijos, siūlau kompromisinį variantą arba „aukso viduriuką“ – bėgti kartu draugiškai 5 km pasirinktoje vietoje, pasirinktu laiku, pvz., Vingio parke.

Juk kalbant apie sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą, sveikesnis yra ne tas, kuris greičiau bėga ar sunkesnę „štangą“ pakelia, o tas, kuris nuolat juda, sportuoja. Tą patvirtintų ir medikai.

Taigi šiose draugiškose rungtynėse svarbiausia bus ne greitis, o pati idėja – bėgimas ir buvimas kartu su bendraminčiais, draugiškumas, gera nuotaika, judėjimas po atviru dangumi.

Be to, prisijungti kviečiu visus norinčius bet kokio amžiaus ir bet kokio fizinio pasirengimo. Šios rungtynės bus dedikuojamos sveikai gyvensenai ir fiziniam aktyvumui, o gal net galėtų tapti gražia tradicija, kuomet visi norintieji susirinktų įprastu laiku, vietoje ir draugiškai bėgtų.

Tad ruoškime sportinę aprangą ir avalynę, o dėl konkretaus laiko ir starto vietos sutarsime atskirai po mano atostogų!

TAIP PAT SKAITYKITE: L.Zareckas meta A.Verygai bėgimo iššūkį: „Po to aptarsime, nuo ko prasideda žmogaus sveikata“

Linas Zareckas apie iššūkį ministrui paskelbė socialiniame tinkle.

15min montažas / 15min nuotr./Aurelijus Veryga ir Linas Zareckas-Choras
15min montažas / 15min nuotr./Aurelijus Veryga ir Linas Zareckas-Choras

„Per TV pamačiau ministerį kalbant apie cukrų ir jo apmokestinimą. Ministras nuolat kalba apie mūsų visų sveikatą. Alkoholio ribojimai, cukraus ribojimai – viskas, kad tik mums būtų geriau. „Gerbiamas“ Veryga, kviečiu jus su manimi pasivaržyti bėgant 400 metrų. Matydamas, už ką ir kaip jūs kovojate, spėju, kad negeriate, saldžiai nevalgote ir esate žiauriai sveikas ir laimingas“, – socialiniame tinkle su grotažyme #verygachallenge apie iššūkį paskelbė L.Zareckas-Choras.

Toliau L.Zareckas rašė, kad jei jis pralaimėtų bėgimą – atsisakytų alaus, mat turintis tokią tradiciją po futbolo treniruočių jo atsigerti. Tarsi to būtų negana dar ir savaitę su plakatu „alus yra BLOGIS“ stovėtų prie seimo. O jei L.Zareckui pavyktų laimėti – iš ministro nieko nesitikėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius