Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Navickaitė P.Gražulį įdavė policijai: dukrą vežioja neprisegęs saugos diržo

Palangos verslininkė Birutė Navickaitė dalijasi dar vienu galvos sopuliu dėl dukros tėvo, politiko Petro Gražulio – moteris kreipėsi į policiją dėl to, kad politikas jos dukrą vežioja neprisegęs saugos diržo. Anot jos, prieš tai buvo kreiptasi ir Vaiko teisių apsaugos tarnybą, tačiau ši esą nesureagavo ir situaciją pasiūlė aiškintis su policija.
Birutė Navickaitė, Petras Gražulis
Birutė Navickaitė, Petras Gražulis / TV3 ir 15min nuotr.

Savo apmaudą dėl esamos situacijos Birutė Navickaitė visų pirma išliejo socialiniuose tinkluose. Juose aprašė situaciją plačiau – tai, kad politikas esą jau kone trejus metus savo vaiką vežioja neprisegęs saugos diržu ir ne specialioje vaikams skirtoje kėdutėje.

„Kiek Gražulį mačiau, ją (dukrą – aut. past.) jis visada vežioja neprisegęs. Kiek jam apie tai sakiau, jis nesiklausė. Jis ne tik, kad neprisega, bet ir yra ne kartą ją vežęs ant priekinės sėdynės, ant kelių už vairo...“, – 15min situaciją komentavo pati Birutė.

Ji taip pat pridūrė besikreipusi į įvairias institucijas, bet kol kas atsako nesulaukusi.

„Vaikų teisių apsaugos tarnyba pasakė, kad tai ne jų reikalas ir ne jų kompetencija, kai buvome iškviesti pasiaiškinti dėl eilinio Gražulio rašto, išgalvotų istorijų, – pasakojo B.Navickaitė. – Šiandien ryte parašiau pareiškimą policijai, laukiu jų atsakymo.“

Dėl P.Gražulio vairavimo su dukra Palangos verslininkė sakė išties pergyvenanti. „Jaučiuosi blogai. Jam galima kartoti milijoną kartų, bet jis nesiklauso“, – 15min komentavo ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Birutė Navickaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Birutė Navickaitė

15min susisiekė ir su automobilį vaizdo įraše vairavusiu vaiko tėvu, politiku Petru Gražuliu. Jis, paklaustas, kodėl nusprendė dukrą vežioti be apsaugos priemonių, ir ar tai daro dažnai, kaip kad sako B.Navickaitė, nedaugžodžiavo: „Kalbatės ir kalbėkite su Birute!“

Klaipėdos apskrities vyriausiuoju policijos komisariato Komunkacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė 15min patvirtino faktą, kad ketvirtadienio rytą toks pareiškimas buvo užpildytas internetu. Šiuo metu jis perduotas nagrinėti Palangos miesto policijos komisariatui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis

Kaip saugiai vežti vaiką?

Po B.Navickaitės įrašu soc. tinkluose kilus diskusijai apie tai, kaip saugiai vežti vaiką, kurio ūgis yra mažesnis nei 135 cm, ir ar tam reikalingos specialios kėdutės, 15min susisiekė Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausiuoju specialistu Renatu Siaurusaičiu. Jis pasidalijo tokiu komentaru:

„Vadovaujantis Kelių eismo taisyklių 199 punktu, žemesni kaip 135 cm ūgio vaikai lengvuoju ar krovininiu automobiliu turi būti vežami prisegti jų ūgiui ir masei pritaikytomis vaikų prisegimo sistemomis pagal gamintojo nurodytą dydžio intervalą ir didžiausią vaiko masę arba šias grupes:
1. 0 grupė skirta vaikams, kurie sveria mažiau kaip 10 kg;
2. 0+ grupė skirta vaikams, kurie sveria mažiau kaip 13 kg;
3. I grupė skirta vaikams, kurie sveria nuo 9 iki 18 kg;
4. II grupė skirta vaikams, kurie sveria nuo 15 iki 25 kg;
5. III grupė skirta vaikams, kurie sveria nuo 22 iki 36 kg.

Taip pat vairuotojai turi naudoti saugumo standartus atitinkančias vaikų prisegimo sistemas, kurias vaikų prisegimo sistemų gamintojai sertifikavo.

Pažymėtina, kad draudžiama ant priekinės motorinės transporto priemonės sėdynės vežti vaiką specialioje jo ūgiui ir masei pritaikytoje sėdynėje, kuri atsukta kryptimi, priešinga įprastai motorinės transporto priemonės važiavimo krypčiai, jeigu priekinė sėdynė apsaugota saugos pagalve. Ši nuostata netaikoma, jeigu priekinės saugos pagalvės veikimo mechanizmas išjungtas.

Šiuo aspektu rekomendacijų kaip ir nėra, viskas ganėtinai imperatyvu, siekiant apsaugoti vaikus nuo nelaimių ir skaudžių pasekmių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius