Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baibos kūdikio sutiktuvių šventę pakoregavo koronavirusas: baiminasi, kad vyrui neleis dalyvauti gimdyme

Atlikėja Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru Mykolu Serdiuku skaičiuoja paskutines dienas iki akimirkos, kai pasaulį išvys jų antroji atžala. Kad laukimas neprailgtų, savaitgalį atlikėjai staigmeną padarė artimos draugės, surengusios jaukų kūdikio sutiktuvių vakarėlį.
Baibos Skurstenes-Serdiukės kūdikio sutiktuvių vakarėlio akimirkos
Baibos Skurstenes-Serdiukės kūdikio sutiktuvių vakarėlio akimirkos / Asmeninio albumo nuotr.

Kūdikio sutiktuvių vakarėlis daromas nėštumui jau einant į pabaigą – jo metu dalijamasi dovanomis, siunčiami linkėjimai ir teikiamos dovanos būsimai mamai ir į pasaulį ateisiančiam naujagimiui.

Anot Baibos, tai buvo puikus vakarėlis, o už smagią šventę ji dėkojo daug pastangų ir širdies į organizavimą įdėjusioms bičiulėms. Tiesa, dalyvauti sekmadienį vykusioje šventėje galėjo ne visos.

Pasirodo, kad kone visą Lietuvą apėmusi baimė dėl koronaviruso pakoregavo ir Baibos svečių sąrašą. Išsigandusios viruso kelios draugės linkėjimus siuntė iš namų.

Ir nors atvykti pavyko ne visoms, kūdikio sutiktuvių šventės įspūdžiai liko kuo geriausi.

„Buvo labai smagu, pažaidėme žaidimus, su kiekviena atėjusia drauge prisiminėme įvairius patirtus nuotykius. Man pavyko pabėgti nuo dienos rūpesčių, nerimo, kuris jau spėjo susikaupti nėštumo metu. Smagu prisiminti, kad šalia yra daug artimų žmonių, kuriais galiu pasitikėti“, – šypsojosi Baiba.

Vakarėlio akimirkos – galerijoje:

Paklausus, kokių žaidimų draugės paruošė būsimai antrojo vaikelio mamai, moteris pasakojo gavusi įvairių klausimų, susijusių su motinyste, nėštumu.

Pasirodo, ji žinojo kur kas daugiau atsakymų už savo net po kelis vaikus auginančias drauges ir žaidime išplėšė pirmą vietą.

„Nors buvo draugių, kurios turi po du, tris vaikus, aš vis tiek laimėjau. Žaidėme ir dar vieną žaidimą – draugės užrišusios akis davė spėlioti daiktus“, – pasakojo Baiba.

Asmeninio albumo nuotr./Akimirka iš Baibos Skurstenes-Serdiukės kūdikio sutiktuvių vakarėlio
Asmeninio albumo nuotr./Akimirka iš Baibos Skurstenes-Serdiukės kūdikio sutiktuvių vakarėlio

Kūdikio sutiktuvių metu atlikėja sulaukė ir dovanų savo būsimai atžalai. Ji gavo visus būtinus daiktus, reikalingus vaiko kraiteliui, nes iš anksto paruošė sąrašą daiktų. Taip ir draugėms nereikėjo sukti galvos.

„Labai džiaugiuosi, kad merginos išpildė mano svajones, dabar nereikės sukti galvos, kur gauti reikalingus daiktus“, – džiaugėsi B.Skurstene-Serdiukė.

Tiesa, nors rožiniai balionai vakarėlio metu simbolizavo, kad Baiba laukiasi mergaitės, o daktarai jau tris kartus patvirtino vaiko lytį, pati moteris sako kol kas dar nespėliojanti. Vis dėlto prasitarė jaučianti, kad jos sūnus netrukus turės sesę.

„Nuotaikos mergaitiškos, net nėštumas kitoks, nei laukiant berniuko. Kiekvieną dieną atsikeliu ir laukiu, kas dar mane nustebins. Nežinau, ar tai priklauso nuo lyties, bet vaiko judesiai labai ryškūs, palyginus su praėjusiu nėštumu, ten buvo tik gėlytės“, – juokėsi Baiba.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru Mykolu Serdiuku ir sūnumi
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Baiba Skurstene-Serdiukė su vyru Mykolu Serdiuku ir sūnumi

Kol kas ji nepanoro atskleisti, kokį vardą suteiktų gimus mergaitei, svarbiausia, anot Baibos, kad vaikas gimtų sveikas.

„Jau esu vardą sakiusi ir vyrui, vakar pasidalinau su draugėmis, jos man pritaria. Atrodo, kad su vardu jau susigyvenau, derinu prie pavardės, bet žiūrėsime, kaip bus ateityje“, – 15min sakė Baiba.

Ir nors atlikėja džiaugiasi, kad netrukus sulauks antros atžalos, vis dėlto laukimą drumsčia Lietuvos gyventojų keliama panika dėl koronaviruso. Anot jos, ligoninės uždraudė tėvams dalyvauti vaikų gimdyme, o tai Baibai buvo labai svarbu.

„Kai sužinojau šią naujieną, labai susinervinau, apsiverkiau, net į šventę nenorėjau važiuoti“, – prisiminusi šiandien juokėsi atlikėja.

Vis dėlto pati Baiba tikisi, kad per mėnesį visas nerimas atslūgs ir būsimas tėtis galės morališkai bei psichologiškai padėti gimdymo metu.

Žinią, kad atlikėja laukiasi antrojo vaiko, 15min ji patvirtino sausio pradžioje. Susisiekus su Baiba, moteris labai džiaugėsi, kad šeimą aplankys dar viena atžala.

Antras vaikas Serdiukų šeimoje buvo planuotas ir labai laukiamas. „Labai džiaugiamės, kad sūnus turės brolį arba sesę“, – sakė Baiba.

Asmeninio albumo nuotr./Akimirka iš Baibos Skurstenes-Serdiukės kūdikio sutiktuvių vakarėlio
Asmeninio albumo nuotr./Akimirka iš Baibos Skurstenes-Serdiukės kūdikio sutiktuvių vakarėlio

Vyras sužinojęs šią naujieną labai apsidžiaugė, nes laukė ir norėjo antros atžalos. Ir nors moterys, pranešdamos tokią žinią, būna labai kūrybingos, šį kartą ji vyrui staigmenos nedarė, su džiaugsmu pranešė paprastai.

Be abejo, atlikėja pasakojo svarstanti ir apie vaiko vardą: „Jei gims mergaitė, sugalvosiu aš, jei berniukas – mano vyras. Tačiau manau, kad svarbiausia nepersistengti su neįprastais vardais. Jis turėtų būti paprastas, kad nebūtų jokių patyčių, apkalbų. Nereikia iš naujo išrasti dviračio. Suteiksime gražų ir prasmingą vardą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius